how often to fertilize lawn

Πόσο συχνά πρέπει να λιπαίνετε το γκαζόν σας

Posted by

πόσο συχνά λίπανση χλοοτάπητα

Αναρωτιέστε πόσο συχνά πρέπει να λιπάνετε το γκαζόν σας; Αν ναι, τότε είστε στο σωστό δρόμο! Οι χλοοτάπητες χρειάζονται οπωσδήποτε λίπασμα.Ωστόσο, είναι εύκολο να κάνετε λάθη, όπως η λίπανση τη λάθος στιγμή ή η χρήση λάθος τύπου θρεπτικών συστατικών. Εάν γονιμοποιήσετε σε λάθος χρόνο Δείχνει ότι σπαταλάτε τα χρήματά σας μάταια. για αποφυγή τέτοιων προβλημάτων Γι’ αυτό γράψαμε αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε. Πες το και πετάξτε αμέσως!

Ποια είναι τα οφέλη από τη λίπανση του γκαζόν σας;

Η λίπανση του γκαζόν σας έχει πολλά οφέλη, όπως:

  • περισσότερο οξυγόνο – Το λίπασμα γκαζόν κάνει το γκαζόν πιο πράσινο με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο.
  • μείωση και έλεγχος των ζιζανίων – Εκτός από την παροχή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών Το λίπασμα γκαζόν εμποδίζει επίσης την ανάπτυξη ζιζανίων. βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του γκαζόν σας.
  • καλύτερη αντίσταση στις ασθένειες – όταν το γρασίδι και τα φυτά σας λαμβάνουν τα σωστά θρεπτικά συστατικά Θα είναι ευαίσθητα σε ασθένειες.
  • καλύτερη συνολική ανάπτυξη – Συχνά θα διαπιστώσετε ότι το γρασίδι φυτρώνει κομψά και ζωηρά σε μια περιοχή. Αλλά σε άλλη περιοχή είναι αραιή και πιο λεπτή. Το λίπασμα γκαζόν λύνει εύκολα αυτό το πρόβλημα.
  • Το λίπασμα γκαζόν προστατεύει το έδαφος. – Το γρασίδι και τα φυτά απορροφούν θρεπτικά συστατικά καθώς μεγαλώνουν. προκαλώντας απορροή του εδάφους Αλλά το λίπασμα γκαζόν αποτρέπει αυτό το πρόβλημα.
  • αντοχή στα έντομα – Ένα υγιές και καλοθρεμένο γκαζόν έχει καλύτερη αντοχή στα παράσιτα των εντόμων. Ακόμα κι αν τα φυτά και το γρασίδι σας είναι μολυσμένα. Αλλά θα ανακάμψουν εύκολα εάν γονιμοποιηθούν σωστά.

Γιατί είναι σημαντική η λίπανση για το γκαζόν σας;

Η λίπανση είναι απαραίτητη εάν θέλετε το γρασίδι σας να ευδοκιμήσει. Χώμα υψηλής ποιότητας μπορεί να επιτευχθεί με λίπασμα γκαζόν.

στο περασμα του χρονου Το χώμα σας θα χάσει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται φυσικά για ένα πλούσιο, πυκνό γκαζόν. αλλά βοηθάει και στη μακροζωία

Βασικα Η λίπανση του γκαζόν σας είναι απαραίτητη εάν θέλετε να έχετε ένα υγιές και πράσινο γκαζόν. Φροντίστε να παρέχετε στο γκαζόν σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως άζωτο, φώσφορο και κάλιο. Πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε το φως του ήλιου και το νερό στη λίστα!

Από τι είναι κατασκευασμένο το λίπασμα γκαζόν;

Γενικά, τα λιπάσματα γκαζόν περιέχουν άζωτο, φώσφορο και κάλιο.

Τα φυτά και τα χόρτα χρησιμοποιούν άζωτο για να συνθέσουν ορμόνες, νουκλεϊκά οξέα και πρωτεΐνες. Τα φύλλα θα κιτρινίσουν και η ανάπτυξη θα καθυστερήσει.

Εν τω μεταξύ Ο φώσφορος είναι επίσης απαραίτητος για την παροχή ενέργειας για την επεξεργασία μεταβολικών χημικών αντιδράσεων. Η έλλειψη φωσφόρου αναγκάζει την ανάπτυξη να σταματήσει.

Τέλος, το κάλιο χρησιμοποιείται για πρωτεϊνοσύνθεση και άλλες φυτικές διεργασίες, κιτρίνισμα στελεχών, ριζών, νεκρών ιστών. και τα φύλλα είναι σύμπτωμα έλλειψης καλίου.

μικρό εύφορο λιβάδι

άλλα στοιχεία Στα λιπάσματα γκαζόν περιλαμβάνονται το θείο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.Λίγα από αυτά τα στοιχεία προστίθενται στα λιπάσματα χλοοτάπητα επειδή τα περισσότερα εδάφη περιέχουν επαρκείς ποσότητες από αυτά τα στοιχεία.

Μικροθρεπτικά συστατικά όπως το βόριο, το μολυβδαίνιο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο, ο χαλκός, το χλώριο και ο σίδηρος προστίθενται συχνά στο λίπασμα γκαζόν. Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά δρουν ως συμπαράγοντες σε ενζυμικές αντιδράσεις.

Μερικές από αυτές τις ενώσεις μπορούν να συντεθούν χημικά από βασικές πρώτες ύλες όπως φωσφορικό αμμώνιο, νιτρικό οξύ, ουρία και αμμωνία.Μερικές μπορούν να ληφθούν από φωσφορικά πετρώματα, ποτάσα, γκουάνο, οστά, φύκια και νιτρικό νάτριο.

Τι είδους λίπασμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για το γκαζόν σας;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι λιπασμάτων γκαζόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο γκαζόν σας:

  • Οργανικά λιπάσματα γκαζόν – Αυτά τα λιπάσματα παρασκευάζονται από ζωικά και φυτικά συστατικά. και συχνά ταξινομείται ως αργής απελευθέρωσης Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματά του διαρκούν περισσότερο.
  • Ανόργανα – Τα ανόργανα λιπάσματα γκαζόν παρασκευάζονται από συνθετικά συστατικά. Γρήγορη απελευθέρωση θρεπτικών ουσιών στο έδαφος
  • Πέλλετ – Αυτός ο τύπος κομπόστ γκαζόν απλώνεται εύκολα. Ως εκ τούτου, είναι μια καλή επιλογή για την οικιακή κηπουρική.
  • Υγρό – Τα υγρά λιπάσματα γκαζόν είναι γρήγορα και αποτελεσματικά. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να διαδοθεί. Χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες και μεγάλες επιφάνειες μπορεί να απαιτούν ψεκαστήρα πλάτης.

Field King 190328 4 Gallon Backpack Sprayer

Η σημασία του να γνωρίζετε πότε να γονιμοποιήσετε το γκαζόν σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να λιπάνετε το γκαζόν σας. Έτσι ώστε το γρασίδι σας να παραμένει πράσινο και να εγγυάται τη συνολική καλή υγεία. Εάν λιπάνετε το γκαζόν σας σε λάθος χρόνο Ενθαρρύνετε τα ζιζάνια να αναπτυχθούν. Για να ξέρετε πότε πρέπει να λιπάνετε το δικό σας γκαζόν Πρώτα πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο του γρασιδιού στο γρασίδι σας.

δύο είδη λιβαδιού

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι γρασιδιού: το δροσερό γρασίδι εποχής και το καλοκαιρινό γρασίδι.

χειμωνιάτικο γρασίδι

Αυτά τα χόρτα είναι κοινά στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.Το Ryegrass, το bentgrass, οι ψηλές και λεπτές φέσκους και το Kentucky bluegrass είναι τα πιο κοινά χόρτα δροσιάς εποχής.

Τα χόρτα με δροσερό κλίμα προτιμούν χαμηλότερες θερμοκρασίες και έχουν δύο μέγιστες περιόδους ανάπτυξης. Η πρώτη φορά είναι νωρίς την άνοιξη και η άλλη είναι αρχές φθινοπώρου. Η έλλειψη νερού και η υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι μπορεί να κάνουν το γρασίδι του χειμώνα να παγώσει μέχρι να είναι διαθέσιμο περισσότερο νερό και να φτάσουν οι ψυχρότεροι μήνες.

καλοκαιρινό γρασίδι

Καλλιεργείται συνήθως στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Τα χόρτα σε θερμά κλίματα είναι ανθεκτικά και σχηματίζουν πυκνά χόρτα που τείνουν να πυκνώνουν με την πάροδο του χρόνου. Τα πιο συνηθισμένα καλοκαιρινά χόρτα είναι τα Sosia, Kikuyu, St. Augustine, Centipede, Carpet, Bahia και Bermuda.

Το πρόγραμμα λίπανσης του γκαζόν σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του γρασιδιού σας. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οποιαδήποτε ρουτίνα απαιτεί συνεχή δέσμευση για τη διασφάλιση της επιτυχημένης φροντίδας του γκαζόν χρόνο με το χρόνο.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να λιπάνετε το γκαζόν σας;

Αφού προσδιορίσετε το είδος του γρασιδιού στο γρασίδι σας. Θα μπορείτε να γνωρίζετε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να λιπάνετε το γκαζόν σας.

Κάθε γρασίδι έχει τη δική του καλλιεργητική περίοδο και απαιτεί διαφορετικό πρόγραμμα λίπανσης χλοοτάπητα.

Οι καλύτερες εποχές χειμερινής καλλιέργειας χόρτου είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. όταν η μέση θερμοκρασία είναι μεταξύ 60 βαθμών Φαρενάιτ και 70 βαθμών Φαρενάιτ Λιπαίνετε άφθονα το φθινόπωρο και ελαφρά στις αρχές της άνοιξης για να εγγυηθείτε τη βέλτιστη υγεία.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα λίπασμα ταχείας ή αργής απελευθέρωσης. Φροντίστε να εφαρμόσετε θεραπείες γκαζόν προτού οι θερμοκρασίες κορυφωθούν το καλοκαίρι, όταν τα χόρτα του γκαζόν τείνουν να αδρανούν.

πράσινο γρασίδι

Ένα γκαζόν με δροσερό γρασίδι εποχής χρειάζεται 1-2 κιλά φυτικής τροφής πυκνής σε άζωτο ανά 1.000 τετραγωνικά πόδια ετησίως.

Εν τω μεταξύ Η καλύτερη περίοδος για τη λίπανση των καλοκαιρινών χόρτων είναι στα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι. αυτό το διάστημα Οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 80 βαθμούς Φαρενάιτ έως 95 βαθμούς Φαρενάιτ.

Όταν η ανάπτυξη αρχίζει πάνω ή κάτω από αυτό το εύρος θερμοκρασίας Επιθεωρήστε το γκαζόν σας και γονιμοποιήστε το την άνοιξη όταν το γρασίδι αρχίζει να πρασινίζει.

Τα καλοκαιρινά χλοοτάπητα θα πρέπει να τρέφονται με μια δίαιτα με χλοοτάπητα πυκνού αζώτου 4 κιλών ανά 1.000 τετραγωνικά πόδια χλοοτάπητα ετησίως.

καθώς και χειμωνιάτικο γρασίδι Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα λίπασμα ταχείας δράσης ή ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης. Φροντίστε όμως το λίπασμα να απορροφηθεί πλήρως. Θα χρειαστεί να λιπάνετε το γκαζόν για δεύτερη φορά μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου.

Πώς να εφαρμόσετε λίπασμα γκαζόν στο γκαζόν σας

Πριν ξεκινήσετε τη λίπανση του γκαζόν σας Θα χρειαστεί να κάνετε κάποια προετοιμασία πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι το λίπασμα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

  1. Το πρώτο βήμα είναι η δοκιμή του εδάφους. Πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο pH του γκαζόν σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι λιπασμάτων. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα κιτ δοκιμών στο σπίτι για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο ποσοστό λιπάσματος είναι καλύτερο για το γρασίδι σας.Γενικά, ένα pH εδάφους από 6 έως 7 θεωρείται ιδανικό για το γρασίδι.
  2. Στη συνέχεια είναι να καθορίσετε το μέγεθος του γκαζόν σας. Πολλαπλασιάστε το πλάτος του χλοοτάπητα με το μήκος για να προσδιορίσετε πόσο χρειάζεστε για να λιπάνετε το γκαζόν σας. Αφαιρέστε το τετραγωνικό μήκος ορισμένων περιοχών που δεν λιπάνετε, όπως το όχημά σας ή το σπίτι σας. Τα λιπάσματα για χλοοτάπητες συνήθως συνοδεύονται από οδηγίες. Ακολουθήστε, λοιπόν, και θα πρέπει να είστε έτοιμοι.

Μόλις κάνετε και τα δύο αυτά πράγματα. Τώρα ήρθε η ώρα να λιπάνετε το γκαζόν και το γκαζόν σας.

απλό κόλπο στη σωστή χρήση των λιπασμάτων

Έχουμε ορισμένα γενικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν λιπάνετε το γκαζόν σας χρησιμοποιώντας υγρά ή ξηρά κοκκώδη λιπάσματα. Αλλά η ιδέα είναι πότε να χρησιμοποιήσετε λίπασμα γκαζόν Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε λίπασμα γκαζόν

  1. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το κομπόστ και ο διανομέας είναι στεγνά.
  2. Τώρα ρυθμίστε τον ρυθμό ροής του διανομέα στη ρύθμιση που υποδεικνύεται στη σακούλα λιπασμάτων. εάν δεν αναφέρεται χρησιμοποιήστε λιγότερο αντί για περισσότερο
  3. Στη συνέχεια, κλείστε τον εξαερισμό της δεξαμενής και τοποθετήστε τον διαχύτη σε μια σκληρή επιφάνεια.
  4. Τρέξτε το διανομέα γύρω από την περιοχή του γκαζόν που θέλετε να λιπάνετε. Κάντε αυτό μπρος-πίσω στο γκαζόν σας. Η συσκευασία μπορεί να περιλαμβάνει το προτεινόμενο μοτίβο για ομοιόμορφη και πλήρη κάλυψη.
  5. Τέλος, όταν τελειώσετε, καθαρίστε τελείως τον διανομέα. Καθαρίστε το υπερβολικό λίπασμα γκαζόν από πεζοδρόμια, αυλές, δρόμους κ.λπ.

Συμβουλή ειδικού: Εάν χρησιμοποιείτε κοκκώδες λίπασμα γκαζόν Ποτίστε το γκαζόν 2-3 μέρες πριν τη λίπανση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε υγρό λίπασμα γκαζόν

  1. Το πρώτο βήμα είναι η προετοιμασία του ψεκαστήρα. Εάν το υγρό λίπασμα έχει ένα μπουκάλι ψεκασμού στο άκρο του ίδιου του εύκαμπτου σωλήνα να στερεωθεί στον σωλήνα Εάν χρειάζονται υγρά λιπάσματα, χρησιμοποιήστε ξεχωριστό ψεκαστήρα. Προσθέστε λίπασμα στη φιάλη του ψεκαστήρα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε το σπρέι και κινηθείτε με αργή ταχύτητα για να καλύψετε ομοιόμορφα ολόκληρο το γκαζόν σας Περπατήστε με σταθερή ταχύτητα και ψεκάστε από τη μία πλευρά στην άλλη.
  3. Τέλος, πριν την αποθήκευση του κομπόστ. Καθαρίστε τον διανομέα εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιούμενο ψεκαστήρα κομποστοποίησης.

Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε προστατευτικό εξοπλισμό όπως γάντια, αναπνευστική προστασία. και προστασία ματιών σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Φορώντας λαστιχένιες μπότες, μακριά μανίκια και μακριά παντελόνια θα πρέπει επίσης να βοηθήσουν.

λιπασματοδιανομέας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν περιστροφικό σπαρτήρα ή διασκορπιστή για να λιπάνετε το γκαζόν σας. Ο διανομέας απλώνει λίπασμα από μια χοάνη περιστρεφόμενης λίπανσης στο γρασίδι σας.

Ένας άλλος τύπος λιπασματοδιανομέα ονομάζεται λιπασματοδιανομέας. Καλύπτουν μια ευθεία γραμμή με λίγα σκουπίδια. αλλά όταν χρησιμοποιείτε ψεκαστήρα Πρέπει να δίνεται προσοχή για να αποφευχθούν ραβδώσεις.

Ποτίστε το γρασίδι μετά τη λίπανση.

Το πότισμα μετά τη λίπανση θα ξεπλύνει το λίπασμα γκαζόν από τις λεπίδες του γρασιδιού και μέσα στο έδαφος. Το κομπόστ θα κάνει το γκαζόν σας να μεγαλώσει.

Είναι σημαντικό να ποτίζετε το γκαζόν μετά τη λίπανση, γιατί εάν η κοπριά μείνει για πολύ καιρό χωρίς να ξεπλυθεί, μπορεί να γονιμοποιηθεί. Το γρασίδι σας μπορεί να καεί.

Ποτίστε το γρασίδι μετά τη λίπανση.

Εάν χρησιμοποιείτε υγρό λίπασμα Περιμένετε να στεγνώσει το λίπασμα πριν το πότισμα. Αυτό θα διαρκέσει δύο έως τέσσερις ώρες.

Εάν χρησιμοποιείτε κοκκώδες λίπασμα Φροντίστε να ποτίσετε αμέσως το γρασίδι. Αν όμως ποτέ απαλλαγείτε από συγκεκριμένα ζιζάνια ταυτόχρονα Περιμένετε να στεγνώσουν οι κόκκοι πριν ποτίσετε ξανά. Διαφορετικά, το νερό μπορεί να ξεπλύνει το ζιζανιοκτόνο πριν τεθεί σε ισχύ.

Το πότισμα διεγείρει το κομπόστ για να παρέχει θρεπτικά συστατικά στο γκαζόν σας.

για την ώρα της ημέρας Η καλύτερη ώρα για να ποτίσετε το γκαζόν σας μετά τη λίπανση είναι νωρίς το πρωί. Δεν θέλετε να ποτίζετε το απόγευμα γιατί ο ήλιος είναι πιο δυνατός και το νερό εξατμίζεται πολύ γρήγορα.

Το πότισμα τη νύχτα πρέπει να αποφεύγεται καθώς η υπερβολική υγρασία μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μούχλας.

Φροντίδα του γκαζόν σας μετά τη λίπανση

Η φροντίδα του γκαζόν σας μετά τη λίπανση είναι πολύ πιο εύκολη. Εδώ είναι τα βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε:

Απαλλαγείτε από βρύα, βέτιβερ και ζιζάνια. – Αυτά τα ενοχλητικά φυτά μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη εμποδίζοντας τα θρεπτικά συστατικά και τον αέρα να φτάσουν στο γρασίδι σας.

βελτίωση του συστήματος αποχέτευσης – Οι κακώς στραγγιζόμενοι χλοοτάπητες τείνουν να πλημμυρίζουν για ώρες και μερικές φορές μέρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα χλοοτάπητα εάν δεν ληφθεί μέριμνα για την αποστράγγιση μετά τη λίπανση.

αέρα του εδάφους – Ο αερισμός επιτρέπει στο νερό και τον αέρα να διεισδύσουν καλύτερα στις ριζικές ζώνες του γρασιδιού σας. Αυτό είναι σημαντικό για τη σωστή πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθούν.

Σημείωση: Αυτό είναι δικό μας Αξιόπιστη και εξαιρετική βόλτα πίσω από τον κύριο αεριστή Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε

Εποπτεία – Αυτή η διαδικασία βοηθά στην αποκατάσταση των φθαρμένων και κουρασμένων χλοοτάπητα απλώνοντας την περιοχή με λίπασμα και πολτοποιώντας την με πολλούς σπόρους. Η επικάλυψη από πάνω βοηθάει στο γέμισμα των λεπτών και κατεστραμμένων περιοχών. ενώ μειώνεται η πιθανότητα εισβολής φυκιών και πλατύφυλλων ζιζανίων. και βελτιώστε το χρώμα του γκαζόν σας.

κοπή και μπορντούρα – Κατά το κούρεμα του χόρτου, πρέπει να αφαιρείται μόνο το 1/3 του μήκους του. Μην κόβετε όταν το γρασίδι ή το χώμα είναι υγρό. Αυτό θα καταστρέψει το γρασίδι και θα εμποδίσει την ανάπτυξη.

Σημείωση: Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα χλοοκοπτικό Εδώ είναι ένας οδηγός για αυτό. το καλύτερο ρομπότ χλοοκοπτικό.

επάνω ένδυμα – Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για τη βελτίωση και τη βελτίωση της ποιότητας του υπάρχοντος εδάφους. Όπως και με κάθε άλλη συντήρηση, είναι καλή ιδέα να ελέγχετε τον τύπο του εδάφους για το γκαζόν σας για να βεβαιωθείτε ότι έχει τη σωστή συνοχή και υλικό κατά τη δημιουργία του κορυφαίου σας επίδεσμου.

Εδώ είναι το καλύτερο διάγραμμα λιπασμάτων γκαζόν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίπασμα γκαζόν σε διαφορετικές εποχές. εκτός από το χειμώνα

αρχή της άνοιξης

Εφαρμόστε μία τροφή φυτών γκαζόν μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, όταν το γρασίδι σας γίνει πράσινο και αρχίσει να αναπτύσσεται ενεργά στις αρχές της άνοιξης. Αυτή είναι η ώρα να κόψετε το γκαζόν σας.

αργά την άνοιξη

αυτή την εποχή του χρόνου Το γρασίδι σας είναι ακατάστατο και καταναλώνει την αποθηκευμένη ενέργεια. Πρέπει λοιπόν να τα ταΐζετε καλά. Θα πρέπει να λιπάνετε το γκαζόν σας στα τέλη της άνοιξης μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Έξι έως οκτώ εβδομάδες μετά τη λίπανση στις αρχές της άνοιξης.

καλοκαίρι

Τα καλοκαίρια είναι δύσκολα για τα λιβάδια λόγω των εντόμων. Κυκλοφορία με τα πόδια, ξηρασία και ζέστη Η λίπανση του γκαζόν σας το καλοκαίρι θα σας βοηθήσει να προστατέψετε και να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές. Το λίπασμα γκαζόν πρέπει να εφαρμόζεται μία φορά μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Ιδανικά έξι έως οκτώ εβδομάδες μετά το τάισμα στα τέλη της άνοιξης.

πτώση

Το γκαζόν σας χρειάζεται μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να ανακάμψει από τις ζημιές του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα προετοιμαστείτε για τον χειμερινό λήθαργο.

Η λίπανση το φθινόπωρο αυξάνει την κατακράτηση αζώτου και βοηθά στη δημιουργία ριζών για ένα υγιές, πράσινο γκαζόν την επόμενη άνοιξη. Ξεκινήστε τη λίπανση του γκαζόν σας μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου. πριν έρθει ο χειμώνας και έξι έως οκτώ εβδομάδες μετά το summerx

Οι κορυφαίες συστάσεις μας για λιπάσματα για χλοοτάπητες:

Αν θέλετε το γκαζόν σας να είναι όμορφο και υγιές. Εξετάστε τα πιο δημοφιλή μας λιπάσματα για χλοοτάπητες:

Miracle Diet – Prairie Crow

Miracle-Gro® Soluble Lawn Food 5 lbs.

αγοράστε στο amazon

Αυτό το λίπασμα γκαζόν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Εκτός από τη μάρκα Η τροφή γκαζόν Miracle-Grow είναι επίσης ένα προϊόν μακράς διαρκείας και εύκολο στη χρήση. που έχει διαμορφωθεί με τα σωστά θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξει την υγεία του γκαζόν σας.

Σκωτσέζοι οικοδόμοι γκαζόν

Scotts Turf Builder Lawn Food, 37,5 £

αγοράστε στο amazon

Το Scotts Turf Builder Lawn Fertilizer είναι ένα οικονομικά αποδοτικό λίπασμα χωρίς φώσφορο που βοηθά τα χόρτα του γκαζόν να αναπτύξουν δυνατές ρίζες. Αυτό το λίπασμα βοηθά το γρασίδι να αναπτυχθεί καλά κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.

Λίπασμα Scotch Green Max

Scott's Green Max Lawn Food - Λιπάσματα γκαζόν και συμπλήρωμα σιδήρου  Δημιουργήστε ένα χοντρό πράσινο γκαζόν - Σκούρο πράσινο σε 3 ημέρες - 10000 τετραγωνικά πόδια

αγοράστε στο amazon

Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και εύκολο πράσινο γρασίδι για το γκαζόν σας. Αυτό το λίπασμα είναι για εσάς. Το λίπασμα Green Max της Scott υπόσχεται να σας δώσει ένα πιο πράσινο γκαζόν εντός τριών ημερών από τη λίπανση.

Λίπασμα για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα, μάρκας ασφαλείας 9334

Λίπασμα αποκατάστασης γκαζόν Safe Brand 9334 - 25 £

αγοράστε στο amazon

Αυτό το λίπασμα γκαζόν είναι μοναδικό στο ότι δεν περιέχει φώσφορο. όπως ξέρεις Οι περισσότερες ζωοτροφές περιέχουν φώσφορο. Το λίπασμα ανανέωσης γκαζόν 9334 είναι ιδανικό για το γκαζόν σας που έχει ήδη υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο αλλά στερείται άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών.

Γεγονός: Η υπερβολική ποσότητα φωσφόρου στο έδαφος μειώνει την ικανότητα του γρασιδιού να προσλαμβάνει βασικά μικροθρεπτικά συστατικά. ιδιαίτερα ψευδάργυρο και σίδηρο

Milorganite 0636 Λίπασμα

Milorganite 0636 Organic Nitrogen Fertilizer 32 lbs. (Συσκευασία των 2)

αγοράστε στο amazon

Ως βιολογική τροφή για γκαζόν, το λίπασμα Milorganite 0636 χρησιμοποιεί μικροοργανισμούς και άζωτο για να παρέχει θρεπτικά συστατικά και να βελτιώσει την ανάπτυξη στο χώμα του γκαζόν σας. Αυτό το λίπασμα γκαζόν έχει επίσης ένα μοναδικό άρωμα που απωθεί τα παράσιτα του γκαζόν όπως τα ελάφια και τα κουνέλια.

Τελευταία ενημέρωση στις 17-05-2023 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Advertising API.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *