แชงกรีลา โปโธส แคร์

Shangri La Pothos Care | Πώς να αναπτυχθεί ο ύπνος Pothos

Posted by

Shangri La Pothos Care |  Πώς να αναπτυχθεί ο ύπνος Pothos

Ένα από τα πιο μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου είναι φιγούρα ύπνου Πρέπει να έχετε αν είστε λάτρης των φυτών εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση! μάθε αυτά Shangrila Pothos Care Εύκολες συμβουλές φύτευσης!

φυτά λιβαδιών

Golden Epiphrenum “Shangri La” Θαυμάστε τα φυσικά κατσαρά φύλλα και τα όμορφα λαμπερά πράσινα φύλλα. Αυτό το φυτό αμπέλου μπορεί να φτάσει τα 3-5 πόδια και θα ταξιδέψει όμορφα σε εσωτερικούς χώρους χωρίς κανένα πρόβλημα! Αν σας ενδιαφέρει να το προσθέσετε στη συλλογή φυτών σε γλάστρες. Εδώ είναι όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό. Shangrila Pothos Care!

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Growing N’Joy Pothos


Σανγκρίλα Ποτός

Σανγκρίλα ή φιγούρα ύπνου Πολυετείς ποικιλίες με σγουρά φύλλα Αυτό το ερπυστικό αμπέλι ανήκει στην οικογένεια Aroid και εκτράφηκε αρχικά από τον Golden Pothos.

Φημίζεται για το όμορφο οβάλ σχήμα και τα σγουρά, ζαρωμένα, ελαφρώς υπόλευκα φύλλα του. Αυτό το φυτό είναι ένα αξιοθέατο! Υπάρχουν επίσης αιχμές από κίτρινα έως πράσινα άνθη. Αλλά η ανθοφορία είναι εξαιρετικά σπάνια.


Εκστρατεία Shangri La Pothos

φυτεύονται σε γλάστρα

Ο καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού του Shangri La Pothos είναι με μοσχεύματα μίσχων. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα μοσχεύματα σε χώμα ή νερό. Η καλύτερη περίοδος πολλαπλασιασμού είναι ο ζεστός καιρός. Συνήθως είναι δροσερό το καλοκαίρι ή την άνοιξη. που είναι όταν μεγαλώνει

  • Επιλέξτε ένα δυνατό στέλεχος και κόψτε κλαδιά 4 έως 6 ιντσών. Αφαιρέστε όλα τα κάτω φύλλα διατηρώντας τα πάνω ανέπαφα.
  • Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ένα βάζο γεμάτο με μη χλωριωμένο νερό. Φροντίστε να αλλάζετε το νερό κάθε 3-5 ημέρες και να το διατηρείτε σε φωτεινό, καλά φωτισμένο μέρος. Το φυτό θα ριζώσει σε λίγες εβδομάδες. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε τη φύτευση στο νερό.
  • Εάν θέλετε να πολλαπλασιάσετε φυτά στο έδαφος Βουτήξτε τις άκρες των μοσχευμάτων σε ορμόνη ριζοβολίας και φυτέψτε απευθείας σε μείγμα έναρξης σπόρων ή σε προγονιμοποιημένο έδαφος με ελεύθερο λίπασμα.
  • Ποτίζουμε καλά και σκεπάζουμε τη γλάστρα με μια πλαστική σακούλα ή την τοποθετούμε σε θερμοκήπιο για να αυξηθεί η υγρασία. Οποιαδήποτε τοποθεσία με θερμότητα και έμμεσο ηλιακό φως θα τα πάει καλά.
  • Μπορείτε να φτιάξετε ένα μίνι θερμοκήπιο ή να καλύψετε και να διαδώσετε χρησιμοποιώντας αυτές τις ιδέες DIY εδώ και εδώ.

Απαιτήσεις για την καλλιέργεια του Shangri La Pothos

Shangrila Potoscare 2
αρωματικά φυτά

τοποθεσία

Αν και τα φυτά χαίρονται να βρίσκονται σε πλήρη σκιά. Φροντίστε όμως να το τοποθετήσετε εκεί όπου έχει έντονο, έμμεσο φως. για διατήρηση της υγείας με λευκό στα φύλλα

Τοποθετήστε το κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό. Θα επιτρέψει στο πρωινό φως του ήλιου να εισέλθει απευθείας χωρίς να βλάψει τα φύλλα. Αυτό θα βοηθήσει τα φυτά να παράγουν πιο ζωντανό φύλλωμα και μάρμαρα!

γη

Το Shangri-La Pothos αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Οποιοδήποτε μέσο γλάστρας που βρίσκεται στη βαριά ή πλούσια σε νερό πλευρά αυξάνει τον κίνδυνο υπερχείλισης.

Μην χρησιμοποιείτε μόνο χώμα κήπου για να τα μεγαλώσετε. Διορθώστε αυτό προσθέτοντας χοντρή άμμο, λίπασμα και τύρφη ή βρύα. Μέσα καλλιέργειας σχεδιασμένα για παχύφυτα και κάκτους. καρύδα ή τύρφη Και το κομπόστ ή το παλαιωμένο λίπασμα λειτουργεί καλά.

άρδευση

Το Shangri-La Pothos έχει ρηχό ριζικό σύστημα. Επομένως, μην ποτίζετε πολύ γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. ακολουθήστε απλούς κανόνες το πότισμα μόνο όταν το φυτικό έδαφος αισθάνεται ελαφρώς ξηρό.

Αποφύγετε το πότισμα από πάνω και ρίξτε νερό τριγύρω. μόνο απευθείας στη βάση του δέντρου

υγρασία

Μια άλλη σημαντική πτυχή της ανάπτυξης Σανγκρίλα Ποτός Το Humidity είναι ένα τροπικό φυτό που προτιμά την υγρασία 50-70 τοις εκατό. Είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε τη γλάστρα σε ένα δίσκο με βότσαλο γεμάτο με νερό. Ο ψεκασμός των φύλλων κάθε 2-3 ημέρες είναι επίσης αποτελεσματικός.

Εάν έχετε προβλήματα με τον ξηρό αέρα Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας.

θερμοκρασία

Οι βέλτιστες θερμοκρασίες για το Shangri-La Pothos είναι 60-85 F ή 15-30 C. Αυτό το τροπικό φυτό προτιμά το ζεστό κλίμα κοντά στο φυσικό του περιβάλλον.


Shangrila Pothos Care

πραγματικά μεγάλο εργοστάσιο

λίπασμα

Αυτό το φυτό δεν είναι βαρύ τροφοδότη. και αν χρησιμοποιείτε καλής ποιότητας μείγμα γλάστρας Θα τα πάει καλά για λίγο χωρίς να ταΐσει καθόλου.Ωστόσο, μπορεί να εφαρμόζεται ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε 4-7 εβδομάδες για να επιταχύνει την ανάπτυξη. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε την ετικέτα για τη δοσολογία.

κλάδεμα

Το Shangri-La Pothos είναι αναρριχητικό φυτό εσωτερικού χώρου και τελικά ψηλώνει. Περιοδικά κλαδεύετε τα νεκρά και κατεστραμμένα φύλλα. Αν θέλετε να είναι στην θαμνώδη πλευρά Κόψτε τα κοτσάνια για να τα κάνετε μικρά. Φροντίστε να απολυμάνετε τα εργαλεία πριν τα κανονίσετε για να αποτρέψετε την ασθένεια των φυτών.

παράσιτα και ασθένειες

Το Shangri-La Pothos είναι απαλλαγμένο από παράσιτα και ασθένειες· ωστόσο, η ακατάλληλη φροντίδα μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές και μυκητιακές ασθένειες.

Μερικά κοινά έντομα όπως τα ακάρεα της αράχνης, οι αλευρώδεις και οι αφίδες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Μπορούν να παραληφθούν ή να χτυπηθούν χρησιμοποιώντας ισχυρό πίδακα νερού.


τοξικότητα

Shangri-La Pothos Care 6
μεγάλο κλικ

Αυτός ο τύπος pothos είναι ελαφρώς τοξικός λόγω των κρυστάλλων του οξαλικού ασβεστίου. Εάν καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο στόμα. Κρατήστε τα φυτά μακριά από παιδιά, γατάκια και κουτάβια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *