เตียงยกคืออะไร?

Πώς να φτιάξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Posted by

Πώς να φτιάξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

αναρωτιέμαι Τι είναι το υπερυψωμένο κρεβάτι; Πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω για την καλλιέργεια λαχανικών και λουλουδιών; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ!

υπερυψωμένο κρεβάτι κουτί δενδροφύτευσηςΞύλο, πέτρα ή σκυρόδεμα, ορθογώνιο ή καμπύλο. Είναι μια κλειστή διάταξη γεμάτη με χώμα πλούσιο σε οργανική ουσία για την καλλιέργεια λαχανικών, φρούτων και λουλουδιών. Ας συζητήσουμε. Τι είναι το υπερυψωμένο κρεβάτι; Πώς να κάνετε ένα ή περισσότερα πράγματα στον κήπο σας!

Ελέγξτε τον υπερυψωμένο κήπο για το μπαλκόνι. εδώ


Απαιτήσεις για την κατασκευή υπερυψωμένου κρεβατιού

1. χώμα

Το χώμα για την ανύψωση του οικοπέδου πρέπει να στραγγίζει καλά αλλά να μπορεί να συγκρατεί λίγο νερό. Το αργιλώδες έδαφος με ένα μείγμα άμμου και αργίλου πλούσιο σε οργανική ύλη όπως τύρφη, λίπασμα, φλοιός ή πριονίδι είναι καλό για αυτό το σκοπό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα τέταρτο της άμμου. Το ένα τέταρτο του φυτικού εδάφους Ένα τέταρτο από τύρφη ή κοκοπιφ και ένα τέταρτο φλιτζάνι κομπόστ ή κομπόστ. Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά πριν τη χρήση.

2. Τοποθεσία

Επειδή τα περισσότερα λαχανικά απαιτούν έντονο ηλιακό φως. Επιλέξτε μια επίπεδη τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον 6-7 ώρες ηλιακού φωτός. Μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά που μπορούν να αναπτυχθούν στη σκιά – τα ριζώδη λαχανικά και τα χόρτα είναι ιδανικά για αυτό το σκοπό.

3. Μέγεθος

Διατηρήστε το πλάτος 4-5 πόδια και μην γίνει πολύ μεγάλο ή ξεχορτάριασμα, η σάπια φύλλα και η συγκομιδή θα είναι πιο δύσκολη. Το μήκος ποικίλλει από 8-12 πόδια ενώ το βάθος θα πρέπει να είναι το ίδιο. 6-12 ίντσεςθα απαιτήσει περισσότερο χώμα Αυτό θα αυξήσει το κόστος και την εργασία.

Ρεκόρ: Ένας διάδρομος πλάτους 18-24 ιντσών μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα σε δύο κόμβους για καλύτερο χειρισμό.Επίσης, εάν έχετε προβλήματα με την πλάτη. Μπορείτε να κρατήσετε το ύψος του κρεβατιού ανυψωμένο στο ύψος της μέσης.


υλικό για την κατασκευή υπερυψωμένων κρεβατιών

1. δέντρο

Για να στρώσετε το κρεβάτι, μπορείτε να επιλέξετε κοκκινόξυλο ή μαύρη ακρίδα, που μπορεί να διαρκέσει έως και 20 χρόνια και να είναι ανθεκτική στη σήψη. Ο κέδρος είναι ένα άλλο ξύλο ανθεκτικό στη σήψη που θα διαρκέσει 10-15 χρόνια.Το τικ είναι επίσης μια επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε Douglas Fir ή Hemlock που έχουν διάρκεια ζωής 5-7 χρόνια, είναι επίσης φθηνά και οικονομικά.

Ρεκόρ: Αποφύγετε το πατημένο ξύλο γιατί υπάρχει κίνδυνος έκπλυσης τοξικού αρσενικού στο έδαφος.

2. Πέτρα ή σκυρόδεμα

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξύλο ή κορμούς. Μπορείτε να φτιάξετε ψηλά κρεβάτια από πέτρα και σκυρόδεμα. Το πέτρινο υπερυψωμένο κρεβάτι είναι μια στιβαρή, ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες βάση. Ως εκ τούτου, προτιμάται από τα ξύλινα κρεβάτια. Ένα κρεβάτι από τούβλο με ή χωρίς τσιμέντο είναι μια μακροχρόνια και οικονομική επιλογή.


χτίζοντας ένα υπερυψωμένο κρεβάτι

Φτιάξτε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου.

  1. Κατασκευάστε μια δομή υπερυψωμένου κρεβατιού με σωλήνες.
  2. Χρησιμοποιήστε πασσάλους και κορδόνι για να σημειώσετε τις άκρες του υπερυψωμένου κρεβατιού. Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί για να χτυπήσετε στη μέση της σανίδας. Βεβαιωθείτε ότι είναι ισοπεδωμένο.
  3. Στηρίξτε τη σανίδα με το κύριο.
  4. Ελέγξτε αν όλα τα μπαστούνια έχουν το ίδιο ύψος. και χρησιμοποιήστε τρυπάνι και βίδες για να συγκρατήσετε τις σανίδες μεταξύ τους.
  5. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες σειρές.

Αναζητάτε ενδιαφέρουσες ιδέες για υπερυψωμένο κρεβάτι; κάντε κλικ στο εδώ!


Πώς να γεμίσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Προετοίμασε τον εαυτό σου Ο τύπος του εδάφους περιγράφεται παραπάνω.Ανακατεύουμε καλά με ένα φτυάρι και αφαιρούμε τα κουκούτσια από το μείγμα. Προσθέστε αυτό το μείγμα μέχρι την άκρη του κρεβατιού.

Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο λαζάνια. Προσθέστε οργανικό υλικό στο κάτω μισό του κρεβατιού, όπως τεμαχισμένο φλοιό, αποκόμματα γρασιδιού ή σάπιο λίπασμα και απλώστε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, βάλτε χαρτόνι ή εφημερίδα πάνω από αυτό το στρώμα και καλύψτε το με χώμα.


φυτεύονται σε υπερυψωμένα κρεβάτια

Πώς να φτιάξετε ένα φθηνό υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου

Φυτέψτε ψηλά φυτά στο κέντρο και μικρότερα φυτά κοντά στις άκρες για πλήρη ήλιο.

προς την απευθείας σποράΑνοίξτε μια μικρή τρύπα βάζοντας το δάχτυλό σας στο χώμα. Ρίξτε σπόρους λαχανικών ή λουλουδιών στην τρύπα και καλύψτε με χώμα που στραγγίζει καλά και τέλος ποτίστε καλά την περιοχή και διατηρήστε το χώμα υγρό μέχρι να φυτρώσουν οι σπόροι.


Φροντίδα φυτών σε υπερυψωμένο κήπο

1. Μάλτσα

Χρησιμοποιήστε φύλλα πεύκου, φλοιό, άχυρο, αλάτι και καλό σανό. Αυτό αποτρέπει την απώλεια νερού από το έδαφος και προστατεύει τις ρίζες.Για λαχανικά όπως οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και τα πεπόνια, χρησιμοποιήστε μαύρο πλαστικό σάπια φύλλα.

τέχνασμα: Καλύψτε το χώμα σε βάθος τουλάχιστον 2-3 ίντσες, τουλάχιστον 1 ίντσα από το στέλεχος.

2. Άρδευση

λόγω καλύτερης αποστράγγισης Το έδαφος σε υπερυψωμένα οικόπεδα στεγνώνει γρηγορότερα από ό,τι στα συνηθισμένα οικόπεδα κήπου. Μπορείτε να ελέγξετε αν το φυτό χρειάζεται νερό βάζοντας μερικά εκατοστά του δείκτη σας στο χώμα. Αν αισθάνεται ότι στεγνώνει, ποτίστε το.Το καλοκαίρι, μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά.

τέχνασμα: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σύστημα σταγόνων ή ψεκαστήρα για να ποτίζετε τα φυτά στο κρεβάτι.


Τι να φυτέψετε σε ψηλά κρεβάτια;

Πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι κήπου στο πάτωμα

Φρούτα, λαχανικά και λουλούδια σε δοχεία μπορούν να καλλιεργηθούν σε υπερυψωμένα κρεβάτια. Τα καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε υπερυψωμένα κρεβάτια Λαχανικά με ρίζες όπως κρεμμύδια, ντομάτες, πατάτες, καρότα και φυλλώδη λαχανικά όπως μαρούλι, σπανάκι και λάχανο. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε φρούτα όπως φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα και λουλούδια όπως κρίνια και λεβάντα.


Οφέλη από υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου

  1. Το έδαφος θερμαίνεται γρηγορότερα από το κανονικό έδαφος του κήπου την άνοιξη. Έτσι, διευκολύνει την πρώιμη φύτευση και μια μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης.
  2. με περιορισμένο χώρο Μπορεί να ελέγξει τη συντήρηση του εδάφους, την άρδευση και τη λίπανση. βοηθούν στη συγκομιδή
  3. παρέχουν καλύτερη αποστράγγιση Αυτό δίνει στις ρίζες του φυτού αρκετό χώρο για να αναπνεύσει.
  4. Επειδή το δέντρο βρίσκεται σε υπερυψωμένη επιφάνεια. Είναι επομένως ασφαλή από ανθρώπους που περπατούν πάνω τους.
  5. Λόγω του περιορισμένου χώρου, το έδαφος μπορεί να τροποποιηθεί εύκολα και συχνά.
  6. Εάν έχετε προβλήματα με την πλάτη Ένα υπερυψωμένο κρεβάτι είναι κατάλληλο για εσάς. Είναι επίσης καλά για ηλικιωμένους επειδή είναι ψηλά στη μέση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *