ร่มเงารักคลุมดิน

29 Καλύτερα καλύμματα από σκιά Loving Ground

Posted by

29 Καλύτερα καλύμματα από σκιά Loving Ground

Οι αγάπες της σκιάς καλύπτουν το έδαφος. Μια εξαιρετική επιλογή για περιοχές χωρίς ηλιακό φως. Επιλέξτε ένα για τον κήπο σας από την παρακάτω λίστα.

Εάν ο κήπος σας δεν έχει αρκετό ηλιακό φως, μην ανησυχείτε, φυτέψτε τα. Οι αγάπες της σκιάς καλύπτουν το έδαφος. Ομορφύνετε το τοπίο σας!

Δείτε τα καλύτερα ανθισμένα καλύμματα εδάφους. εδώ


Εξαιρετική κάλυψη περιοχής σκιάς

1. οικοδεσπότης

παραθυρόφυλλο

βοτανική ονομασία: Hosta spp.

Ζώνη USDA: 3-8

Οι πράσινες έως μπλε ποικιλίες φύλλων όπως το halcyon hosta ταιριάζουν καλύτερα για πυκνή σκιά. Εν τω μεταξύ Οι χρυσαφένιες ποικιλίες με διαφοροποιημένα φύλλα, όπως «Patriot» και «Minuteman», χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με την ανάπτυξη φιλοξενίας. εδώ

2. Άγονο Verde

σχετικά με το σχεδιασμό του κήπου

βοτανική ονομασία: Epimedium × Red

Ζώνη USDA: 5-9

Λέγεται και καπέλο του επισκόπου. Είναι μια ψηλή ποικιλία με λευκά άνθη με κίτρινο κέντρο, το «Rose Queen» έχει ροζ άνθη και το Epimedium x rubrum προσφέρει άνθη σε τρεις αποχρώσεις. Και οι δύο είναι καλές επιλογές για ξηρές και σκιασμένες περιοχές.

3. Berry Punch

Η γη αγαπά τη σκιά2
παραθυρόφυλλο

βοτανική ονομασία: Canadian Horn

Ζώνη USDA: 2-6

Ιθαγενής στη βόρεια Βόρεια Αμερική. Αυτός ο χαμηλής ανάπτυξης φυλλοβόλος θάμνος ταξινομείται ως είδος σκυλόξυλου.Αυξάνεται 3-9 ίντσες και κάνει εξαιρετική εδαφοκάλυψη σε σκιερές περιοχές. Στο στάδιο της ανθοφορίας φαίνεται πολύ όμορφο.

4. Σε σημεία αδρανοποίησης

τίναγμα

βοτανική ονομασία: Lamium maculatum

Ζώνη USDA: 3-8

Αυτό το καταπράσινο τοπίο είναι ιδανικό για σκιά και διαθέτει πολύχρωμο φύλλωμα και όμορφα ροζ, λευκά ή μοβ λουλούδια. Θεωρείται επεμβατικό στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, το φυτό μεγαλώνει 6-9 ίντσες σε ύψος, σχηματίζοντας μια πυκνή φυλλώδη πλάκα.

5. Έρπουσα Λιριόπη

η αγάπη της σκιάς καλύπτει το έδαφος 3

βοτανική ονομασία: Liriope spicata

Ζώνη USDA: 4-10

Αυτό το επιρρεπές στη σκιά τοπίο θεωρείται ενοχλητικό στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και ο βορράς είναι λιγότερο ενοχλητικός. Αυξάνεται γρήγορα σε 10-20 ίντσες, εξαπλώνεται γρήγορα και σχηματίζοντας συστάδες που μοιάζουν με γρασίδι.

6. Like Sweet

βοτανική ονομασία: Μυρωδιά γαλλίου

Ζώνη USDA: 4-8

Αυτό το πολυετές που σχηματίζει ψάθα μεγαλώνει 8-12 ίντσες και απλώνεται καλά σε ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης. θεωρείται επεμβατική σε ορισμένες περιοχές Κυρίως στα βορειοανατολικά και βορειοδυτικά. Ωστόσο, μπορεί να ελεγχθεί με ευθυγράμμιση.

7. Κοινή Μυτιά

Η σκιά λατρεύει να καλύπτει το έδαφος4
φυτό

βοτανική ονομασία: Winca Minor

Ζώνη USDA:4-11

Αυτό το όμορφα ανθισμένο εδαφοκάλυμμα θαυμάζεται για τα μωβ/λεβάντα άνθη του. Προσαρμόσιμο σε ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους, το Vinca minor είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον μανιώδη κηπουρό που μπορεί να το χειριστεί.

8. Σκαθάρι

βοτανική ονομασία: βοηθά στην αντιστροφή της γήρανσης

Ζώνη USDA: 3-10 μπατ

Υπάρχει ένα άλλο όνομα γνωστό ως λουλούδι καμηλιάδας. Αυτό το αειθαλές αναρριχητικό φυτό εξαπλώνεται γρήγορα με το χάλκινο-μοβ φύλλωμά του και τα εντυπωσιακά μοβ-μπλε άνθη του. Αυτό το καθιστά ελκυστικό φυτό όλο το χρόνο. Το φυτό αναπτύσσεται καλά σε φωτεινές, σκιερές περιοχές.

9. Κουτί χαλιού

Η γη αγαπά τη σκιά 5

βοτανική ονομασία: Τερματικός σταθμός Pachichandra

Ζώνη USDA: 5-9

Η Παχυσάντρα είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό που περιλαμβάνει πέντε είδη, συμπεριλαμβανομένης της ιαπωνικής παχυσάντρας, ευρέως γνωστή ως ιαπωνική σπουργίτι.Αυξάνεται από 6 έως 12 ίντσες, σχηματίζοντας ένα πυκνό χαλάκι.

10. Έρπουσα σαξόφραξη

βοτανική ονομασία: Saxifraga Stolonifera

Ζώνη USDA: 6-11

Αυτό το ιδανικό τοπίο έχει τεράστιες δυνατότητες αναπαραγωγής. Είναι ένα στρογγυλεμένο χαλί με ασημί μοτίβο φύλλου με κόκκινο περίγραμμα. Αυτό το φυτό παράγει εντυπωσιακά ασύμμετρα λευκά άνθη.

11. Άγριο γεράνι

Η σκιά της αγάπης καλύπτει τη γη 6
ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ

βοτανική ονομασία: αλκαλικά φυτά κήπου

Ζώνη USDA: 4-9

Αυτό το τοπίο με θάμνους παράγει όμορφα μωβ λουλούδια μεγάλης διάρκειας.Αυξάνεται 18-24 ίντσες με γκριζοπράσινα φυλλοβόλα φύλλα. Αυτό το φυτό παράγει μεγάλα ροζ-ροζ άνθη.

12. Λευκό εσωτερικό λουλούδι

βοτανική ονομασία: Vancuveria hexandra

Ζώνη USDA: 5-9

Αυτό το χυμώδες φυτό εδαφοκάλυψης είναι ιδανικό για υγρή σκιά και παράγει ανοιχτό πράσινο φυλλάδια ύψους 12 έως 16 ιντσών με μικρά λευκά άνθη στις αρχές του καλοκαιριού. Αναπτύσσεται καλά από σκιά σε σκιά και προτιμά ελαφρώς όξινο έδαφος.

13. Κίτρινος αγγελιοφόρος

κάλυμμα αγάπης σκιάς εδάφους 7
Όπως αυτό/Shutterstock

βοτανική ονομασία: Καλλιόπτερο Λαμίου

Ζώνη USDA: 4-8

Αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο φυτό εδαφοκάλυψης παράγει παχύ, ασημοπράσινο φύλλωμα ύψους 8-12 ιντσών. Ανθίζει νωρίς την άνοιξη και παράγει κίτρινα άνθη. Αυτό το φυτό κάνει καλή αντίθεση με άλλα πολύχρωμα λουλούδια.

14. Golden Star Bull

Wilson Pro Gardens

βοτανική ονομασία: Chrysogonum Virginiam

Ζώνη USDA: 5-9

Αυτό το μακρύ, όμορφο τοπίο διαθέτει κίτρινα λουλούδια σε ένα καταπράσινο χαλί. Σχηματίζει ένα σφιχτό, χαμηλής ανάπτυξης φυτό που μεγαλώνει 4-6 ίντσες σε ύψος. Αυτή πρέπει να είναι η επιλογή σας.

15. Άγριο τζίντζερ

κάλυμμα αγάπης σκιάς εδάφους 8
Gabriela Perez/Shutterstock

βοτανική ονομασία: φοβερο

Ζώνη USDA: 6-9

Το άγριο τζίντζερ είναι ένα κάλυμμα εδάφους χαμηλής συντήρησης για σκιά. Απλώνεται αργά, σχηματίζοντας ψάθες ύψους 2-4 ίντσες.Τα χαρακτηριστικά κλοπής του είναι γκριζοπράσινα φύλλα πλάτους 2-3 ίντσες, με ασημί ραβδώσεις.

16. Λεντόν Ρόουζ

σκεφτείτε έξω από το κουτί

βοτανική ονομασία: Hellephorus orientalis

Ζώνη USDA: 4-9

Αυτό το τοπίο που αγαπά τη σκιά έχει λαμπερά σκούρα πράσινα φύλλα. Απαιτείται μέτριο πότισμα για βέλτιστη ανάπτυξη. ιβουάρ πρίγκιπας Μια από τις καλύτερες επιλογές με επίμονα λουλούδια.

17. Χριστουγεννιάτικη φτέρη

σκιά αγάπη εξώφυλλο εδάφους 9
Φάρμα Coldstream

βοτανική ονομασία: Ballisticum acrosticoides

Ζώνη USDA: 3-9

όταν φυτεύονται σε πυκνές μάζες Αυτό το όμορφο φυτό κάνει ένα υπέροχο τοπίο. Με ύψος 1-2 πόδια, το πλούσιο φύλλωμα είναι όμορφο όταν πασπαλίζεται με χειμωνιάτικο χιόνι. Αναπτύξτε με άλλα πολύχρωμα καλύμματα εδάφους από αυτήν τη λίστα για καλύτερη εμφάνιση.

18. Μωβ Καρδιά

άνθρωπος από τη γη

βοτανική ονομασία: Tradescantia pallida

Ζώνη USDA: 7-12

Αυτή η ελκυστική εδαφοκάλυψη ευδοκιμεί στον ήλιο και τη σκιά. Αυτό το φυτό μπορεί να φτάσει 8-12 ίντσες σε ύψος και φαίνεται υπέροχο σε κήπους και μπορντούρες.

19. Leatherwood Fern

πάτωμα αγάπη σκιά 10
Επιδοκιμασία

βοτανική ονομασία: Dryopteris marginalis

Ζώνη USDA: 3-8

Γνωστή και ως φτέρη οριακής ασπίδας, μεγαλώνει 18-24 ίντσες σε ύψος με παρόμοια εξάπλωση. Τα σκούρα μπλε-πράσινα δερματώδη φύλλα έχουν πλάτος 5-8 ίντσες.

20. Ανυπομονησία

Silviopl / Κλείστρο

βοτανική ονομασία: Impatiens Walleriana

Ζώνη USDA: 7-11

Οι γαρδένιες σχηματίζουν ένα όμορφο εδαφοκάλυψη με πολύχρωμα λουλούδια και σκούρο πράσινο δίχρωμο φύλλωμα. Για το τοπίο, φυτέψτε 8-12 ίντσες μεταξύ τους, χαμηλά στο έδαφος.

21. Νομισματοκοπείο

Το πάτωμα αγαπά τη σκιά11
φυτό

βοτανική ονομασία: Μέντα

Ζώνη USDA: 3-11

Η μέντα είναι ένα εξαιρετικό κάλυμμα εδάφους. Το Mint Corsican είναι μια χαμηλής ανάπτυξης ποικιλία που μεγαλώνει 1-3 ίντσες σε ύψος.

22. Διακοσμητική γλυκοπατάτα

νέο περιοδικό

βοτανική ονομασία: πρωινό δόξα πατάτες

Ζώνη USDA: 9-11

Αυτή η ταχέως αναπτυσσόμενη, ανθεκτική στην ξηρασία καλλωπιστική άμπελος είναι ιδανική ως εδαφοκάλυψη. Μπορεί να φυτευτεί σε σκιά ή σε αμυδρό ήλιο

23. Αναρριχητικά δαπέδου

κήπος

βοτανική ονομασία: Glechoma hederacea ‘Varigata’

Ζώνη USDA: 4-9

Αυτό το όμορφο φυτό εδαφοκάλυψης έχει στρογγυλεμένα πράσινα φύλλα που είναι κρεμώδη λευκά σε ποικιλία. την άνοιξη Το φυτό παράγει αιχμές από μωβ-μπλε άνθη.

24. Κουβανική ρίγανη

βρώμικος γιατρός

βοτανική ονομασία: Plectranthus amboinicus

Ζώνη USDA: 9-11

Αυτό το αειθαλές πολυετές φυτό αναπτύσσεται καλά στο τοπίο, με στρογγυλά, αρωματικά, βρώσιμα, με δόντια, σε σχήμα τρομπέτας, ροζ, λεβάντας ή λευκά άνθη.

25. Έρπουσα Τζένη

Ετήσιο

βοτανική ονομασία: Lysimacia nambularia “Moneywort”

Ζώνη USDA: 4-9

Αυτό το αειθαλές πολυετές φυτό σχηματίζει ένα όμορφο χαλί από μίσχους καλυμμένο με ζωηρά πράσινα οβάλ φύλλα. κίτρινα λουλούδια σε σχήμα κυπέλλου

26. Blue Star Creeper

αυτοφυή φυτά

βοτανική ονομασία: Isotoma fluvitilis

Ζώνη USDA: 6-9

Το Blue Star Creeper είναι ένα πολυετές ποώδες φυτό και παράγει ένα φύλλο από στενά, σκούρα πράσινα φύλλα, ύψους έως 3 ίντσες και πλάτους 18 ιντσών.

Ρεκόρ: Για λουλούδια, αυτή η εδαφοκάλυψη χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως. Αντέχει στον μερικό ήλιο. Αλλά η ανάπτυξη δεν είναι τόσο πυκνή όσο το άμεσο ηλιακό φως.

27. Thong Wan

βοτανική ονομασία: Agros grammius ‘Ogon’

Ζώνη USDA: 6-9

Αυτό το πολυετές υδρόβιο φυτό σχηματίζει συστάδες στενών μίσχων που μοιάζουν με σπαθί πάνω από πυκνό γρασίδι. Προτιμά τον ήλιο, αλλά μπορείτε να το καλλιεργήσετε και σε μερική σκιά.

Ρεκόρ: Καθώς είναι υδρόβιο φυτό χρειάζεται τακτικό πότισμα. Διατηρήστε το έδαφος υγρό ή μεγαλώστε γύρω από πηγές νερού.

28. Δάπεδο μπλε κρίνου

ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο

βοτανική ονομασία: Liriope muscari

Ζώνη USDA: 5-10

Αν ψάχνετε για ένα κάλυμμα εδάφους για να καθοδηγήσει τον κήπο σας, αυτό είναι! Το φυτό μεγαλώνει 12-16 ίντσες και παράγει μικρά μοβ άνθη.

29. Ο Περιπλανώμενος Εβραίος

αστική γεωργία

βοτανική ονομασία: Tradescantia zebrina

Ζώνη USDA: 7-11

Ναί! Το περιπλανώμενο εβραίο μπορεί να είναι μια εξαιρετική εδαφοκάλυψη εάν η εξάπλωσή του ελέγχεται με τακτικό κλάδεμα. Είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *