เพลงเหนือน้ำร้อยไข่มุก

Πώς να σώσετε την υπερποτισμένη χορδή μαργαριταριών (Curio Rowleyanus)

Posted by

Πώς να σώσετε την υπερποτισμένη χορδή μαργαριταριών (Curio Rowleyanus)

Έχει υφή σαν γραμμή μαργαριταριού (Ραουλιάνας) Φυτά εσωτερικού χώρου που είναι ανθεκτικά στην ξηρασία

Απαιτούν πολύ λίγο νερό και μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς νερό.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ συνηθισμένο να υπερποτίζετε τα φυτά σας εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη φύση τους.

Εάν δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα στα αρχικά στάδια. Το υπερβολικό πότισμα θα καταστρέψει τα μαργαριτάρια σας.

Το υπερβολικό νερό στο φυτό κάνει τα φύλλα να σχίζονται και να ζαρώνουν.Σύντομα θα παρατηρήσετε ότι τα νεκρά μέρη του φυτού ξεκολλάνε.

Το τραγούδι Nuea Hundred Pearls
Το τραγούδι Nuea Hundred Pearls

Πώς να επισκευάσετε τις χορδές με μαργαριτάρια;

Αν το μαργαριταρένιο κολιέ σου πνιγεί Πρέπει να λάβετε άμεσα μέτρα για να σώσετε το δέντρο.

Αυτά περιλαμβάνουν την αποστράγγιση της περίσσειας νερού από την κατσαρόλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα κάτω από έντονο φως. χωρίς νερό για πολύ καιρό Αφαιρέστε τα κατεστραμμένα/σάπια μέρη. και ξαναφυτέψτε ολόκληρο το δέντρο (αν χρειάζεται).

Πώς μοιάζει μια υδάτινη γραμμή μαργαριταριών;

Είναι εύκολο να παρατηρήσετε ότι το μαργαριτάρι είναι πολύ νερουλό λόγω των αλλαγών που εμφανίζονται εξωτερικά.

με προσεκτική παρατήρηση Θα είστε τυχεροί να εντοπίσετε τα συμπτώματα έγκαιρα και να βρείτε μια γρήγορη λύση. Τα παρακάτω είναι τα φυσικά συμπτώματα της υπερβολικής ροής νερού στο μαργαριταρένιο κορδόνι.

σήψη των ριζών

Αυτό είναι λίγο δύσκολο. γιατί αν δεν το τραβήξεις από το έδαφος Δεν μπορείτε να δείτε τις ρίζες του φυτού.

Αλλά όταν αρχίσετε να βλέπετε τα κίτρινα και τα καφέ κάτω από τη γη. Πρέπει να ξεκινήσετε την εξερεύνηση. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως όταν υπάρχει σήψη των ριζών.

Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσετε είναι η βάση του φυτού. Όταν υπάρχουν περιοχές που είναι καφέ και μαραμένες Οι ρίζες είναι πιθανό να σαπίσουν από κάτω.

Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τραβήξετε το φυτό από τη γλάστρα και να το δείτε μόνοι σας.

Εμφάνιση που έχει συρρικνωθεί και αραιωθεί

Σειρές από ενυδατωμένα μαργαριτάρια φαίνονται ζαρωμένοι και τραγανοί.

Το Pearl Fountain έχει μια συρρικνούμενη εμφάνιση. Αυτό είναι αποτέλεσμα του σπασμού των φύλλων λόγω υπερβολικού νερού. Η πληγείσα περιοχή είναι τρυφερή στην αφή.

Η δομή του φύλλου που μοιάζει με καμπάνα σπάει. Ορισμένες χορδές μπορεί να φαίνονται αδύναμες και χαλαρές.

Αυτά είναι σημάδια που δεν μπορείτε να αγνοήσετε καθώς δείχνουν την υγεία των φυτών σας.

τα φύλλα είναι κίτρινα

Τα κίτρινα φύλλα είναι ένα άλλο σημάδι υπερβολικού ποτίσματος. Η συρρίκνωση προκαλείται επίσης από τη σχάση των κυττάρων και την περίσσεια νερού. Αυτό οδηγεί στο θάνατο των φυτικών κυττάρων.

Το κίτρινο υποδηλώνει νεκρά κύτταρα. Η ποσότητα του κίτρινου εξαρτάται από την έκταση της ζημιάς. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε πρώιμα σημάδια ίκτερου.

τα φύλλα γίνονται καφέ

Τα κίτρινα φύλλα γίνονται καφέ μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι σημάδι ότι μέρος του φυτού σαπίζει. σε ακραίες περιπτώσεις Αν ποτίζει πολύ Όλα τα φυτά μπορεί να πεθάνουν.

Το Browning μπορεί να διακριθεί από την υπερυδάτωση και τον πνιγμό. Οι μίσχοι των μαργαριταριών μπορούν να γίνουν μοβ λόγω αγχωτικών συνθηκών όπως η σήψη των ριζών ή η μούχλα.

Το καφέ που προκαλείται από το υπερβολικό πότισμα μπορεί να κολλάει και να γλιστράει στην αφή. αν βυθιστεί Τα καφέ φύλλα θα μαραθούν και θα φαίνονται ξηρά.

Οίδημα (οίδημα)

Ορισμένα κύτταρα δεν αλλοιώνονται όταν καταναλώνουν πολύ νερό. Κάθε φυτικό κύτταρο έχει ένα εύκαμπτο κυτταρικό τοίχωμα που εκτείνεται για να φιλοξενήσει υγρό. Μερικές φορές οι ραγάδες μεγεθύνονται.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να δείτε μακριές εξογκώματα στην επιφάνεια των φύλλων.

Αυτές οι δομές που μοιάζουν με φουσκάλες είναι γνωστές ως οίδημα. Μερικές φορές αυτές οι κηλίδες κιτρινίζουν τα φύλλα και τελικά πέφτουν από το φυτό.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Πώς να σώσετε το Pothos από τη σήψη των ριζών (αναγνώριση, πρόληψη και θεραπεία)

Πώς να επισκευάσετε τις χορδές με μαργαριτάρια;

Οι προαναφερθείσες αλλαγές στην όψη του ρινιού σας μπορεί να σας προκαλέσουν πανικό στην αρχή.

αλλά μην ανησυχείς Δεν μπορούν όλα τα προβλήματα ποτίσματος να οδηγήσουν σε θάνατο του φυτού. Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να διορθώσετε τα προβλήματα υπερχείλισης μαργαριταριών.

στραγγίστε το υπερβολικό νερό

Ελέγξτε αν υπάρχει νερό στην κατσαρόλα. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τυχόν στάσιμο νερό για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά στις ρίζες. που μπορεί να γίνει σταδιακά Γείρετε τη γλάστρα στο πλάι, ώστε το νερό να ρέει στο πλάι.

Πέρλες χορδών κάτω από έντονο φως.

Αν παγιδευτεί νερό στο χώμα Μπορείτε να επιταχύνετε την εξάτμιση τοποθετώντας τη σειρά από μαργαριτάρια κάτω από το φως του ήλιου. Η θερμότητα που παράγεται αυξάνει τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, το έδαφος στεγνώνει πιο γρήγορα.

Ο ρυθμός διαπνοής αυξάνεται επίσης με την αύξηση της θερμοκρασίας. προκαλώντας το φυτό να χάσει περισσότερο νερό μέσω των στομάτων Ως αποτέλεσμα, μειώνονται οι πιθανότητες κυτταρικής βλάβης.

χωρίς νερό για πολύ καιρό

Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το υπερβολικό πότισμα είναι το πραγματικό πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να ποτίζετε τα φυτά στο μεταξύ.

Συχνά το χώμα εξακολουθεί να είναι βρεγμένο και πρέπει να περιμένετε να στεγνώσει τελείως.

για να μην λιμνάζει το νερό στην κατσαρόλα Μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο μεταξύ του ποτίσματος.

Τα όψιμα μαργαριτάρια είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Έτσι θα τους ωφελήσει αν το χώμα είναι στεγνό αντί για υγρό.

Αποφύγετε το πότισμα για αρκετές εβδομάδες μέχρι να παρατηρήσετε ότι το φυτό αναρρώνει από το στρες του νερού. Μετά από αυτό, μπορείτε να ποτίσετε ξανά τα φυτά.

αφαιρέστε τα κατεστραμμένα μέρη

Τα κατεστραμμένα μέρη του αφυδατωμένου δέντρου δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν.

Επομένως, είναι πιο λογικό να κόψετε αυτές τις περιοχές για να διατηρήσετε μια ωραία εμφάνιση. Δείτε πώς να καθαρίσετε το φυτό σας.

Αυτό θα αποτρέψει την περαιτέρω σήψη των μαργαριταριών χορδών. Ταυτόχρονα, προωθεί την ανάπτυξη νέων απογόνων για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων.

pearl string επανεκκίνηση

Εάν η βλάβη της ρίζας επιδεινωθεί πρέπει να αναφυτευτεί Μπορείτε να ξεριζώσετε το φυτό αφαιρώντας το προσεκτικά από τη γλάστρα, ανακινώντας το απαλά για να φύγει το χώμα.

Πολύ απαλό όταν χειρίζεστε φυτά Σε αυτό το στάδιο, τα φυτά γίνονται εύθραυστα και μπορούν να σπάσουν εύκολα. Δεν θέλουμε να προσθέσουμε υπάρχουσες ευπάθειες.

Εξετάστε τις ρίζες για να δείτε την έκταση της ζημιάς. Αφαιρέστε το σάπιο μέρος. Αφήστε τις ρίζες να στεγνώσουν λίγο και φυτέψτε τις σε άλλη γλάστρα.

Σε αυτό το σημείο, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά για να αποφύγετε τυχόν κίνδυνο υπερχείλισης.

Τι θα λέγατε για μια σειρά από μαργαριτάρια;

Το πότισμα αυτού του μαργαριταρένιου παχύφυτου μπορεί να είναι δύσκολο. Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα νερού. Αλλά το ερώτημα είναι πολύ μικρό, πόσο μικρό;

Η παροχή νερού στα εργοστάσια επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Τα χρήματα δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία. Λαμβάνει επίσης υπόψη τον χρόνο, τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του νερού κ.λπ.

για να σας διευκολύνω Έχουμε συμπεριλάβει οδηγίες για το πώς να ποτίζετε σωστά τα μαργαριτάρια:

κανόνες άρδευσης

άρδευση από κάτω

Το πότισμα από κάτω είναι μια τεχνική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το σιντριβάνι σας.

Αυτό επιτρέπει στη γλάστρα να σταθεί σε ένα πιάτο με νερό για περίπου 10 λεπτά Το νερό απορροφάται από κάτω από τις ρίζες του φυτού.

Αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική γιατί οι ρίζες έρχονται πρώτα σε επαφή με το νερό.

Μπορούν να απορροφήσουν το νερό που χρειάζονται χωρίς να μουσκέψουν πολύ το χώμα.

άρδευση από ψηλά

Η έκχυση νερού από την επιφάνεια του εδάφους είναι μια κλασική μέθοδος άρδευσης.

Εάν επιλέξετε να ποτίσετε τις πέρλες με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά πρέπει να φροντίσετε να τις πλύνετε βαθιά.

Χρησιμοποιήστε ένα ποτιστήρι με μακρόστενο στόμιο για να ρίξετε νερό απευθείας στο χώμα.

Δεν θέλετε οι χάντρες να βραχούν καθώς αυτό θα επιτρέψει την ανάπτυξη μούχλας.

συχνότητα άρδευσης

Γιατί η χορδή από μαργαριτάρια δεν πρέπει να ποτίζεται πολύ συχνά. Είναι σημαντικό να θυμάστε την τελευταία φορά που ποτίσατε τα φυτά σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να μετράτε τις ημέρες για να βεβαιωθείτε ότι ποτίζετε κάθε δύο εβδομάδες.

Φυσικά, αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν είναι σταθερό. Πριν το πότισμα, ελέγξτε την υγρασία του εδάφους.

Αν βουτήξετε ένα δάχτυλο σε αυτό, μπορείτε να νιώσετε την υγρασία στο χώμα. Μετά από αυτό, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα ποτίσετε ή όχι.

Υπάρχουν φορές που ένα μαργαριτάρι χρειάζεται λιγότερο πότισμα. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και θα συζητηθεί ως εξής.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη συχνότητα του ποτίσματος

αλλάζοντας εποχές

Είναι σημαντικό να σημειωθεί η αλλαγή των εποχών. Γιατί αυτό θα καθορίσει την ποσότητα νερού που χρειάζεται το φυτό. Το καλοκαίρι κάνει πολύ ζέστη. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να δίνεται νερό με κανονικό ρυθμό κάθε δύο εβδομάδες.

Από την άλλη, δεν χρειάζεται νερό τον χειμώνα. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες μειώνουν τον ρυθμό διαπνοής. Το μαργαριταρένιο κολιέ σας δεν θα χάσει πολύ νερό. Επομένως, το πότισμα πρέπει να ρυθμίζεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

επίπεδο υγρασίας

Η σειρά μαργαριταριών χρειάζεται περιβάλλον χαμηλής υγρασίας. Υπάρχουν φορές που η υγρασία μέσα στο σπίτι αυξάνεται. Πρέπει λοιπόν να μειώσετε την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείτε. Ένα υγρό περιβάλλον προσθέτει υγρασία στα φυτά. Επομένως, δεν απαιτείται περισσότερη υγρασία.

ικανότητα συγκράτησης νερού και πορώδες εδάφους

Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε με τα σωστά συστατικά για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. Ένα καλά καλλιεργημένο μείγμα είναι πάντα το καλύτερο.

Ανάμιξη άμμου και χώματος σε ίσα μέρη μαζί θα βοηθήσουν τη δομή του εδάφους να είναι πορώδης

Η διαθεσιμότητα χώρου μέσα στο έδαφος είναι κρίσιμη. επιτρέποντας στα μόρια του νερού να περάσουν ελεύθερα Εάν το έδαφος είναι συμπιεσμένο, το νερό θα είναι δύσκολο να στραγγιστεί.

Από την άλλη πλευρά, η υψηλή ικανότητα συγκράτησης νερού επιτρέπει στο έδαφος να συγκρατεί περισσότερο νερό κατά την άρδευση.

Με αυτόν τον τρόπο, το έδαφος διατηρεί αρκετό νερό για να διατηρεί τα φυτά ενυδατωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως αποτέλεσμα, η συχνότητα του ποτίσματος μειώνεται.

Χωρητικότητα αποστράγγισης

Οι οπές αποστράγγισης βοηθούν στην αποστράγγιση του υπερβολικού νερού από την κατσαρόλα. Χρησιμοποιήστε καλύτερα μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης παρά μια χωρίς.

Εάν υπάρχει καλή αποστράγγιση, το νερό δεν θα μείνει ακίνητο για πολύ.

Το στάσιμο νερό είναι μια κοινή αιτία της σήψης των ριζών και των προβλημάτων μούχλας.

Ακόμα κι αν παρέχετε αρκετό νερό, δεν υπάρχει καλή αποστράγγιση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι τα μαργαριταρένια νήματα σας είναι πολύ αφυδατωμένα.

ποιότητα νερού

Το πότισμα των φυτών είναι σημαντικό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παρέχουμε μόνο νερό.

Να θυμάστε ότι ακόμα κι αν το νερό είναι καθαρό Αλλά υπάρχουν πολλά σωματίδια σε αυτό. Μερικά από αυτά μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία των φυτών.

Για παράδειγμα, σκεφτείτε το νερό της βρύσης που έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία με χλώριο και φθόριο. Η χρήση τους για το πότισμα των φυτών εσωτερικού χώρου σας λειτουργεί τώρα. Αλλά σας παρακαλώ να το γνωρίζετε με την πάροδο του χρόνου Μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αλατιού.

για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Αφήστε το νερό της βρύσης να καθίσει για 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε για να διαλύσετε πρώτα το χλώριο και το φθόριο.

Φυσικά, το νερό της βροχής εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες των φυτών. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την εποχή των βροχών για να γεμίσετε έναν ή δύο κουβά για τα μαργαριτάρια σας.

Αποθηκεύστε το νερό της βροχής για να αποφύγετε την όξινη βροχή.

Πόσο και πότε να ποτίζετε

Η ποσότητα του νερού που χρησιμοποιείται εξαρτάται από το μέγεθος του φυτού. Η ιδέα είναι ότι όταν ρίχνεις νερό Αφήστε το να τρέξει βαθιά μέχρι να βγει από την τρύπα αποστράγγισης. Δεν πρέπει να υπάρχει αρκετό νερό για να καλύψει την κατσαρόλα.

Επιπλέον, πρέπει να προστίθεται νερό στο έδαφος τακτικά. Θα πρέπει λοιπόν να το ρίξετε σε όλο το εσωτερικό της κατσαρόλας.

Αποφύγετε να ποτίζετε μόνο τη μία πλευρά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στην ανάπτυξη των ριζών.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Πώς να σώσετε υγρές καρδιές (Βήμα προς βήμα)

Είναι καλύτερο να ποτίζετε το πρωί. Αυτό θα αφήσει αρκετό χώρο για να εξατμιστεί το νερό.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως κολλήσει το υπερβολικό νερό στο μαργαριταρένιο δοχείο σας.

Πότε πρέπει να ποτίζω αφού φυτέψω μαργαριτάρια;

Αν μπορείς να εκτρέφεις μαργαριτάρια Θα πρέπει να συνεχίσετε να το φυτεύετε.

Η μετακίνηση φυτών από τη μια γλάστρα στην άλλη μπορεί να είναι λίγο αγχωτική. Έχετε ένα νέο μέρος για να κάνετε παρέα με τα μαργαριτάρια σας.

Τα φυτά πρέπει να ποτίζονται αμέσως μετά τη φύτευση. γιατί το νέο χώμα ήταν ξερό απαιτώντας έτσι επιπλέον υγρασία

Ποτίστε τη γλάστρα βαθιά και στραγγίστε καλά πριν την τοποθετήσετε στη νέα της θέση.

Οι νεοφυτεμένες πέρλες πρέπει να ποτίζονται μία φορά την εβδομάδα.

Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό φως. Μετά από αυτό, μπορείτε σταδιακά Αλλάξτε σε ένα σπάνιο πρόγραμμα ποτίσματος.

Συνήθη λάθη στο πότισμα μαργαριταριών

κοινά λάθη πώς να αποφύγετε
Ακανόνιστο πότισμα Λάβετε υπόψη το πρόγραμμα ποτίσματος σας.
πολυ νερο Αφήστε το χώμα να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε.
Βρεγμένο χώμα από υπερβολικό πότισμα. Φροντίστε καλά το σύστημα αποχέτευσης.
Ποτίστε τα φύλλα, όχι τις ρίζες. Χρησιμοποιήστε ένα ποτιστήρι με μακρόστενο στόμιο ή πάτο για το πότισμα.
Πότισμα σε ζεστό καιρό Ρυθμίστε ένα σύστημα ποτίσματος νωρίς το πρωί.

Πηγή: University of Wisconsin-Madison

FAQ

  1. Πώς αναβιώνεις ένα μαργαριτάρι που πεθαίνει;

Εάν τα υπερποτισμένα μαργαριτάρια σας αλλοιωθούν μέχρι θανάτου. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επανατοποθετήσετε αμέσως.

Συχνά οι ρίζες καταστρέφονται πολύ από τη σήψη των ριζών. Αφαιρέστε τυχόν κατεστραμμένα μέρη. Αποθηκεύστε τα ζωντανά μέρη του φυτού και φυτέψτε το σε ένα νέο σπίτι.

  1. Πώς ξέρετε αν ένα μαργαριτάρι έχει σήψη ρίζας;

Το κίτρινο και καφέ χρώμα των φύλλων υποδηλώνει ότι οι μαργαριταρένιες ρίζες έχουν αρχίσει να σαπίζουν.

Οι σάπιες ρίζες δεν μπορούν να προσφέρουν νερό και θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο των κυττάρων στο υπόγειο. Γι’ αυτό θα παρατηρήσετε ότι αλλάζουν χρώμα.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι τα φυτά είναι απαλά στην αφή. Συνολικά, το φυτό ήταν αδύναμο και χαλαρό.

Αν ακόμα αναρωτιέστε Μπορείτε να αφαιρέσετε το φυτό από τη γλάστρα του για να ελέγξετε την πραγματική κατάσταση των ριζών.

  1. Μπορείς να ρίξεις νερό κάτω από το μαργαριτάρι;

Το πότισμα παρακάτω είναι μια τεχνική που απαιτεί επιδεξιότητα. Όταν όμως μαθαίνεις Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με κορδόνια με πέρλες.

Προσέξτε να μην παγιδευτούν οι χάντρες όταν αφήνετε την κατσαρόλα σε ένα πιατάκι γεμάτο με νερό.

Μην αφήνετε τη γλάστρα να καθίσει για πολλή ώρα γιατί μπορεί να πνίξει τις ρίζες. Μπορεί να ενθαρρύνει τη σήψη των ριζών και δεν το θέλουμε αυτό.

Θα πρέπει να ποτίζετε τα φυτά περιοδικά. για να αφαιρέσετε το συσσωρευμένο αλάτι

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *