8 Αιτίες Μαύρων Κηλίδων στο Bird Of Paradise (και λύσεις)

8 Αιτίες Μαύρων Κηλίδων στο Bird Of Paradise (και λύσεις)

Posted by

Overwatered Bird Of Paradise (Σήματα και πώς να αναβιώσετε)

Το όμορφο πουλί του παραδείσου μπορεί να τονώσει κάθε εσωτερικό χώρο ή κήπο με την πολύχρωμη γοητεία του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέποντας μαύρα στίγματα στο φυτό σας Strelitzia μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Το αρχικό σας ένστικτο μπορεί να είναι να μπείτε σε κατάσταση πανικού και να πετάξετε το φυτό σας νομίζοντας ότι είναι νεκρό. Αλλά κρατήστε το άλογό σας – είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να καταλάβετε τι προκαλεί τα μαύρα στίγματα.

Οι μαύρες κηλίδες στα παραδεισένια πουλιά προκαλούνται συνήθως από μαύρη μούχλα στα φύλλα και τους μίσχους. Προκύπτει από την ανάπτυξη μυκήτων στο νέκταρ που απορροφάται και αποβάλλεται από τα έντομα. Άλλες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν βακτηριακή/μυκητιακή κηλίδα στα φύλλα. σήψη στελέχους και ρίζας και υπερβολικό πότισμα

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος όχι μόνο για τη θεραπεία αυτών των μαύρων κηλίδων αλλά και για τη θεραπεία τους. Αποτρέπει επίσης το πουλί του παραδείσου σας από το να χαλάσει αρχικά. Διαβάστε παρακάτω για να λάβετε πληροφορίες παρακάτω.

Ποιες είναι οι αιτίες των μαύρων κηλίδων στις φωλιές των πουλιών;

Αρκετοί πιθανοί ένοχοι μπορούν να προκαλέσουν μαύρες κηλίδες στο πουλί του παραδείσου σας. Είναι σημαντικό να απομονώσετε το κύριο πρόβλημα και να εφαρμόσετε τις απαραίτητες θεραπείες για να θεραπεύσετε το φυτό σας.

από τα προηγούμενα Εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους το πουλί του παραδείσου σας έχει μαύρα στίγματα:

[1] αιθάλη

Η μούχλα είναι αναμφίβολα η πιο κοινή αιτία μαύρων κηλίδων στα πουλιά του παραδείσου. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτό δεν είναι αληθινό σημάδι ή σύμπτωμα μόλυνσης ή ασθένειας.

Όταν εμφανίζεται η μούχλα Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παραδεισένιο πουλί σας να κατοικείται από έντομα που ρουφούν το νέκταρ, όπως αφίδες, αλευροφόρα και λέπια έντομα.

Τα σπόρια μούχλας μουχλιάζουν το έδαφος και προσκολλώνται σε αυτή την κολλώδη βρωμιά και βλασταίνουν σε μικροσκοπική ανάπτυξη μυκήτων. Βλέπετε μαύρες κηλίδες στα φύλλα ή τους μίσχους του παραδείσου σας. Κατά ειρωνικό τρόπο, στα μυρμήγκια αρέσει το γλυκό νέκταρ. και μπορεί να τα βρείτε να κουρνιάζουν γύρω από τα δέντρα.

Η μούχλα αιθάλης δεν θα επηρεάσει το πουλί του παραδείσου σας, ωστόσο, είναι αντιαισθητική και μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση του φωτός και τη φωτοσύνθεση.

Εάν υπάρχει υπερβολική ποσότητα σιροπιαστή Μπορεί να επικαλυφθεί με μαύρη ή γκρίζα σκόνη μέχρι να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του στελέχους ή του φύλλου. όταν σκουπίζετε την επίστρωση Θα δείτε μια μαύρη κουκκίδα στο κάτω μέρος.

Μέθοδος θεραπείας

– Αρχικά, απαλλαγείτε από τη βασική αιτία: τα έντομα που ρουφούν το χυμό.

  • Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι. – Όταν το σπιτικό εντομοκτόνο σαπούνι είναι αρκετό Μου αρέσει να χρησιμοποιώ έτοιμες φόρμουλες όπως το εντομοκτόνο σαπούνι.
  • ψεκασμός με κηπευτικό λάδι – Ετοιμάστε ένα μείγμα από 1 γαλόνι νερού με 4 κουταλιές της σούπας παραφίνη ή λάδι neem για τον έλεγχο των αφίδων. (και λευκή μύγα εάν υπάρχει) Οποιοδήποτε φυτικό έλαιο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των εντόμων και των αλευροφόρων.
  • Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα για να σκουπίσετε τα έντομα.

Αυτή η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 5-7 ημέρες μέχρι να εξαφανιστούν τα παράσιτα. Η βρωμιά δεν θα εμφανίζεται πλέον αφού καθαρίσετε τα παράσιτα.

– Το επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος μούχλας. Θα πρέπει να ξεκινήσει μια ή δύο ημέρες μετά την τελευταία θεραπεία παρασίτων.

  • Χρησιμοποιήστε ήπιο υγρό σαπούνι ψεκασμός μούχλας αιθάλης
  • Προετοιμάστε το προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας σαπούνι σε ένα γαλόνι νερό.Χρησιμοποιήστε άφθονα σε περιοχές που επηρεάζονται από μούχλα αιθάλης.
  • Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ψεκάσετε το πουλί του παραδείσου σας το πρωί.Με αυτόν τον τρόπο, τα φύλλα θα έχουν αρκετό χρόνο να στεγνώσουν το απόγευμα και το πρωινό φως του ήλιου.
  • Ξεπλύνετε το φυτό σας μετά από περίπου 15 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα δυνατό ρεύμα νερού. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία καθημερινά μέχρι να φύγει η μούχλα αιθάλης.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, τα μυρμήγκια μπορούν να προστατεύσουν έντομα όπως τα λέπια και τα αλευρώδη από τους φυσικούς θηρευτές τους όπως οι πασχαλίτσες, τα σκαθάρια και οι σφήκες.

– Τα φύλλα που φαίνονται πολύ κατεστραμμένα ή νεκρά πρέπει να κοπούν. Αυτό όχι μόνο θα αποτρέψει την εξάπλωση της νόσου. Αλλά διασφαλίζει επίσης ότι το φυτό σας χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια για να ανακάμψει.

[2] Μυκητιακή κηλίδα φύλλου Strelitzia

Ο μύκητας Strelitzia ονομάζεται επίσης κηλίδα φύλλων. Cercospora Η κηλίδα στα φύλλα είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει συνήθως τα υδρόβια πτηνά σε εύφορους παραδείσους. Ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα. Ως εκ τούτου, ο χαμηλός φωτισμός, η υψηλή υγρασία και το γενικό πότισμα ευθύνονται επίσης.

Η κηλίδα στα φύλλα συνήθως προκαλείται από μύκητα. Coleosporium sppΤα σπόρια τους ταξιδεύουν συνήθως μέσω του αέρα και βλασταίνουν γρήγορα όταν προσγειώνονται σε υγρό φύλλωμα. Συνήθως αναπτύσσονται πρώτα σε ώριμα φύλλα και εμφανίζονται ως στρογγυλές ή ακανόνιστες κηλίδες.

Αυτές οι κηλίδες ποικίλλουν σε χρώμα από ανοιχτό γκρι έως καφέ έως μαύρο. Αν και μπορεί να είναι και κίτρινα. Εάν δεν προβείτε σε καμία ενέργεια Αυτά επεκτείνονται, συγχωνεύονται και παραμορφώνουν ολόκληρο το φύλλο. Αν και αυτές οι μυκητιασικές ασθένειες των κηλίδων στα φύλλα δεν θα σκοτώσουν τα φυτά σας, είναι πιθανό να σας σκοτώσουν. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει τα φύλλα να μαραίνονται, να μαραίνονται και να κατσαρώνουν.

σε ακραίες περιπτώσεις τα φύλλα μπορεί να πέσουν Αυτό θα είναι μια υπενθύμιση ότι πρέπει να κάνετε κάτι αμέσως!

λύση

  • Φυσικά, θα πρέπει να ξεκινήσετε χωρίζοντας το φυτό και κόβοντας τα προσβεβλημένα φύλλα. Επίσης, αφαιρέστε και πετάξτε τα πεσμένα φύλλα.
  • Όταν μιλάμε για ασθένεια κηλίδων στα φύλλα Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Αλλά αν ο μύκητας έχει θρέψει το αποτρόπαιο κεφάλι του, Χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο που περιέχει azoxystrobin ή myclobutanil.
  • για φυσική θεραπεία Το λάδι Neem μπορεί να βοηθήσει. Αποφύγετε το πότισμα και το πότισμα νωρίς την ημέρα για να βελτιώσετε τον αερισμό του περιβάλλοντος χώρου. Your Bird of Paradise (Πηγή: University of Florida)

[3] μαύρα στίγματα στον κορμό

Αν δείτε μαύρες κουκίδες στα στελέχη του παραδείσου σας Μπορεί να εκτεθείτε σε πολύ άμεσο ηλιακό φως. Το φυτό σας μπορεί να τοποθετηθεί σε παράθυρο με δυτικό προσανατολισμό και θα χτυπηθεί δυνατά από τον απογευματινό ήλιο.

Αυτά τα σκοτεινά μπαλώματα είναι σπάνια σημάδι προσβολής από έντομα ή δραστηριότητας ασθένειας. Αυτό σημαίνει ότι το πουλί του παραδείσου σας θα εκτιμήσει την προστασία από τον καυτό ήλιο.

λύση

Όταν διαπιστώνετε ότι το πολύ ηλιακό φως προκαλεί μαύρα σημάδια στους μίσχους του παραδείσου σας Θα πρέπει να τα μετακινήσετε αμέσως σε μέρος με λιγότερο ηλιακό φως. Τα πάει καλύτερα σε φωτεινά, ηλιόλουστα μέρη. Αλλά θα πρέπει να φιλτράρει το φως, να διαχέει το φως ή να λάμπει έμμεσα

Εάν μερικά από τα φύλλα έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από το φως του ήλιου, θα πρέπει να τα κόψετε.Ελέγξτε το χώμα εάν το κάτω μέρος των λίγων εκατοστών της επιφάνειας είναι στεγνό. Πότισε καλά το πουλί του παραδείσου σου.

[4] Πρόβλημα μυρμηγκιών

Είναι πραγματικά για γέλιο. αν το σκεφτείς Θυμάσαι το γλυκό νέκταρ που σου είπα να ρίξεις πάνω από το πουλί του παραδείσου σου; Στα μυρμήγκια αρέσει επίσης να τρώνε σιρόπι.

Το αστείο είναι ότι γνωρίζουν ότι τα ζωύφια στο φυτό σας παράγουν μια ουσία με γλυκιά γεύση. Ως εκ τούτου, είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για να τους προστατεύσουν.

Ως εκ τούτου, σχηματίζουν μια συμβιωτική σχέση με λέπια, αλευρόφυτα, αφίδες ή άλλα φυτοτροφικά έντομα. ποιος εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιό σας, πώς;

Τα μυρμήγκια βοηθούν στην προστασία από πασχαλίτσες, σκαθάρια, μέλισσες, σφήκες και άλλους φυσικούς θηρευτές. και αντίστροφα Αντίθετα, εκκρίνουν περισσότερο νέκταρ από πριν.

Τα μυρμήγκια δεν απωθούν μόνο τα αρπακτικά. Χρησιμοποιούν φυτικά υπολείμματα για να χτίσουν ένα καταφύγιο για τους έμπιστους φίλους τους αλευρωτούς!

λύση

Χρησιμοποιήστε ένα δόλωμα μυρμηγκιών βραδείας αποδέσμευσης, όπως το βορικό οξύ.Ανακατέψτε περίπου μισό φλιτζάνι φυστικοβούτυρο ή ζελέ με 1,25 κουταλάκια του γλυκού βορικό οξύ.

Εφαρμόστε το δόλωμα και αφήστε το κοντά στο φυτό σας. Τα μυρμήγκια φέρνουν βορικό οξύ στη φωλιά τους. Το βορικό οξύ είναι πιο αποτελεσματικό κατά των κοπαδιών.

[5] προσβολή από παράσιτα

Οι μαύρες γραμμές στα φύλλα και τους μίσχους του παραδείσου σας είναι ένα από τα σημάδια προσβολής από παράσιτα. Προσέξτε για ένα ή περισσότερα πρωτεύοντα έντομα που ρουφούν χυμό, όπως αλευροφόρα, αφίδες, λευκές μύγες ή έντομα λέπια.

Mealybug – Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι που πατάνε το πουλί του παραδείσου σας. Τρέφονται με χυμό από τα φύλλα και εκκρίνουν νέκταρ που προσελκύει σκνίπες και μυρμήγκια από μύκητες. Είναι τμηματικά, με επίπεδη όψη, επικαλυμμένα με λευκό κερί σε σκόνη.

Αφίδες – Τα έντομα συχνά σχηματίζουν σμήνη και διατίθενται σε διάφορα χρώματα, όπως μαύρο, καφέ, κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο.

Ζυγαριά – Αυτά τα έντομα που ρουφούν το χυμό έχουν μαύρο ή καφέ σώμα. χωρίς πόδια ή κεφάλι Οι μύγες Negro και Dome είναι τα πιο κοινά έντομα.

λευκή μύγα – Εύκολα εντοπίσετε ενήλικες λευκές μύγες στο παραδεισένιο πουλί σας. Φτερώνουν και σμήνωνται όταν τινάζετε ή ενοχλείτε τα φυτά σας. Αναζητήστε λευκές, κίτρινες ή πορτοκαλί προνύμφες κάτω από τα φύλλα.

Αν και τα περισσότερα από αυτά τα παράσιτα μπορεί να μην τραβούν την προσοχή σας. Αλλά η παρουσία μυρμηγκιών και μούχλας αιθάλης είναι μερικά από τα συμπτώματα. Όταν σκουπίζετε τη φόρμα πούδρας Θα πρέπει να δείτε μερικές μαύρες κουκκίδες.

λύση

Εξήγησα παραπάνω πώς να ελέγχετε τα έντομα που ρουφούν χυμό στο πουλί του παραδείσου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα εντριβής. Ψεκάστε με φυτικό λάδι (όπως έλαιο neem) ή χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι.

[6] Ριζική σήψη και σήψη ριζών

Το Bird of Paradise δεν θα επιτρέψει στο έδαφος να είναι συνεχώς υγρό ή υγρό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών, που συχνά προκαλείται από μύκητες που μεταδίδονται στο νερό. τρέλα sppΕκτός από τις μαύρες κηλίδες, άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν το γρήγορο κιτρίνισμα των φύλλων. καφέ άκρη φύλλου μαραίνονται και μαραίνονται

Θα πρέπει επίσης να παρατηρήσετε Αρμιλλαρία Η σήψη των ριζών, μια άλλη μυκητιακή ασθένεια με συμπτώματα καχεκτική ανάπτυξη Μίσχοι και μικρά φύλλα με καφέ ή μαύρα στίγματα Κάτω από την επιφάνεια, μπορείτε να δείτε λεπτές, σκουριασμένες-καφέ ρίζες που είναι λείες και απαλές στην αφή.

καθώς και υπερβολικά υγροί μίσχοι Ειδικά όταν ποτίζετε το πουλί του παραδείσου από ψηλά. Σε αυτές τις υγρές συνθήκες, οι μύκητες του εδάφους Phytophthora spp οι μίσχοι δημιουργούν ρίζες

Αν εξετάσετε προσεκτικά τη Στρελίτζια Θα δείτε μαύρες γραμμές στα στελέχη που εκτείνονται μέχρι τις ρίζες.

Συμπτώματα σήψης ρίζας του Bird of Paradise

λύση

  • Αν νομίζετε ότι το πουλί του παραδείσου σας έχει σήψη στελέχους ή ρίζας διαχωρίστε το αμέσως Μετακινηθείτε σε μια ζεστή περιοχή με χαμηλή υγρασία όπου η εξάπλωση μικροβίων μειώνεται.
  • Κόψτε όλους τους μολυσμένους μίσχους, τους μίσχους, τα άνθη και τα φύλλα χρησιμοποιώντας αποστειρωμένα εργαλεία κλαδέματος.
  • Αφαιρέστε το πουλί του παραδείσου και αξιολογήστε τη ζημιά της σήψης των ριζών. Αν κάποιες ρίζες είναι ακόμα δυνατές Κόψτε και απορρίψτε τις προσβεβλημένες ρίζες. Χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο με βάση τον χαλκό και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη θεραπεία τυχόν υπολειπόμενων ριζών.
  • Φυτέψτε ξανά το πουλί του παραδείσου σας χρησιμοποιώντας μια νέα γλάστρα και ένα νέο μείγμα γλάστρας. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το φυσικό μείγμα χεριών.
  • εάν όλες οι ρίζες είναι σάπιες ή κατεστραμμένες Δείχνει ότι βρίσκεστε σε πολύ στενό σημείο. Η εκτροφή του παραδείσου σας μπορεί να είναι η τελευταία σας λύση.

[7] Βακτηριακή κηλίδα φύλλου

Βακτηριακή ασθένεια κηλίδων στα φύλλα Pseudomonas spp Βακτήρια Τα πρώιμα συμπτώματα είναι κόκκινες ραβδώσεις και κίτρινες κηλίδες στην κάτω πλευρά των φύλλων. Εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, μετατρέπεται σε μια μεγάλη μαύρη κουκκίδα που περιβάλλεται από έναν κίτρινο δακτύλιο. Οι μίσχοι μαραίνονται και μαυρίζουν λόγω καρκίνου.

λύση

Είναι δύσκολο να σώσετε το πουλί του παραδείσου όταν η βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα γίνεται επιδημία. Θα πρέπει να αποφύγετε να βρέξετε τα φύλλα και να υπερποτίσετε το φυτό.

[8] πολύ πότισμα

Μην υπερποτίζετε το Bird of Paradise σας. Εκτός αν σκοπεύεις να το σκοτώσεις. Αυτό το πρόβλημα με το νερό δεν πνίγει μόνο τις ρίζες. Αλλά το βρεγμένο έδαφος είναι επίσης ένα γόνιμο έδαφος για τη σήψη των ριζών.

Αυτό συμβαίνει επειδή η strelicia σας δεν μπορεί να απορροφήσει αρκετό νερό και θρεπτικά συστατικά. Θα αρχίσει να χάνει τη χλωροφύλλη. Τα φύλλα κιτρινίζουν λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών και μειωμένης φωτοσύνθεσης. Τα μαύρα στίγματα δεν αργούν να εμφανιστούν.

Επιπλέον, το πουλί του παραδείσου πάνω από το νερό είναι ευαίσθητο σε παράσιτα εντόμων, ασθένειες και άλλες ασθένειες που προκαλούν μαύρες κηλίδες στα φύλλα και τους μίσχους.

λύση

Αν υπάρχει πολύ πότισμα Μετακινήστε το φυτό σας σε ένα φωτεινό σημείο για να αφήσετε το έδαφος να στεγνώσει. Εάν υπάρχει σήψη ρίζας Χρησιμοποιήστε τις μεθόδους που περιέγραψα παραπάνω για τα φυτά σας.

Πώς να αποτρέψετε τις μαύρες κηλίδες στο Bird of Paradise

  • Φροντίστε να φέρετε στο σπίτι μόνο υγιή φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι οι ρίζες είναι σφιχτές, υγιείς και δυνατές. Αυτή είναι μια καλή στρατηγική πρόληψης ασθενειών για τη συλλογή φυτών σας σε γλάστρες.
  • Ελέγχετε τακτικά το πουλί του παραδείσου σας για έντομα και καταπολεμήστε τα αμέσως μόλις εμφανιστούν.
  • Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών σας. για καλύτερα αποτελέσματα Ποτίστε το πρωί και μην ψεκάζετε νερό στα φύλλα.Επίσης, αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα αν είναι δυνατόν.
  • Διατηρήστε τα φυτά σας υγιή – διατηρήστε τις θερμοκρασίες ημέρας και νύχτας στους 65-70 °F (18-21 °C). Τοποθετήστε σε έμμεσο φως. και λίπανση κάθε εβδομάδα το καλοκαίρι και κάθε 2 εβδομάδες την άνοιξη.
  • Διατηρήστε υψηλή υγιεινή όταν χειρίζεστε τα φυτά σας – απομακρύνετε συχνά τα νεκρά φυτά. απολυμάνετε εργαλεία και πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν από το χειρισμό

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *