ราชินีหินอ่อนในร่มใบเปลี่ยนเป็นสีเหลือง

Μάρμαρα Κίτρινα Φύλλα Queen Pothos (Αιτίες και Λύσεις)

Posted by

Μάρμαρα Κίτρινα Φύλλα Queen Pothos (Αιτίες και Λύσεις)

Το Marble Queen Pothos έχει πολύχρωμα φύλλα σε σχήμα καρδιάς που είναι εύκολο να τα ερωτευτείς.

Είτε καλλιεργείτε φυτά σε κρεμαστά καλάθια είτε τα τοποθετείτε σε ένα ράφι. Αυτό το πράσινο θα ανεβάσει τον χώρο στο επόμενο επίπεδο.

Ωστόσο, τα μαρμάρινα φύλλα της βασίλισσας μπορεί να κιτρινίσουν. Ειδικά αν δεν παρέχετε την απαραίτητη φροντίδα.

Τα φύλλα του Marble Queen κιτρινίζουν λόγω ακατάλληλου ποτίσματος. Προσβολές εντόμων και ασθένειες Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, το pH του εδάφους και η υγρασία μπορούν όλα να προκαλέσουν κίτρινα φύλλα. Για να το αντιμετωπίσετε, ποτίστε το Marble Queen σας όταν το ανώτερο 30% (1-2 ίντσες) του εδάφους είναι στεγνό. Ψεκάστε λάδι neem για να απωθήσετε τα έντομα που τρέφονται με χυμό.

Αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα της Μαρμάρινης Βασίλισσας κιτρινίζουν, μην ανησυχείτε, έχω κάνει την εργασία μου, δεν χρειάζεται να το κάνετε.

Τα εσωτερικά μαρμάρινα φύλλα βασίλισσας κιτρινίζουν
Μάρμαρα Queen Pothos Κίτρινα φύλλα

Ο λόγος που κιτρίνισε η μαρμάρινη βασίλισσα

Το κιτρίνισμα των φύλλων του μαρμάρου μπορεί να έχει μία ή περισσότερες αιτίες.

Επομένως, πρέπει να εντοπίσετε την αιτία και να προβείτε σε διορθωτικές ενέργειες. Εδώ είναι οι πιθανές αιτίες και λύσεις:

ακατάλληλη άρδευση

Αν τα φύλλα της τέχνης σας Marble Queen κιτρινίσουν Μπορεί να μην ποτίζετε σωστά τα φυτά σας.

Αλλά μην κακομάθετε τον εαυτό σας, καθώς η άρδευση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Ακόμη και ένας μακροχρόνιος κτηνοτρόφος όπως εγώ δεν ποτίζει συνεχώς.

Λάβετε υπόψη ότι στο Marble Queen αρέσει το ξηρό χώμα. Όπως και άλλα φυτά, το υπερβολικό πότισμα του Marble Queen θα εξαντλήσει την παροχή οξυγόνου του εδάφους. (Πηγή: University of Maryland)

βλάψει τις ρίζες Αυτό εμποδίζει τα φυτά να απορροφήσουν νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά.Αυτό το πρόβλημα προκαλείται από κιτρίνισμα ή μαρασμό των φύλλων.

λύση

όταν ποτίζει τη μαρμάρινη βασίλισσα Καλό είναι να μην ακολουθείτε πρόγραμμα άρδευσης. Ποτίστε το φυτό μόνο όταν το άνω 50 τοις εκατό του εδάφους είναι στεγνό. Εάν το έδαφος είναι ακόμα υγρό Αποφύγετε το πότισμα των φυτών όλη την ημέρα.

όταν δίνετε στα φυτά σας ένα ποτό Αφήστε το νερό να κυλήσει απαλά και αργά από πάνω.

Μουλιάστε το νερό από τις ρίζες και περιμένετε να στραγγίσει το υπερβολικό νερό από την τρύπα.

Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη την εποχή του ποτίσματος της Marble Queen σας.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και ποτίστε καλά τα φυτά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το χειμώνα, αφήστε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν το πότισμα.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να εξοικονομείτε πάρα πολύ νερό.

ποιότητα νερού

Τι είδους νερό χρησιμοποιείτε για τη μαρμάρινη βασίλισσα σας; Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, μην συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Το νερό της βρύσης περιέχει χλώριο και φθόριο Η χορίνη – που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού – σκοτώνει τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς στο έδαφος.

Εάν δεν υπάρχουν μικροοργανισμοί Τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους δεν θα είναι διαθέσιμα στα φυτά.

με αποτέλεσμα την κακή ανάπτυξη Και ένα από τα συμπτώματά του είναι το κάψιμο των φύλλων. όταν συμβαίνει αυτό Τα φύλλα του φυτού γίνονται κίτρινα, καφέ και μαύρα.

λύση

Το καλύτερο νερό για το φυτό Marble Queen είναι το απεσταγμένο νερό καθώς δεν περιέχει αλάτι. Μια άλλη επιλογή είναι το νερό της βροχής, καθώς έχει πολύ λίγη ακαθαρσία.

Μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε ένα φίλτρο νερού αντίστροφης όσμωσης. Αυτό το φίλτρο απομακρύνει τους ρύπους πιέζοντας το νερό μέσα από μια ημιπερατή μεμβράνη.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό Μπορείτε να γεμίσετε ένα ανοιχτό δοχείο με νερό βρύσης και να το αφήσετε όλη τη νύχτα. Αυτό προκαλεί την εξάτμιση των μετάλλων στο νερό.

προσβολή από έντομα

Τα έντομα σπάνια επηρεάζουν το potho. συμπεριλαμβανομένης της μαρμάρινης βασίλισσας αλλά όταν το κάνουν Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα Οι αφίδες, τα λέπια, τα αλευροφόρα και άλλα έντομα τρέφονται με χυμό φυτών.

Αναστέλλει την ικανότητα των φυτών να παράγουν χλωροφύλλη, τη χρωστική ουσία που τους δίνει το πράσινο χρώμα τους. Προκαλεί χλώρωση – Τα φύλλα κιτρινίζουν λόγω έλλειψης χλωροφύλλης.

λύση

Ελέγξτε τους μίσχους και τα φύλλα της Marble Queen σας για προσβολές από έντομα. Επιθεωρήστε προσεκτικά τα φύλλα και τους μίσχους καθώς αυτά τα έντομα είναι πολύ μικρά.

Εδώ είναι ένα διάγραμμα που δείχνει τους διαφορετικούς τύπους παρασίτων εσωτερικών χώρων. η πιο κοινή Και πώς μπορείτε να ελέγξετε κάθε παράσιτο:

ψείρα των φυτών

μικρά έντομα με μαλακό σώμα που σχηματίζονται σε κοπάδια Συνήθως πράσινο Αλλά μπορούν επίσης να είναι κίτρινα, καφέ ή μαύρα. Μπορείτε να το βρείτε στο κάτω μέρος του νέου φύλλου.

έλεγχος: Μπορείτε να συνθλίψετε αποικίες αφίδων στους μίσχους ή στα φύλλα με τα δάχτυλά σας με γάντια. Μπορείτε να κόψετε την πληγείσα περιοχή.

Εάν η αποικία περιέχει 5% ή περισσότερο από πράσινα λέπια, ψεκάστε με νερό και μικρή ποσότητα υγρού σαπουνιού.

Φροντίστε να ψεκάζετε απευθείας στα έντομα, ώστε το σώμα τους να απορροφήσει σωστά το διάλυμα.

λέπια έντομο

Τα λέπια έχουν ένα καφέ εξωτερικό κέλυφος και ένα λεπτώς καμουφλαρισμένο σχέδιο. επομένως, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Μπορείτε να βρείτε έναν μικρό κύκλο. Αυτά μπορεί να είναι σε κορμούς δέντρων ή κάτω από φύλλα.

  • Το στιβαρό εξωτερικό αντέχει στα περισσότερα χημικά φυτοφάρμακα
  • Το οινόπνευμα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο των παρασίτων. Τρίψτε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και χρησιμοποιήστε το για να σκοτώσετε έντομα.
Mealybug

Τα mealybugs μοιάζουν με λευκές ψείρες του ξύλου που τείνουν να συγκεντρώνονται μεταξύ τους. Μοιάζουν με βαμβάκι και βρίσκονται εύκολα στις ενώσεις των φύλλων ή στην κάτω πλευρά του φύλλου.

  • για μικρές ταραχές Μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τους αλευρώδεις κοριούς. ανακινώντας ή ψεκάζοντας με νερό
  • για σοβαρές εστίες Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem, που είναι αποτελεσματικά οργανικά εντομοκτόνα.
  • Αναμείξτε 1 ουγγιά ελαίου neem με 1 γαλόνι νερό και ψεκάστε το στην επιφάνεια του φυτού.
καβαλάρης

Τα ακάρεα της αράχνης θεωρούνται ένα από τα πιο καταστροφικά έντομα. Μοιάζουν με μικρές άσπρες αράχνες στα φυτά.Κινούν μικροσκοπικούς ιστούς κατά μήκος του φυτού, συνήθως στην κάτω πλευρά των φύλλων.

  • Τα ακάρεα της αράχνης αναπτύσσουν γρήγορα αντοχή στα φυτοφάρμακα. Έτσι, η βιολογική ή φυσική θεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή σας.
  • Πλύνετε τα σφάλματα κάτω από τρεχούμενο νερό κάτω από τη βρύση.
  • Μπορείτε να πλύνετε τα φύλλα με εντομοκτόνο σαπούνι ή να εφαρμόσετε λάδι neem στα φύλλα και το χώμα.

ασθένεια

Τα κίτρινα φύλλα στη Marble Queen σας μπορεί επίσης να είναι σημάδι μυκητιακής νόσου. Οι μύκητες είναι η κύρια αιτία ασθενειών των φυτών.

Συχνά παράγουν σπόρια που προκαλούν μόλυνση στα φυτά. Τα προσβεβλημένα φύλλα κιτρινίζουν. Μπορούν επίσης να μαραθούν γρήγορα και να πεθάνουν.

Οι μύκητες που κατοικούν στο έδαφος προκαλούν επίσης σήψη των ριζών των φυτών. Αυτό προκαλεί κίτρινα φύλλα και καθυστερημένη ανάπτυξη.

λύση

  • Αφαιρέστε το φυτό από το έδαφος και επιθεωρήστε την πληγείσα περιοχή. Εάν το ριζικό σύστημα της Marble Queen σας είναι αδύναμο, λυπάμαι, αλλά είναι πολύ αργά για να σώσετε το δέντρο σας. Αν οι ρίζες είναι ακόμα δυνατές και δυνατές Μπορείτε ακόμα να αποθηκεύσετε τα φύλλα.
  • Αφαιρέστε τις προσβεβλημένες ρίζες και πλύνετε καλά το φυτό.
  • Θα πρέπει να εμποτίσετε τις υπόλοιπες υγιείς ρίζες σε ένα διάλυμα μυκητοκτόνου για να σκοτώσετε τυχόν εναπομείναντες μύκητες.
  • Μετακινήστε το φυτό σε νέο δοχείο χρησιμοποιώντας το νέο μείγμα γλάστρας. καλά στραγγισμένο έδαφος

Εάν έχετε σήψη ρίζας στην τρύπα σας Διαβάστε αυτό το άρθρο βήμα προς βήμα για να βοηθήσετε το φυτό σας.

υπερβολική γονιμοποίηση

Εάν πιστεύετε ότι η γονιμοποίηση της Marble Queen σας θα ενθαρρύνει την ανάπτυξή της, ξανασκεφτείτε το! Η αλήθεια είναι ότι το πολύ λίπασμα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό στο φυτό παρά καλό.

Τα λιπάσματα λειτουργούν παρέχοντας θρεπτικά συστατικά στα φυτά μέσω διαλυτών αλάτων. Η συσσώρευση αλατιού καίει τις νεαρές ρίζες. Αυτό δυσκολεύει τα φυτά να απορροφήσουν νερό και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κίτρινα και καψαλισμένα φύλλα, τις ξηρές άκρες των φύλλων, το μαρασμό και την ανάπτυξη.

λύση

  • Ξεπλύνετε το χώμα χρησιμοποιώντας διπλάσιο νερό από ό,τι συνήθως δίνατε στο φυτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε το υπερβολικό αλάτι. Βεβαιωθείτε ότι το νερό που χρησιμοποιείτε είναι αποσταγμένο ή φιλτραρισμένο. γιατί δεν υπάρχει αλάτι και άλλα μέταλλα βρέθηκαν στο νερό της βρύσης
  • Περιμένετε να στραγγίσει καλά το νερό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσο χρειάζεται (περίπου 3-4 φορές).

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Γιατί ο Πόθος μου είναι τόσο μικρός;

άμεσο ηλιακό φως

Οι μαρμάρινες βασίλισσες δεν τα πάνε καλά στο δυνατό φως του ήλιου. αν το αφήσετε στο άμεσο ηλιακό φως Σύντομα θα δείτε ότι τα φύλλα του τελικά κιτρινίζουν και καφέ. που είναι σημάδι καψίματος

Τα φυτά, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας του μαρμάρου, απορροφούν ενέργεια μέσω μορίων δέσμευσης φωτονίων που ονομάζονται χλωροφύλλη και κατενοειδή.

Εάν τα φυτά απορροφούν περισσότερο φως από τον ήλιο Αυτά τα μόρια απορροφούν περισσότερη ενέργεια από αυτή που μπορούν να αντέξουν.

όταν συμβαίνει αυτό Δημιουργούν αντιδραστικά ιόντα οξυγόνου που μπορούν να σκοτώσουν τα φυτά.

λύση

Μεταφέρετε αμέσως τα φυτά σας σε ένα σκιερό μέρος. Εσείς η Marble Queen μπορείτε να επιβιώσετε σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά πρέπει να τοποθετηθεί σε μια περιοχή που δέχεται έντονο φως. αλλά λάμπει έμμεσα

Με αυτόν τον τρόπο, η πράσινη αντίθεση μπορεί να διατηρηθεί. Εάν ένα δωμάτιο στο σπίτι σας δεν έχει αρκετό φυσικό φως Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνητό φωτισμό για να δώσετε στα φυτά σας καλύτερες συνθήκες φωτισμού.

έλλειψη φωτός

Το ανεπαρκές φως μπορεί να προκαλέσει πράσινα φύλλα της ποικιλίας Marble Queen. για να αντισταθμίσει την έλλειψη φωτός στα φυτά

Ωστόσο, το ανεπαρκές φως μπορεί να προκαλέσει κίτρινα φύλλα και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Τα φυτά χρειάζονται φως για τη φωτοσύνθεση. Εάν η βασίλισσα του μαρμάρου σας δεν παίρνει αρκετό φως Δεν θα είναι σε θέση να παράγει τροφή για θρεπτικά συστατικά μέσω της φωτοσύνθεσης. κάνει τα φύλλα του φυτού να κιτρινίζουν

λύση

Τοποθετήστε το Marble Queen σας σε ένα καλά φωτισμένο, φιλτραρισμένο δωμάτιο. Εάν το σπίτι σας έχει μεγάλα παράθυρα που βλέπουν νότια Μπορείτε να φιλτράρετε το άμεσο ηλιακό φως χρησιμοποιώντας αξεσουάρ παραθύρων, όπως κουρτίνες συσκότισης ή διάφανες κουρτίνες.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Γιατί το My Pothos γίνεται καφέ; (και πώς να το διορθώσετε)

διακυμάνσεις της θερμοκρασίας

Η Marble Queen προτιμά θερμότερες θερμοκρασίες, κατά μέσο όρο 65°F-85°F (18,3°C-29,4°C).

Αλλά ευδοκιμεί όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από τους 50°F (10°C) για μικρό χρονικό διάστημα.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στο σπίτι σας. Αυτό θα αγχώσει τη μαρμάρινη βασίλισσα σας και θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξή της.

Τα συμπτώματα του στρες περιλαμβάνουν μαρασμό και κατσαρά ή κιτρινισμένα φύλλα.

λύση

Δώστε τη Marble Queen σας την κατάλληλη θερμοκρασία για να αναπτυχθεί. Βεβαιωθείτε ότι ο θερμοστάτης έχει ρυθμιστεί σε θερμοκρασία εντός του εύρους που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν.

υποσιτισμός

Εκτός από άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο Τα φυτά χρειάζονται και άλλα θρεπτικά συστατικά. πολύ περισσότερο για την ανάπτυξη

Όταν η ασθένεια υποσιτίζεται, συχνά δείχνει σημάδια ανθυγιεινής.

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν την καθυστέρηση της ανάπτυξης. Ο φυτικός ιστός και οι φλέβες των φύλλων είναι κίτρινες. Καφέ ή μαύρο νεκρό φυτικό ιστό και μωβ-κόκκινα φύλλα και μίσχοι

Αν η μαρμάρινη βασίλισσα σας δείχνει σημάδια κιτρινίσματος Θα πρέπει να ελέγξετε αν του λείπουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

λύση

Ελέγξτε τα φύλλα του Marble Queen για να δείτε ποια θρεπτικά συστατικά είναι χαμηλά. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάγραμμα για να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους διατροφικών ελλείψεων. και λύση:

σπασμένος σήμα λύση
έλλειψη αζώτου Φύλλα ωχρά ή κιτρινισμένα και καχεκτικά Προσθέστε χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ, κομπόστ, κομπόστ ή άλλη πράσινη οργανική ύλη στο έδαφος.
φώσφορος Οι άκρες των φύλλων είναι καφέ ή κοκκινωπό μωβ. προσθέστε οστεάλευρα στο χώμα
κάλιο κίτρινες ή καφέ άκρες των φύλλων Θάψτε μια ίντσα από τη φλούδα της μπανάνας στο χώμα.
εξωτερικός κίτρινο γύρω από την άκρη του φύλλου Ρίξτε αλάτι Epson απευθείας στο χώμα πριν το πότισμα.
ασβέστιο αδύναμοι μίσχοι και κίτρινα φύλλα, ή καφέ κηλίδεςκαχεκτική ανάπτυξη Θάψτε τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών στο χώμα γύρω από το φυτό.

Εκτός από αυτές τις μεθόδους θεραπείας Μπορείτε να ταΐσετε τα φυτά σας με σπιτικά ή εμπορικά λιπάσματα.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Γιατί μαυρίζουν τα φύλλα μου Pothos; (και πώς να το διορθώσετε)

μη ισορροπημένο pH του εδάφους

Η ικανότητα των φυτών να απορροφούν θρεπτικά συστατικά εξαρτάται από το εάν το έδαφος έχει ένα βέλτιστο και ισορροπημένο επίπεδο pH. Τα φυτά απορροφούν θρεπτικά συστατικά με τη μορφή διαλυτών ιόντων.

Το πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό pH θα στερήσει το ριζικό σύστημα από θρεπτικά συστατικά. Ακόμα κι αν παρέχετε αρκετή διατροφή.

όταν συμβαίνει αυτό Τα φυτά σας θα έχουν έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα Μπορεί να προκαλέσει κίτρινα ή καφέ φύλλα. συμπεριλαμβανομένης της καθυστερημένης ανάπτυξης

λύση

  • Ελέγξτε το επίπεδο pH του εδάφους σας Πολλά κέντρα κήπου πωλούν φθηνά κιτ μέτρησης pH εδάφους. Αυτά τα εργαλεία παρέχουν κατά προσέγγιση μετρήσεις. για πιο ακριβή αποτελέσματα Μπορείτε να πάρετε ένα δείγμα εδάφους σε ένα εργαστήριο εδάφους.
  • κατά τη λήψη δειγμάτων Φροντίστε να συλλέξετε το δείγμα σε καθαρό δοχείο. χρησιμοποιήστε ένα μικρό μυστρί Αφαιρέστε περίπου 6-7 ίντσες (20 εκ.) χώματος από την κορυφή του εδάφους.
  • Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα δείγμα από μια τυχαία τοποθεσία του δοχείου για δοκιμή.
  • Μην κάνετε δειγματοληψία εάν μόλις γονιμοποιήσατε το φυτό σας.
  • Τα περισσότερα εργαστήρια δοκιμών θα παρέχουν συμβουλές για την αποκατάσταση της ισορροπίας του pH του εδάφους.

χαμηλή υγρασία

Η χαμηλή υγρασία είναι μια από τις κύριες αιτίες στρες μεταξύ των φυτών εσωτερικού χώρου. υπό μια διαδικασία γνωστή ως διαπνοή Η υγρασία φεύγει από το φυτικό κύτταρο όταν το περιβάλλον είναι πιο ξηρό από το ενδοκυτταρικό περιβάλλον.

Αυτό μπορεί να αφυδατώσει το φυτό. Έχει σαν αποτέλεσμα μαραμένα φύλλα, κίτρινα φύλλα και τραγανές καφέ άκρες φύλλων.

λύση

Το Marble Queen ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα χαμηλής υγρασίας. αλλά επειδή είναι τροπικό φυτό επομένως αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα.

Αυξήστε την υγρασία με έναν υγραντήρα ή θολώστε τη μαρμάρινη βασίλισσα σας από καιρό σε καιρό.

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία είναι να ομαδοποιήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου. Μια δημοφιλής και φθηνή μέθοδος είναι η χρήση ενός δίσκου με βότσαλα για να αυξήσετε την υγρασία.

φυσικά αίτια

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και μια κίτρινη κάρτα σε μια μαρμάρινη βασίλισσα συνήθως υποδηλώνει πρόβλημα, Μπορεί όμως να προκληθεί και από φυσικά αίτια.

Τα κίτρινα φύλλα μπορεί να είναι σημάδι γήρανσης. ειδικά αν είναι στη βάση του δέντρου

καθώς και άλλα φυτά Η Marble Queen σας ρίχνει τα φύλλα της καθώς μεγαλώνει νέα φύλλα. Είναι αναπόφευκτο!

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Snow Queen Vs Marble Queen Pothos (Διαφορές και ομοιότητες)

Πώς να αποτρέψετε το κιτρίνισμα του Marble Queen Pothos;

Τα προβλήματα που προκαλούνται από το κιτρίνισμα του μαρμάρου της βασίλισσας μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το κιτρίνισμα της βασίλισσας του μαρμάρου και να γλιτώσετε από το άγχος:

  • Ποτίστε το Marble Queen μόνο όταν το χώμα είναι μισοξηρό.
  • Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό όταν ποτίζετε τα φυτά.
  • Δοκιμάστε να προσθέσετε φυτά που απωθούν τα επιβλαβή έντομα, όπως το θυμάρι και η λεβάντα.
  • Τοποθετήστε το Mable Queen σε μια τοποθεσία που θα φωτίζει και θα φιλτράρει το φως.
  • Επίτευξη ισορροπημένων επιπέδων pH στα φυτικά εδάφη.
  • Εφαρμόστε μικρή ποσότητα λιπάσματος ενώ τα φυτά σας μεγαλώνουν για να αποφύγετε την τοξικότητα των θρεπτικών συστατικών.
  • Δώστε στο φυτό σας τη σωστή θερμοκρασία χρησιμοποιώντας έναν θερμοστάτη.
  • Αυξήστε την υγρασία στο σπίτι σας.

τελευταία λέξη

Το Marble Queen είναι ένα όμορφο αξεσουάρ για το σπίτι που δίνει ζωή σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Αν και αυτό το φυτό είναι γενικά χαμηλής συντήρησης Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ανίκητο! Αντιμετωπίστε τη Marble Queen σας σαν μια αληθινή «Βασίλισσα» διατηρώντας την υγιή και παρέχοντάς τους τη φροντίδα που χρειάζονται.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *