Πώς να διορθώσετε το Peace Lily Root Rot (Βήμα προς βήμα)

Πώς να διορθώσετε το Peace Lily Root Rot (Βήμα προς βήμα)

Posted by

Πώς να διορθώσετε το Peace Lily Root Rot (Βήμα προς βήμα)

Συμπτώματα Ειρήνης Σαπίδα ρίζας κρίνου

Η σήψη των ριζών είναι μια κοινή ασθένεια των φυτών εσωτερικού χώρου. Κυρίως λόγω υπερβολικού ποτίσματος. που δημιουργεί ένα τέλειο περιβάλλον για μυκητιασική μόλυνση.

Μου αρέσει να βλέπω τα κρίνα να ανθίζουν και να μεγαλώνουν. Όμως καταστάσεις όπως η σήψη των ριζών μπορεί να προκαλέσουν κιτρίνισμα και μαρασμό των φύλλων. και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία Τα κρίνα της ειρήνης μπορεί να είναι επικίνδυνα.

Αλλά μην απελπίζεστε. Μπορείτε ακόμα να κρατήσετε κρίνα της ειρήνης. Ειδικά αν αντιληφθείτε το πρόβλημα νωρίς.

στη θεραπεία της σήψης της ρίζας του κρίνου Οι προσβεβλημένες ρίζες πρέπει να κλαδεύονται. Απολυμάνετε τις υπόλοιπες υγιείς ρίζες με ένα μυκητοκτόνο διάλυμα για να σκοτώσετε εντελώς το μικρόβιο. Τώρα φυτέψτε το κρίνο της ειρήνης σας σε ένα νέο δοχείο και χώμα. Εάν σκοπεύετε να επαναχρησιμοποιήσετε παλιά δοχεία και χώμα Απολυμάνετε πρώτα Και ποτίζετε μόνο όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για σήψη των ριζών Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την υγεία των κρίνων σας.

Αλλά πρώτα, πρέπει να εντοπίσετε το πρόβλημα. γνωρίζουν την αιτία του Και τέλος, πώς να το αποτρέψετε εξαρχής.

Πώς να διαγνώσετε το Peace Lily Root Rot

Inner Peace Lily Root Study  Οι ρίζες επηρεάζονται από τη σήψη των ριζών.
Peace Lily Root Rot

Το πρώτο σύμπτωμα της σήψης των ριζών είναι το κιτρίνισμα ή το μαρασμό των φύλλων του κρίνου. Η σήψη των ριζών μπορεί να προκαλέσει πτώση των φύλλων ή να σταματήσει την ανάπτυξη του φυτού.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μερικά σάπια στελέχη. όταν η σήψη μετακινείται από τις ρίζες στα φύλλα

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα Η σήψη των ριζών μπορεί να καταστρέψει το κρίνο της γαλήνης σας σε λιγότερο από 10 ημέρες, επομένως είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα για να προσδιορίσετε την αιτία.

Για τη διάγνωση και την επιβεβαίωση της σήψης των ριζών Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε σιγά σιγά το φυτό από τη γλάστρα. χωρίστε το από το χώμα

Ανακινήστε προσεκτικά το χώμα από τις ρίζες και ελέγξτε για σήψη των ριζών.

Τα υγιή φυτά είναι λευκά. σταθερό ριζικό σύστημα Στην περίπτωση όμως της σήψης των ριζών Θα είναι μαλακά και καφέ.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μια μυρωδιά μούχλας ή θείου. που υποδηλώνει σήψη των ριζών

Τι προκαλεί το Peace Lily Root Rot;

Υπάρχουν πολλές αιτίες σήψης των ριζών. Αλλά γενικά προκαλείται από το υγρό χώμα που προσελκύει παθογόνα.

Παρακάτω αναφέρονται οι πιο κοινές αιτίες σήψης των ριζών και πώς να τις αποτρέψετε ή να τις επιδιορθώσετε.

πολύ πότισμα

Το υπερβολικό πότισμα είναι μια από τις κύριες αιτίες της σήψης των ριζών. Αυτό συμβαίνει επειδή το υγρό έδαφος εμποδίζει τις ρίζες να απορροφήσουν οξυγόνο. προκαλώντας σήψη και θάνατο των ριζών

Το συσσωρευμένο νερό δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για μούχλα. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Πώς να αποτρέψετε την υπερχείλιση

● Γενικές αρχές. Πιέστε το δείκτη σας στο χώμα περίπου μια ίντσα. και ποτίζετε μόνο όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό. Εάν το χώμα είναι υγρό από την πρώτη ίντσα Αυτό δείχνει ότι το φυτό σας δεν χρειάζεται νερό αυτή τη στιγμή.

● Θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα ποτίσματος. Μην ποτίζετε όμως το φυτό αν το χώμα είναι υγρό.

● Τα κρίνα της Ειρήνης αναπτύσσονται πολύ γρήγορα αλλά μπορούν να διαχειριστούν ελαφρώς ξηρό έδαφος. Το πότισμα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό τα φύλλα γίνονται καφέ Αν δεν το ξέρετε, δεν ποτίζετε αρκετά τα φυτά.

Έχω γράψει ένα ξεχωριστό άρθρο για το πώς να φτιάξετε τα ποτιστικά σας κρίνα.

κακή αποστράγγιση

Η γλάστρα που χρησιμοποιείτε για να καλλιεργήσετε κρίνα ειρήνης μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Εάν δεν υπάρχει τρύπα στον πάτο της κατσαρόλας ή η τρύπα είναι πολύ στενή για να στραγγίσει σωστά Η υγρασία θα μαζευτεί στον πάτο της κατσαρόλας.

Πώς να διορθώσετε την κακή αποστράγγιση

Ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να σηκώσετε τη γλάστρα με κρίνο γαλήνης από το έδαφος.

Αυτό δημιουργεί ένα κενό μεταξύ της γλάστρας και του δαπέδου, επιτρέποντας στο νερό να στραγγίσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στηρίγματα δοχείων, τούβλα ή άλλα υλικά. για να στηρίξουμε την κατσαρόλα Αρκεί να μην βουλώσετε τρύπες στον πάτο της κατσαρόλας. Αυτή η απλή προσπάθεια μπορεί να αποτρέψει τη σήψη των ριζών.

κακώς στραγγιζόμενο έδαφος

Η επιλογή του εδάφους σας μπορεί να προκαλέσει τη σήψη των ριζών του κρίνου. Τα πυκνά εδάφη, όπως το έδαφος του κήπου, μειώνουν την αποστράγγιση και προκαλούν σήψη των ριζών.

Πυκνό χώμα σημαίνει επίσης χώμα που δεν αποστραγγίζει καλά. που είναι ακόμα υγρό και θα μαζέψει νερό τελικά να οδηγήσει σε υδαρή και σήψη των ριζών

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να βρείτε το καλύτερο χώμα κρίνων ειρήνης. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας.

Πώς να διορθώσετε το έδαφος που δεν στραγγίζει καλά

  • Επιλέξτε ένα ελαφρύ μείγμα γλάστρας ή φτιάξτε το δικό σας αν θέλετε να κάνετε DIY, αλλά φροντίστε να μην είναι πολύ πυκνό και να έχει καλό πορώδες, πράγμα που σημαίνει καλή αποστράγγιση.
  • Επιλέξτε ένα μείγμα γλάστρας που περιέχει περλίτη, σχιστόλιθο ή σχιστόλιθο, τα οποία βελτιώνουν την αποστράγγιση.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Cactus Soil for Peace Lilies (πώς να το κάνετε μόνοι σας)

λοίμωξη από παθογόνο

Υπάρχουν πολλοί μύκητες που προκαλούν σήψη των ριζών. τρελός για, Ριζοκτονίαή Crabarium Αναπτύσσεται καλά σε υγρό έδαφος και απλώνεται εύκολα από γλάστρα σε γλάστρα.

Πώς να αποτρέψετε τη βακτηριακή μόλυνση

  • Οι μύκητες ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα. Έτσι, το πρώτο βήμα για την πρόληψη της μούχλας είναι να διατηρήσετε το έδαφος όσο το δυνατόν στεγνό.
  • Αποφύγετε τη χρήση χώματος κήπου για φυτά εσωτερικού χώρου. γιατί συχνά μολύνονται με αυτά τα μικρόβια Χρησιμοποιήστε ένα οργανικό μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.
  • Απολυμάνετε τα εργαλεία του κήπου σας και καθαρίστε τα συχνά. για να αποτρέψετε την εξάπλωση της μούχλας
  • Μην επαναχρησιμοποιείτε το χώμα εάν υποψιάζεστε ότι το έδαφος είναι απαλλαγμένο από μικρόβια. Αυτό μπορεί να μολύνει τα υγιή φυτά σας.

υπερβολική χρήση λιπασμάτων

Το πολύ λίπασμα μπορεί να προκαλέσει κάψιμο και σήψη των ριζών. Τα κρίνα της ειρήνης ευδοκιμούν με καλό μείγμα γλάστρας και δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα. Εκτός από την καταστροφή του ριζικού συστήματος Το πολύ λίπασμα μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στα φύλλα. προκαλούν την εμφάνιση καφέ κηλίδων

Πώς να αποτρέψετε την υπερβολική κατανάλωση λιπασμάτων

  • Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη συνιστώμενη ποσότητα λιπάσματος. Εάν δεν είστε σίγουροι Ζητήστε συμβουλές από τον τοπικό καλλιεργητή σας ή ελέγξτε τις οδηγίες συσκευασίας λιπασμάτων.
  • Λιπαίνετε περιστασιακά τα κρίνα της ειρήνης. Όχι όμως σε περιόδους αργής ανάπτυξης όπως ο χειμώνας. Η καλύτερη εποχή για να γονιμοποιήσετε τα κρίνα της ειρήνης είναι τα τέλη του χειμώνα. Αυτό ενθαρρύνει την ανάπτυξη της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Why Is My Peace Lily Curling; (και πώς να το διορθώσετε)

μεγάλη ή μικρή κατσαρόλα

Το μέγεθος της γλάστρας σας έχει σημασία! Θα προχωρήσω και θα προσπαθήσω να σώσω τη μελλοντική δουλειά βάζοντας τα κρίνα της ειρήνης σας σε μεγάλες γλάστρες. Αλλά αυτό είναι μια κακή ιδέα.

Αν η κατσαρόλα είναι πολύ μεγάλη για το κρίνο της ειρήνης Το πολύ χώμα θα μουσκέψει και οι ρίζες θα σαπίσουν. Το συμπιεσμένο έδαφος μπορεί να επηρεάσει την αποστράγγιση και να προκαλέσει σήψη των ριζών.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος γλάστρας

Η νέα σας γλάστρα θα πρέπει συνήθως να έχει διάμετρο 1-2 ίντσες μεγαλύτερη από την τρέχουσα, καθώς συνήθως αλλάζουμε γλάστρες για να εξυπηρετήσουμε την ανάπτυξη των φυτών.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση, λόγω σήψης των ριζών. Το κρίνο της ειρήνης σας μπορεί να είναι ακόμη μικρότερο από πριν. Επομένως, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε την κατσαρόλα σε μικρότερο μέγεθος.

Συνοπτικά, είναι Μια κατσαρόλα με διάμετρο περίπου 10 ιντσών είναι επαρκής για κρίνα ειρήνης. Και δεν χρειάζονται μεγάλες γλάστρες.

Μπορείτε να βρείτε γλάστρες διαφόρων μεγεθών στο Amazon.

επιλογή κοντέινερ

Μπορεί να είναι έκπληξη. Αλλά το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το δοχείο σας μπορεί να επηρεάσει την υγεία του φυτού σας. Ορισμένα υλικά είναι πιο πορώδη από άλλα. Ενώ ορισμένα υλικά μπορούν να εξατμιστούν ενώ άλλα όχι.

Πώς να επιλέξετε το σωστό δοχείο

Τα δοχεία που κατασκευάζονται από πολύ πορώδη υλικά, όπως πήλινα δοχεία, είναι διαπερατά και επιτρέπουν την εξάτμιση του νερού. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την υπερχείλιση στο έδαφος.

Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά τα ακίνητα κρίνα σας.

Από την άλλη πλευρά, τα πλαστικά δοχεία μπορούν να χωρέσουν περισσότερο νερό από τα πήλινα δοχεία επειδή ο ρυθμός εξάτμισης είναι πιο αργός.

ψυχρή θερμοκρασία

Το κρίνο της ειρήνης είναι ένα τροπικό φυτό. Έτσι συνήθως ευδοκιμούν σε υγρά, ζεστά κλίματα στους 65-80°F (18-26°C).

Θα πρέπει να είναι εύκολο να διατηρήσετε αυτή τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας. Αν όμως τα φυτά σας είναι πολύ κοντά στο κλιματιστικό. Ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την τακτική συχνότητα ποτίσματος.

σε ζεστό καιρό Το νερό θα εξατμιστεί πιο γρήγορα. Και πρέπει να ποτίζετε τακτικά το ήσυχο κρίνο, αλλά σε αντίθεση με τις ψυχρότερες θερμοκρασίες.

Αν λοιπόν ο καιρός είναι δροσερός Το κρίνο της ειρήνης σας επίσης δεν χρειάζεται πολύ νερό. Και το πιθανότερο είναι ότι ποτίζετε πάρα πολύ. Αυτή είναι μια από τις κύριες αιτίες της σήψης της ρίζας του κρίνου.

Υπερβολικό πότισμα κατά τη διάρκεια του λήθαργου

Τα κρίνα ειρήνης εσωτερικού χώρου έχουν φυσικό κύκλο ανάπτυξης και λήθαργου, όπως ακριβώς και ο φυσικός τους βιότοπος στις τροπικές περιοχές.

Το υπερβολικό πότισμα είναι μια από τις κύριες αιτίες της σήψης των ριζών. Και αυτό το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί πιο γρήγορα κατά την περίοδο αδράνειας του φυτού.

Κατά γενικό κανόνα, τα φυτά περνούν από μια φάση ανάπτυξης την άνοιξη και το καλοκαίρι. και αδρανής ή αργή ανάπτυξη το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Παρατηρήστε τον φυσικό κύκλο του φυτού και προσαρμόστε ανάλογα το πρόγραμμα ποτίσματος. Τα γαλήνια κρίνα δεν χρειάζονται πολύ νερό κατά τη διάρκεια του λήθαργου τους!

κακή ροή αέρα

Η κακή κυκλοφορία του αέρα μπορεί να οδηγήσει σε λεπτό έδαφος που προκαλεί σήψη των ριζών.

Η φύτευση κρίνων ειρήνης με άλλα φυτά θα αυξήσει την υγρασία στον αέρα. Διατηρεί τον αέρα ακίνητο και αποτρέπει την ξήρανση του εδάφους.

Δώστε στα φυτά σας χώρο να αναπνεύσουν!

φυτεύτηκε πολύ βαθιά

Μια άλλη κοινή αιτία σήψης των ριζών. Ειδικά μεταξύ των αρχαρίων λάτρεις της φύτευσης είναι πολύ βαθιά φύτευση.

Αν φυτέψετε νούφαρα πολύ βαθιά Οι ρίζες δεν θα έχουν χώρο να αναπτυχθούν και να εξαπλωθούν. μπορεί να προκαλέσει σήψη και σήψη

ψυχικό στρες

Στην περίπτωση των κρίνων της ειρήνης Το άγχος μπορεί να προκληθεί από έλλειψη γονιμοποίησης, ξηρασία, πολύ ή πολύ λίγο φως, τραυματισμό και πολλούς άλλους παράγοντες.

Τα παθογόνα της σήψης της ρίζας εκμεταλλεύονται αυτό το στρες για να εισβάλουν στο φυτό.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ακολουθήσουμε ορισμένες απαιτήσεις συντήρησης για να διατηρήσουμε τα φυτά μας χαρούμενα και υγιή.

Πηγή: University of Massachusetts Amherst.

Πώς να αντιμετωπίσετε το Root Rot of Peace Lilies

Αν το πιάσεις γρήγορα Η επαναφύτευση του κρίνου της ειρήνης και η αφαίρεση όλων των σάπιων ριζών είναι ο καλύτερος τρόπος για να σώσετε το φυτό σας.

Τούτου λεχθέντος, οι μύκητες σήψης των ριζών εξαπλώνονται πολύ εύκολα. Επομένως, η απομόνωση μολυσμένων φυτών μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου.

Πώς να καλλιεργήσετε κρίνους ειρήνης που επηρεάζονται από τη σήψη της ρίζας

  • Αρχικά, αφαιρέστε απαλά το κρίνο της ειρήνης από την κατσαρόλα.
  • Καθαρίστε τις ρίζες ξεπλένοντάς τις προσεκτικά κάτω από τρεχούμενο νερό. Οι καφέ σαρκώδεις ρίζες πρέπει να είναι εύκολα αναγνωρίσιμες. και μερικά θα πέσουν όταν αφαιρεθεί το φυτό από τη γλάστρα.
  • Κλαδέψτε ή χρησιμοποιήστε ψαλίδια φυτών για να αφαιρέσετε τις λεπτές καφέ ρίζες ή εκείνες που παρουσιάζουν σημάδια σήψης.
  • Κόψτε τη σάπια περιοχή και διατηρήστε τις ρίζες υγιείς.
  • Φροντίστε να αφαιρέσετε όλη τη σάπια ύλη. Ακόμη και οι σάπιες ρίζες μπορούν να μολύνουν γρήγορα τις υγιείς.
  • Εάν τα φυτά σας έχουν μολυνθεί σοβαρά Μπορείτε να κόψετε μεγάλο αριθμό ριζών.Σε αυτή την περίπτωση, αποστειρώστε το ψαλίδι ή το ψαλίδι σας σε ⅓ έως ⅔ νερό χλωρίνης και μετά κόψτε το ένα τρίτο ή τα μισά φύλλα. Το ριζικό σύστημα του κρίνου της ειρήνης είναι μικρό και θα δυσκολευτεί να φροντίσει τα μεγαλύτερα φυτά. Το κλάδεμα των φύλλων θα ανακουφίσει το άγχος και θα δώσει στο φυτό σας την ευκαιρία να αναπτύξει ένα νέο ριζικό σύστημα.
  • Βουτήξτε απαλά τις υπόλοιπες υγιείς ρίζες στο αντιμυκητιασικό διάλυμα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εξαφανιστεί όλοι οι μύκητες πριν από τη μεταφύτευση.
  • Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια κατσαρόλα Πλύνετε καλά και απολυμάνετε με χλωρίνη και νερό. Δεν θέλετε να μολύνετε το πρόσφατα κομμένο φυτό σας με μούχλα και βακτήρια από την παλιά γλάστρα.
  • Προσθέστε τα κατάλληλα υλικά στο δοχείο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ελαφρύ, πορώδες μείγμα που επιτρέπει καλή αποστράγγιση.
  • Τοποθετήστε τη ρίζα στο νέο δοχείο. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε τη ρίζα στο ίδιο βάθος όπως στην προηγούμενη γλάστρα.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε μείγμα γλάστρας στην περιοχή γύρω από το κρίνο της ειρήνης και απλώστε ελαφρά το χώμα. χτυπώντας απαλά με το δάχτυλό σας
  • Τέλος, ποτίστε τα φυτά σας.

Επαγγελματική συμβουλή: Εάν οι ρίζες σας είναι ακόμα υγρές Πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει για λίγο. Αλλά η διαδικασία επαναφοράς θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο ωρών.

αφού μετακινήσετε την κατσαρόλα Δώστε χρόνο στο φυτό σας να ανακάμψει και να προσαρμοστεί στο νέο δοχείο και το χώμα.

Είναι φυσιολογικό τα κρίνα να μαραίνονται λίγο τις πρώτες μέρες μετά τη μεταφύτευση. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός και η υπομονή υποχώρησε.

Μια άλλη σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε κομπόστ. Δώστε χρόνο στις ρίζες του κρίνου της ειρήνης σας να αναπτυχθούν!

Πώς να αποτρέψετε και να ελέγξετε το Peace Rot Lily Root

Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης της σήψης των ριζών είναι η πρόληψη. Ως γονιός που αγαπά τα δέντρα Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τα φυτά σας.

1. Αποφύγετε το στάσιμο νερό

Η υπερχείλιση συμβαίνει όταν το έδαφος γίνεται πολύ υδαρές. δεν υπάρχει σωστή αποστράγγιση ή συνδυασμός και των δύο Αυτό δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον που αποτελεί έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες σήψης ριζών.

Επομένως, είναι σημαντικό να αποφύγετε την υπερχείλιση για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την υπερχείλιση:

  • Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ. Βάλτε τον δείκτη σας στο χώμα πάνω από το δεύτερο γόνατό σας και αν βρείτε βρεγμένο χώμα, μην ποτίζετε τα φυτά
  • Διατηρήστε καλή αποστράγγιση: Επιλέξτε ένα ελαφρύ, πορώδες υλικό φύτευσης και γλάστρες από τερακότα με τρύπες στο κάτω μέρος για να επιτρέψετε την αποστράγγιση του νερού.
  • Σηκώστε τη γλάστρα από το έδαφος για να βελτιώσετε την αποστράγγιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βάση της γλάστρας ή δύο τούβλα για να σηκώσετε τη γλάστρα σας από το έδαφος.

2. Πρόγραμμα ποτίσματος

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γενικά ένα σταθερό πρόγραμμα ποτίσματος. Και τα κρίνα της ειρήνης δεν αποτελούν εξαίρεση.

καθώς και πολλά τροπικά φυτά Τα κρίνα της ειρήνης μπορούν να χειριστούν ελαφρώς ξηρό έδαφος. Και το πότισμα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό.

Χρησιμοποιήστε αρκετό νερό για να διατηρήσετε το έδαφος υγρό. Αλλά όχι μουσκεμένο ή μουσκεμένο. Και πάλι, αν έχετε αμφιβολίες, βάλτε το δάχτυλό σας στο χώμα για να δείτε πόσο υγρό είναι!

3. Χαλαρώστε το χώμα.

Το δέντρο και οι ρίζες του χρειάζονται αέρα. Ο αερισμός του κρίνου της ειρήνης σας φροντίζοντας το έδαφος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών.

Ανοίξτε μια τρύπα στο χώμα με ένα ραβδί και αξιοποιήστε το.

Άλλα υλικά παρόμοιου σχήματος είναι ωραία, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και αποστειρωμένα για να αποφύγετε τυχαία μόλυνση των φυτών σας.

4. Φυτικός κύκλος

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν παίρνουν τόσο πολύ φυσικό φως από όλες τις γωνίες όσο στο εξωτερικό. Είναι σημαντικό να εναλλάσσονται τα φυτά έτσι ώστε ολόκληρος ο κρίνος να μεγαλώνει ομοιόμορφα και να ωριμάσει.(Πηγή: University of Florida)

τελευταία λέξη

Η σήψη των ριζών μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε φυτό και μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν ενεργήσετε γρήγορα! Παρατηρήστε την ανάπτυξη και τη ζωτικότητα του κρίνου της ειρήνης σας και πιάστε το όταν κάνετε κάτι με αυτό.

Δυστυχώς, εάν το ριζικό σύστημα είναι πολύ σάπιο, το φυτό δεν μπορεί να σωθεί. Η μόνη διέξοδος σε αυτή την περίπτωση είναι η πλήρης καταστροφή των μολυσμένων φυτών και του εδάφους.

Έχετε κάποιες συμβουλές ή κόλπα για την πρόληψη της σήψης των ριζών; Αγοράζετε υλικά για την παρασκευή φίλτρων ή προτιμάτε να κάνετε τα δικά σας; Αν θέλετε να μαγειρέψετε μόνοι σας Ποια είναι η φόρμουλα του μίγματος εδάφους που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του;

Πείτε μας για το πώς φροντίζετε τα κρίνα της ειρήνης και άλλα φυτά. στην ενότητα σχολίων!

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *