17 Τύποι Monstera |  Best Monstera Varieties: The Ultimate Guide

17 Τύποι Monstera | Best Monstera Varieties: The Ultimate Guide

Posted by

17 Τύποι Monstera |  Best Monstera Varieties: The Ultimate Guide

αυτό είναι το καλύτερο Ποικιλίες Monstera Προσθέστε ένα όμορφο κομμένο φύλλωμα στη συλλογή φυτών σε γλάστρες για άμεση πράσινη γοητεία!

Αν θέλετε μια εντυπωσιακή διακόσμηση σπιτιού με κομψό φύλλωμα Επιλέξτε ένα από τα καλύτερα. Ποικιλίες Monstera Το έχουμε για εσάς σε αυτό το άρθρο!

Δείτε τα καλύτερα φυτά για φανταστικό κόψιμο φυλλώματος εδώ.


Οι καλύτερες ποικιλίες Monstera

1. Πορσιάνα

Arum_Kadal

Βοτανική ονομασία: Πορτογαλία

Το porsigiana έχει μοτίβο ανάπτυξης που μοιάζει με κλήμα με μακρύτερους μίσχους, μικρότερα φύλλα από το Deliciosa, αλλά ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης.

τέχνασμα: Αν δυσκολεύεστε να ξεχωρίσετε deliciosa και porcigniana, αναζητήστε τη φόρμα deliciosa, έχει καθαρό σχήμα και η porcigniana εμφανίζει δύο σειρές πόρων.

2. Ελβετικό Τυροκομείο

πράσινο_καναπέ

Βοτανική ονομασία: νόστιμο τέρας

Η Deliciosa είναι η πιο κοινή ποικιλία. και όπως άλλα φυτά Οι περισσότεροι σε αυτή την οικογένεια Έχει ασυνήθιστα σκούρα πράσινα κομμένα φύλλα σε σχήμα καρδιάς.

3. Καταχώρηση διαφοράς

μόλις__φυτά

Βοτανική ονομασία: Monstera deliciosa ‘Albovaricata’

Η μοναδική ομορφιά αυτής της πανέμορφης και ακριβής ράτσας τεράτων είναι απαράμιλλη! Οι φωτεινές αποχρώσεις του καθαρού λευκού και των διαφόρων πράσινων φυλλωμάτων είναι υπέροχες όταν κόβονται περίπλοκα.

4. Ατονσόνι

Ceva Brutagram

Βοτανική ονομασία: Monstera atansoni

Αυτή η ποικιλία είναι επίσης γνωστή ως Swiss Cheese Plant. Η ποικιλία αυτή είναι μικρότερη από την Deliciosa.Έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς σκούρα πράσινα με κοψίματα. Μερικά φύλλα είναι στρογγυλά. Μερικά φύλλα είναι στενά.

5. Αμφιβολία

μπετόν νεφρίτη

Βοτανική ονομασία: ύποπτο τέρας

Αυτή η όμορφη ποικιλία ονομάζεται επίσης Έχει μικρά φύλλα σε σχήμα καρδιάς με μοτίβο σε ανοιχτόχρωμες και σκούρες πράσινες φλέβες.

6. Τραγούδι γενειάδα

Βοτανική ονομασία: Monstera Pinnatipartita

Είναι ένα είδος αναρρίχησης που αλλάζει με την ηλικία. Τα μικρά φύλλα έχουν τραχιά επιφάνεια και έντονες κοίλες γραμμές.

7. Silver Monstera

Τύποι τεράτων 4
Ίνσταγκραμ

Βοτανική ονομασία: Monstera Siltepecana

Αυτό το μοναδικά όμορφο φυτό δεν έχει τρύπες από τα φύλλα μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως. Τα λογχοειδή νεαρά φύλλα έχουν όμορφο ασημί χρώμα με σκούρες πράσινες φλέβες.

8. Κλίση

Βοτανική ονομασία: στηρίξτε στο τέρας

Τα χάρτινα λεπτά ανοιχτοπράσινα φύλλα αυτής της όμορφης ποικιλίας είναι διάτρητα έως και 90 τοις εκατό, καθιστώντας το αρκετά αστείο!

9. Μητέρος αστερισμός

κολοκύθι

Βοτανική ονομασία: Νόστιμο Monstera “Mother Star”

Μια από τις πιο όμορφες ποικιλίες με κοψίματα και σχέδια σε λευκά, κρεμ και πράσινα φύλλα. Αυξάνεται σε 4-6 πόδια σε εσωτερικούς χώρους και μπορεί να γίνει αρκετά ψηλό.

Τα ταϊλανδέζικα αστέρια είναι ένα από τα πιο ακριβά φυτά στον κόσμο. Μάθετε περισσότερα εδώ

10. Καρστένιο

Βοτανική ονομασία: Monstera karstenianum

Κοινώς γνωστό ως Monstera Peru, έχει μέτρια πράσινα, δερματώδη φύλλα που γίνονται σκούρα πράσινα με μοτίβο που μοιάζει με ιστό αράχνης.

11. Borsigiana Waregeta

φυτό σαλμονέλας

Βοτανική ονομασία: Ποικιλία Monstera Porzigiana

Αν σας αρέσουν τα φύλλα με αντίθεση, θα λατρέψετε αυτό το Monstera! Έχει καθαρά λευκά και πράσινα φύλλα που είναι πολύ όμορφα!

12. Φιλόδενδρο σχιστό φύλλο

Γεωργία Ναράτε

Βοτανική ονομασία: Philodendron bipinnatifidum

Το φυλλόφυλλο με σπαστά φύλλα κάνει αυτή τη λίστα επειδή μοιάζει τόσο σαν τέρας χάρη στα κομμένα φύλλα. Είναι ένα καλό φυτό εσωτερικού χώρου και προσθέτει ελκυστικότητα σε κάθε εσωτερικό χώρο.

13. Μίνι Τέρατα

φύλλο δράκος

Βοτανική ονομασία: Rhabidophora tetrasperma

Αυτό το φυτό δεν είναι αληθινό Monstera, αλλά μοιάζει με μια μικρότερη εκδοχή του Monstera με μεγάλες τρύπες στα σκούρα πράσινα φύλλα. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα Monstera που μπορείτε να καλλιεργήσετε!

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια Mini Monstera. εδώ

14. Αιχμηρός

Κρισεκαραπάτη

Βοτανική ονομασία: Monstera acuminata

Αν και το Monstera acuminata έχει μικρότερα φύλλα. Θεωρείται όμως μικρότερος συγγενής του Monstera atansoni, με καταγωγή από την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό.

15. Σκελετός

pnp_plants

Βοτανική ονομασία: Monstera epipremnoides “Skeleton”

Το Monstera Esculeto υφίσταται μια τρελή μεταμόρφωση κατά την ωριμότητα Αυτό το σπάνιο είδος Monstera μοιάζει επίσης πολύ με το Monstera atansoni στη νεολαία του, αλλά τα φύλλα γίνονται πιο μυτερά καθώς μεγαλώνουν.

16. Standlist

Βοτανική ονομασία: Monstera Standliana

Η Monstera Standleyana κατάγεται από την Κολομβία και την Κεντρική Αμερική. Και είναι μια υπέροχη ράτσα για να την έχετε στο σπίτι. Τα φυτά Stanliana παράγουν όμορφα λογχοειδή φύλλα που συχνά έχουν λευκή απόχρωση.

17. Υποενότητα

_Flowerna_

Βοτανική ονομασία: Surakai Subpinnata

Το Monstera subpinnata είναι εγγενές από την Κολομβία στη Βολιβία. Τα φύλλα του είναι μοναδικά και μοιάζουν με φοίνικες σε σύγκριση με άλλα είδη Monstera. Αν μπορείς να το χειριστείς Αυτό το φυτό είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για φυτά εσωτερικού χώρου!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *