Πώς να καλλιεργήσετε νούφαρα σε ποτήρια

Πώς να καλλιεργήσετε νούφαρα σε ποτήρια

Posted by

Πώς να καλλιεργήσετε νούφαρα σε ποτήρια

για να ξέρεις Πώς να καλλιεργήσετε άνθη λωτού σε ένα ποτήρι Δημιουργήστε μια μινιατούρα πισίνα για το σπίτι σας. Τοποθετήστε το στο tablet, τη βιβλιοθήκη και το γραφείο σας!

Αν αγαπάτε τα υδρόβια φυτά Μπορείτε να καλλιεργήσετε νούφαρα σε γυάλινα και μεγάλα μπουκάλια στο σπίτι με τη βοήθεια αυτού του άρθρου!

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε παχύφυτα σε ποτήρια κρασιού. εδώ


Τι είναι ένα λουλούδι λωτού;

Ιθαγενείς στην Αφρική, την Αυστραλία και το βόρειο ημισφαίριο – τα κρίνα ανήκουν στο γένος Nymphaea και εκτιμώνται για τα ευαίσθητα άνθη τους με τα μεγάλα αιωρούμενα φύλλα. Γιατί ο λωτός συμβολίζει την ειρήνη και την ανάπτυξη. Η καλλιέργεια κρίνων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία θετικής αίσθησης.


Ποικιλία από άνθη λωτού

Υπάρχουν περίπου 50 γνωστά είδη λωτού. μπορεί να ταξινομηθεί με πολλούς τρόπους και γενικά χωρίζεται σε δύο ομάδες – τροπικούς και εύκρατους κρίνους.

1. Τροπικός λωτός

Τα τροπικά κρίνα είναι φυτά θερμού νερού και δεν μπορούν να ανεχθούν θερμοκρασίες νερού κάτω από 50 F (10 C) για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αυτά τα κρίνα έχουν μεγάλα, πολύχρωμα λουλούδια και συνήθως ανθίζουν για τρεις έως τέσσερις ημέρες τη φορά. Υπάρχουν ποικιλίες που ανθίζουν μέρα και νύχτα.

2. Σκληρός λωτός

Δυνατό λουλούδι λωτού με μικρά φύλλα με λουλούδια που επιπλέουν πάνω από το νερό και αναπτύσσονται σε εύκρατες περιοχές Δεν έχουν όμορφα λουλούδια όπως τα τροπικά κρίνα.

Δείτε το άρθρο μας για τις μικροσκοπικές ποικιλίες νούφαρων. εδώ


Τα καλύτερα νούφαρα για ανάπτυξη σε γυάλινα βάζα

Να επιλέγετε πάντα δείγματα μεγέθους νάνου. Τα καλύτερα κρίνα για καλλιέργεια σε γυαλί:

  • Νυμφαία “Πριγκίπισσα του Χιονιού”– Υπάρχουν όμορφα καθαρά λευκά λουλούδια. Κατάλληλο για μεσαίο και ψηλό γυαλί 4-6 ιντσών
  • Νυμφαία “Lategeri Lilacia”Δίνει ροζ λουλούδια με λευκά εξωτερικά πέταλα Καλύτερο σε μικρού έως μεσαίου μεγέθους μπουκάλια, που φτάνουν σε ύψος 4-6 ίντσες.
  • Νυμφαία “Helvola”– Από τα πιο δημοφιλή, έχει κίτρινα άνθη. Ιδανικό για ψηλές και μεσαίες στάμνες.Αυξάνεται 4-6 ίντσες.
  • Νυμφαία “Perry Baby Red”– Υπάρχουν όμορφα κόκκινα λουλούδια που επικαλύπτονται. Κατάλληλο για μικρό τζάμι και ύψος 1-3 ίντσες.

Εάν ζείτε σε πιο δροσερό κλίμα Επιλέξτε ένα ανθεκτικό κρίνο όπως «Purple Fantasy», «Almost Black», «Gloriosa» ή «Perry’s Baby Red».


Πώς να καλλιεργήσετε άνθη λωτού σε ένα ποτήρι

Τα όμορφα νούφαρα σε γυάλινα βάζα στο σπίτι σας θα φαίνονται όμορφα με μονά λουλούδια ή συστάδες να υψώνονται πάνω από το νερό.

ό, τι θέλεις:

  • Ποτήρι ή βάζο (χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ βάζο)
  • σφουγγάρι ή θήκη
  • καθαρό κοφτερό ψαλίδι
  • Κοπή λουλουδιού ή φυτού λωτού
  • μικρά ποτάμια βράχια

κατεύθυνση:

  1. Τοποθετήστε μια ποτηροθήκη ή ένα σφουγγάρι στο ποτήρι και προσθέστε νερό. Φροντίστε να μην γεμίσετε υπερβολικά.

2. Κόψτε την ουρά με καθαρό ψαλίδι και στερεώστε την σε ένα σφουγγάρι ή θήκη. Τοποθετήστε ένα μικρό βράχο ποταμού. Πολύχρωμες πέτρες και βότσαλα θα αναδείξουν την όψη των φυτών!

3. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης Αφήστε το όλη τη νύχτα για να φύγει το χλώριο. Αν έχετε ενυδρείο Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό και από το ενυδρείο.

4. Τοποθετήστε τον λωτό σε θέση που δέχεται πολύ ηλιακό φως. Παράθυρα με νότιο προσανατολισμό θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

5. Για την τόνωση της υγιούς ανάπτυξης Λιπαίνετε υγρά φυτά με ζωηρά άνθη κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες Ελέγξτε την ετικέτα για δοσολογία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε 10-14-8 διαλυτά δισκία. Εφαρμόστε ένα δισκίο κάθε 3 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

6. Όταν τα φυτά εδραιώνονται Μπορείτε να μειώσετε το ποσοστό σε ένα δισκίο για 4-6 εβδομάδες.


Πότε να αλλάξετε το νερό

Πώς να φυτέψετε ένα λουλούδι λωτού σε ένα ποτήρι 2

Αλλάζετε το νερό στο ποτήρι ή το μπουκάλι κάθε 3-5 ημέρες για να μειώσετε την πιθανότητα σχηματισμού οσμής. Αν δείτε σημάδια αποχρωματισμού αλλάξτε το νερό

Ρεκόρ: Ο κρίνος μεγαλώνει σε στάσιμα νερά στο δάσος, επομένως δεν έχει καταστραφεί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *