พืชในร่มที่ใช้แหล่งกำเนิดแสงเทียมในการสังเคราะห์แสง

Μπορούν τα φυτά να χρησιμοποιήσουν τεχνητό φως για φωτοσύνθεση;

Posted by

Μπορούν τα φυτά να χρησιμοποιήσουν τεχνητό φως για φωτοσύνθεση;

Σήμερα, κάθε δωμάτιο του σπιτιού έχει τουλάχιστον ένα οικιακό φυτό. Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης συννεφιά Τα φυτά εσωτερικού χώρου χάνουν το φυσικό φως που χρειάζονται για τη φωτοσύνθεση.

Επιπλέον, όταν έρθει ο χειμώνας Είναι πολύ δύσκολο να τα αφήσετε στον ήλιο για πολλή ώρα. Κινδυνεύουν να μαραίνονται ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης έκθεσης σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Η φωτοσύνθεση είναι η διαδικασία με την οποία τα φυτά χρησιμοποιούν την ενέργεια που είναι διαθέσιμη στο τεχνητό φως. Το τεχνητό φως μπορεί να παρέχει την ενέργεια που απαιτείται για την ανάπτυξη. Για να διασφαλιστεί η σωστή φωτοσύνθεση σε όλο τον κύκλο ανάπτυξης από τη βλάστηση έως την ανθοφορία, τα φώτα ανάπτυξης LED, τα φώτα HPS και CFL είναι οι πιο δημοφιλείς πηγές τεχνητού φωτός.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για το αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι τεχνητό φωτισμό για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Ας δούμε τις λεπτομέρειες.

Η σημασία του φωτός για τα φυτά

Το φως είναι ένα σημαντικό συστατικό στη ζωή των φυτών Τα φυτά (πιο συγκεκριμένα, το ξηρό βάρος) περιέχουν περίπου το 45% του άνθρακα που λαμβάνεται από τον αέρα.

Γνωρίζετε ότι η διαδικασία αφομοίωσης του άνθρακα είναι η φωτοσύνθεση. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει μόνο με τη συμμετοχή του φωτός. Αρκετοί εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν την ένταση της φωτοσύνθεσης. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η ένταση του φωτός.

Πρώτον, μπορείτε να δείτε ότι τα δενδρύλλια και οι βλαστοί υποφέρουν από έλλειψη φωτός. Τα φύλλα των φυτών σας θα γίνουν χλωμά, κορεσμένα και μικρότερα.

Οι μίσχοι και τα μεσογονάτια τους είναι μακρύτερα. και το δέντρο γέρνει προς/προς την πηγή φωτός. Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα ως εξής:

  • Η ανάπτυξη του φυτού σας επιβραδύνει το σχηματισμό νέων μπουμπουκιών.
  • Με πολύ έλλειψη φωτός, μπορείτε να δείτε ότι η ανθοφορία έχει σταματήσει εντελώς.
  • Τα ποικιλόμορφα είδη χάνουν το διακοσμητικό τους χρώμα και γίνονται θαμπό πράσινο.
  • Τα κάτω φύλλα στεγνώνουν και πέφτουν.

Πότε να χρησιμοποιείτε φώτα LED

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα LED σε οποιαδήποτε περίπτωση. Ο ρόλος του τεχνητού φωτισμού είναι να αυξάνει τον φωτισμό των φυτών. Το τεχνητό φως θα βοηθήσει τα φυτά εσωτερικού χώρου σας να φωτοσυνθέσουν περισσότερο. Και ως αποτέλεσμα, τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα και πιο γρήγορα. Το πλεονέκτημα των φώτων LED είναι ότι δεν ζεσταίνονται, με αποτέλεσμα τα φυτά να μην καίγονται.

Φυτά εσωτερικού χώρου που χρησιμοποιούν τεχνητές πηγές φωτός για φωτοσύνθεση.

Μπορείτε να έχετε ελαφριά φυτά ειδικά επιλεγμένα για αυτά. Διευκολύνει τη φροντίδα γιατί δεν χρειάζεται να μετακινήσετε το βάζο για να εκτεθείτε στο φως του ήλιου.

Μια άλλη μέθοδος είναι να το χρησιμοποιήσετε με παχύφυτα ή σε μικρές γλάστρες που αφήνετε σε εσωτερικό χώρο. Η λωρίδα LED ανάβει και επίσης κάνει τη διάταξη πιο όμορφη.

Τα μπάνια είναι ένα άλλο ενδιαφέρον περιβάλλον για να δείχνουν όμορφα τα λουλούδια ή τα φύλλα με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα τεχνητά φώτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φυτά σε γλάστρες εξωτερικού χώρου.

Τα φυτά χρειάζονται περισσότερο φως κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή όταν το φως του ήλιου είναι λιγότερο. Ο πρόσθετος φωτισμός είναι απαραίτητος για τη διασφάλιση της ανάπτυξης των φυτών.

Τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε τεχνητό φως ή ηλιακό φως;

Μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά σε εσωτερικούς χώρους κάτω από τεχνητό φως ή ηλιακό φως. Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα σε τεχνητό φως. σε τεχνητό περιβάλλον Μπορείτε να παρέχετε όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για την ανάπτυξη των φυτών.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μεταδώσετε φως και μήκη κύματος την κατάλληλη στιγμή. Ως αποτέλεσμα, τα φυτά αναπτύσσονται καλύτερα κάτω από τεχνητό φως από το ηλιακό φως.

Σημάδια ανεπαρκούς φωτισμού για φυτά

Μη φυσιολογική ανάπτυξη: Εάν το φυτό σας παρατηρήσει ότι είναι πολύ σκοτεινό Αυτό δείχνει ότι προσπαθεί να μετακινηθεί σε ένα φωτεινό μέρος.Συνήθως, η κατεύθυνση είναι όσο το δυνατόν υψηλότερη για να κρύψει τη σκιά.

Αυτή η συμπεριφορά είναι γνωστή ως μη φυσιολογική ανάπτυξη. Θα διαπιστώσετε ότι η ανάπτυξη είναι γρήγορη και απρόβλεπτη.

Απώλεια οφθαλμών και φύλλων: Εκτός από την ανώμαλη ανάπτυξη Το φυτό σας μπορεί να χάσει μπουμπούκια ή/και φύλλα. Τα φύλλα πρώτα κιτρινίζουν και μετά πέφτουν.

Εάν παρατηρήσετε και τα δύο αυτά συμπτώματα Θα πρέπει να φροντίσετε αμέσως την παροχή ρεύματος.

Εάν τα φυτά λαμβάνουν το φως που χρειάζονται για να αναπτυχθούν Μπορείτε να αντισταθείτε στην ασυνήθιστη συμπεριφορά ανάπτυξης Και θα έχετε πάλι ένα δυνατό και σταθερό φυτό.

Οι καλύτερες συνθήκες φωτισμού για φυτά εσωτερικού χώρου

Σε ορισμένα διαμερίσματα και σπίτια υπάρχει καλύτερος φωτισμός. με το σωστό μέγεθος και διάταξη των παραθύρων

Εάν σκοπεύετε να εισάγετε φυτά σε μεμονωμένους εσωτερικούς χώρους. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τις απαιτήσεις φωτός αυτών των φυτών. Φυσικά, υπάρχουν ποικιλίες που μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις Τα φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει να στέκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παράθυρο.

Οι καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών σας είναι κοντά στα παράθυρα. Τα παράθυρα δεν πρέπει να σκιάζονται από δέντρα ή άλλα κτίρια.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον προσανατολισμό των παραθύρων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ισχυρό φως λάμπει μέσα από το νότιο παράθυρο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, μην τοποθετείτε φυτά με μέτριο ή χαμηλό φωτισμό κοντά τους.

Διαφορετικά, θα κάψει εύκολα τα νεαρά φύλλα και θα βλάψει τα άνθη. Τα ανατολικά και δυτικά παράθυρα είναι τα καλύτερα και ασφαλέστερα για τα περισσότερα φυτά.

Τώρα, τι θα κάνατε αν κάθε δωμάτιο όπου θέλατε να καλλιεργήσετε φυτά δεν είχε αρκετά παράθυρα; Στη συνέχεια, τεχνητό φως ήρθε στη διάσωση.

Τύποι Grow Lights για φυτά εσωτερικού χώρου

Μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους φωτιστικών. για φυτά εσωτερικού χώρου Επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω να επιλέξετε τον σωστό φωτισμό για τα φυτά εσωτερικού χώρου σας. Για να δώσετε στο φυτό σας τις καλύτερες συνθήκες με ελάχιστο κόστος.

φώτα που αναβοσβήνουν

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτούς τους λαμπτήρες ως πηγή φωτός για τα φυτά.Πρώτον, το φάσμα τους δεν έχει μπλε φάσμα. που είναι σημαντικό για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης

Δεύτερον, αυτά τα φώτα είναι πολύ ζεστά. Αν το τοποθετήσετε λοιπόν κοντά σε φυτά Αυτές οι φωτιές μπορούν να κάψουν το φύλλωμα.

Τρίτον, αυτός ο τύπος λαμπτήρα έχει πολύ χαμηλή απόδοση (μόνο περίπου 5%). Αλλά αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα Θα σπαταλήσει περισσότερη ενέργεια.

Ρεκόρ! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φακό σε ένα μίνι θερμοκήπιο με ένα φακό. Οι λαμπτήρες φθορισμού έχουν μικρή ποσότητα κόκκινου φωτός στο φάσμα τους.Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως προσθέτουν επίσης θερμότητα στον αέρα.

λαμπτήρες φθορισμού

Σε αντίθεση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι λαμπτήρες φθορισμού δεν θερμαίνονται. Άρα δεν επηρεάζει τη θερμοκρασία δωματίου.

Επομένως, μπορεί να θέλετε να παρέχουν τεχνητό φωτισμό για τα φυτά σας. θα πάρετε περισσότερο φως (αν και μειώνεται με την πάροδο του χρόνου)

Το γεγονός ότι εξοικονομούν ενέργεια θα σας εξοικονομήσει χρήματα στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. όταν ανάβει ένα μεγάλο δέντρο Τα φυτοφθορισμού φώτα είναι η καλύτερη επιλογή.

Λόγω του μεγέθους του, δεν είναι κατάλληλο για τοποθέτηση σε περβάζια παραθύρων ή σε μικρούς χώρους.

Τώρα μπορεί να αναρωτιέστε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά φώτα για τα φυτά σας! Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη λάμπα φθορισμού για αυτό το σκοπό, καθώς έχει πολύ ασθενές κόκκινο φάσμα.

Τα αδύναμα κύματα για τη φωτοσύνθεση δεν είναι ωφέλιμα για τα φυτά. Θα πρέπει να αγοράσετε ειδικούς λαμπτήρες φθορισμού που παρέχουν ένα φάσμα όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες των φυτών.

Συμβουλή: Η χρήση λαμπτήρων με ανακλαστήρες μπορεί να αυξήσει την απόδοση κατά 25-30%.

Οι λαμπτήρες υδραργύρου ταξινομούνται επίσης ως λαμπτήρες φθορισμού, οι οποίοι έχουν παρόμοια αρχή λειτουργίας. Αλλά έχουν πολύ μεγαλύτερο κόκκινο μέρος του φάσματος.Ωστόσο, οι λαμπτήρες υδραργύρου θα σας κοστίσουν περισσότερη ισχύ από τους λαμπτήρες φθορισμού.

εξοικονόμησης ενέργειας

Τα φώτα εξοικονόμησης ενέργειας έχουν μπλε φάσμα ακτινοβολίας. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε φυτά που δεν ανθίζουν. Βασικά το ίδιο με τη φυτοφωταύγεια.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτόν τον τύπο λαμπτήρα πολύ εύκολα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να συνδέσετε τη λάμπα είναι να τη βιδώσετε στο τυπικό φυσίγγιο.

Ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα – οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας καταναλώνουν πολύ λίγη ηλεκτρική ενέργεια. (Αν συγκρίνετε λαμπτήρες φθορισμού ή πυρακτώσεως) και έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής (έως 15.000 ώρες).

Υπάρχουν τρεις τύποι φωτιστικών φωτιστικών εξοικονόμησης ενέργειας: “Cool” – Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για να επιταχύνετε τη βλάστηση και την ανάπτυξη των δενδρυλλίων κατά την ανάπτυξη του φυτού.

“Ζεστό” – το φως είναι καλύτερο για τα φυτά κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας.

“Sunlight” – Μπορείτε πάντα να το χρησιμοποιήσετε ως ανεξάρτητη (πρόσθετη) πηγή φωτός για ολόκληρο τον κύκλο ζωής του φυτού.

λάμπα νατρίου

Οι λαμπτήρες νατρίου είναι μια από τις πιο αποδοτικές πηγές φωτός όταν συγκρίνετε τη φωτεινή ισχύ. Είναι πολύ οικονομικό και αποτελεσματικό.

Μπορείτε εύκολα να φωτίσετε ένα περβάζι παραθύρου μήκους 1,5 μέτρων με ένα φωτιστικό φωτογραφίας μέσης ισχύος.

Αυτοί οι λαμπτήρες είναι ανθεκτικοί. (Χρησιμοποιώντας έως και 20.000 ώρες) και εύκολο στη χρήση. Η κύρια ακτινοβολία βρίσκεται στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές του φάσματος.

Όταν συνδυάζεται με επαρκή ποσότητα μπλε κυμάτων. Οι βολβοί νατρίου θα επιταχύνουν την ανθοφορία των φυτών σας.

Το μειονέκτημα είναι ότι το κόστος από την τσέπη σας θα είναι ελαφρώς υψηλότερο. Μπορείτε να φωτίσετε μια μεγάλη περιοχή με ένα μόνο φωτιστικό οροφής 220 W.

Λάμπα LED

Τα LED είναι η πιο αποδεκτή επιλογή για εσάς από κάθε άποψη για να δημιουργήσετε ένα σύστημα φωτισμού φυτών:

  • Έχει χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και υψηλή απόδοση.
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής – Οι λαμπτήρες LED λειτουργούν έως και 50.000 ώρες.
  • Τα φώτα ραφιού LED μικρού μεγέθους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με φυτά από βότανα.
  • Οι λαμπτήρες LED μπορούν να παράγουν χρήσιμα φασματικά μήκη κύματος (κόκκινο, μπλε, πορτοκαλί), μπορείτε να ελέγξετε την ανάπτυξη των φυτών. μπορεί να επιβραδύνει ή να επιταχύνει Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας.

Εκτός από την επιλογή του τύπου φωτολάμπας, Η επιλογή της σωστής ισχύος είναι πολύ σημαντική.

Το απλοποίησα αυτό για να υπολογίσω την ισχύ που θα χρησιμοποιήσω. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας λαμπτήρας 70 W για 1 m2 χώρου.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται ο βολβός στο φυτό, τόσο πιο πιθανό θα είναι. Όσο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη την αρνητική επίδραση της θερμικής ακτινοβολίας, επομένως, η βέλτιστη απόσταση είναι περίπου 20-25 εκ. Οι ιδιότητες των LED σας επιτρέπουν να τα τοποθετήσετε κοντά σε φυτά.

Ρεκόρ! Δεδομένου ότι τα LED δεν παράγουν θερμότητα, μπορούν να εγκατασταθούν από κάτω.

Επομένως, το φως παίζει σημαντικό ρόλο στη φωτοσύνθεση των φυτών. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στο φυσικό φως Μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά χρησιμοποιώντας διαφορετικά φώτα.

Ενδιαφέρομαι να μάθω πώς καλλιεργείτε φυτά χρησιμοποιώντας τεχνητό φως. Ενημερώστε μας σχολιάζοντας παρακάτω.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *