Πώς να μεγαλώσετε το N'Joy Pothos

Πώς να μεγαλώσετε το N’Joy Pothos

Posted by

Πώς να μεγαλώσετε το N'Joy Pothos

Θέλετε ένα πολύχρωμο φυτό που να είναι εύκολο στη φροντίδα; για να ξέρεις Πώς να μεγαλώσετε το N’joy Pothos Προσθέστε λίγο δράμα στο σπίτι και το γραφείο σας!

Το N’Joy Pothos έχει μια ποικιλία από πράσινα και λευκά φύλλα. Το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου! Ο πολλαπλασιασμός αυτού του υπέροχου φυτού είναι αρκετά εύκολος! Για να δούμε μια φορά Πώς να μεγαλώσετε το N’joy Pothos

εδώ Οι καλύτερες ποικιλίες Pothos που μπορείτε να καλλιεργήσετε


Τι είναι το N’joy Pothos;

Γνωστό και ως επιστημονική ονομασία Pinate Epiprem ουσιαστικό “Noi” Τα χαρακτηριστικά χρώματα του φυτού είναι το λευκό και το πράσινο. Το λευκό χρώμα των φύλλων διευκολύνει τη διάκριση από άλλες τρύπες.

Τα φυτά μπορούν να φτάσουν τα 8-12 ίντσες σε ύψος εάν τα φροντίσετε σωστά και τα τοποθετήσετε σε μια τοποθεσία που δέχεται έντονο και πλημμυρισμένο φως.


Εκστρατεία N’Joy Pothos

Πώς να μεγαλώσετε το N'joy Pothos 2

Όπως τα περισσότερα πήλινα δοχεία, το N’joy πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας μοσχεύματα.

  • Πάρτε ένα κόψιμο μήκους 4 έως 6 ιντσών από ένα ζωηρό φυτό, πιέζοντάς το κάτω από την άκρη.
  • μαδήστε τα κάτω φύλλα Βουτήξτε τις άκρες σε ορμόνη ριζοβολίας και βάλτε τις σε ένα ποτήρι νερό.
  • Τοποθετήστε το φυτό σε μέρος που να δέχεται άφθονο φως. Αλλάζετε το νερό κάθε 3-5 ημέρες.Οι ρίζες θα αναπτυχθούν σε λίγες εβδομάδες.
  • Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε φυτά στο έδαφος. Κόψτε τα μοσχεύματα βουτηγμένα σε ορμόνη ριζοβολίας και φυτεμένα σε γλάστρες αναμεμειγμένα με υπόστρωμα σπόρων. Ποτίστε καλά και τοποθετήστε το σε έντονο φως.

εδώ Πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας του Pho στο νερό.


καλύτερα δοχεία για καλλιέργεια Potus N-Joy

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γλάστρα για να καλλιεργήσετε το N’Joy, αρκεί να έχει τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας. Αναπτύσσεται καλά σε γλάστρες 6 έως 8 ιντσών, η διατήρηση του σε μικρότερο δοχείο θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε θέση με λίγες ρίζες.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια του N’joy Pothos

Πώς να μεγαλώσετε το N'joy Pothos 8

τοποθεσία

ευτυχία διασκέδαση Έμμεσο ηλιακό φως – σαν μερική σκιά Η διατήρησή τους στο άμεσο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα φύλλα. Ταυτόχρονα, ο χαμηλός φωτισμός θα θολώσει την αντίθεση.

Τοποθετήστε το φυτό κοντά σε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό, όπου δέχεται λίγες ώρες πρωινού ηλιακού φωτός και θα είναι χαρούμενο. Και μπορείτε να απολαύσετε τα πλούσια χρώματα!

γη

Το Njoy Pothos δεν είναι ένα απαιτητικό φυτό και μπορεί να επιβιώσει σχεδόν σε οποιοδήποτε έδαφος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλάστρας καλής ποιότητας σχεδιασμένο για φυτά εσωτερικού χώρου. Έχουμε ένα υπέροχο άρθρο για το πώς να φτιάξετε το καλύτερο μείγμα γλάστρας για φυτά.

άρδευση

Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίσετε το Njoy Pothos είναι να αφήσετε το φυτόχωμα να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το υπόστρωμα άγαρ δεν στεγνώνει εντελώς σε ένα σημείο. Επίσης, προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. μπορώ

υγρασία

Γιατί το Njoy Pothos είναι τροπικό φυτό. Ως αποτέλεσμα, χρειάζεται υψηλή υγρασία – κάπου μεταξύ 60% και 80%. Η διατήρηση της γλάστρας σε δίσκο με βότσαλο γεμάτο με νερό είναι ένας καλός τρόπος για να τη διατηρήσετε σε επίπεδο.

θερμοκρασία

Γενικά, τα φυτά προτιμούν θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 50-85 F (10-30 C). Βεβαιωθείτε ότι δεν εκθέτετε τα φυτά σας σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.


Απολαύστε το Pothos Care

λίπασμα

Αυτό το φυτό θα ωφεληθεί από ελαφριά σίτιση και χωρίς λίπανση. Μια ισορροπημένη διατροφή κάθε 5-6 εβδομάδες θα παρέχει στα φυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα.

παράσιτα και ασθένειες

Προσέξτε για τους αλευρωτούς και τις αφίδες. Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι για να απαλλαγείτε από αυτά.Το N’Joy pothos μπορεί να αναπτύξει καφέ κηλίδες στα φύλλα τους λόγω υπερβολικού ποτίσματος. Προσέξτε να μην ποτίζετε τα φυτά άσκοπα.

κλάδεμα

Περιοδικά κλαδεύετε τα νεκρά και κατεστραμμένα φύλλα. γιατί το φυτό είναι ακίνδυνο Είναι συμπαγές, ωστόσο, μπορείτε να το κόψετε καλά για να το κάνετε πιο χοντρό.


Απολαύστε το Vs. Pearl and Jade Potho

Η διάκριση N’Joy Pothos είναι διαφορετική από τα μαργαριτάρια και τον νεφρίτη. Το πρώτο χρώμα έχει λευκή απόχρωση με σκούρο και ανοιχτό πράσινο υποτόνο. ενώ η τελευταία έχει κρεμ λευκούς και ανοιχτό πράσινους υποτόνους. Απολαύστε τα φύλλα είναι επίσης μικρά και φαρδιά.


Είναι το Pothos N-joy δηλητηριώδες;

Όπως πολλά pothos, το Njoy Pothos είναι ελαφρώς τοξικό για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια λόγω των κρυστάλλων του οξαλικού ασβεστίου. Εάν καταποθεί, μπορεί να ερεθίσει το στόμα και το δέρμα. Φροντίστε να το κρατάτε μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *