Κορυφαίες συμβουλές για τη φροντίδα του Marble Queen Pothos

Κορυφαίες συμβουλές για τη φροντίδα του Marble Queen Pothos

Posted by

Κορυφαίες συμβουλές για τη φροντίδα του Marble Queen Pothos

Marble Queen Pothos Care Είναι εύκολο και χωρίς προβλήματα, αν ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε εδώ!

Ίνσταγκραμ

Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το φυτό από άλλα είναι το όμορφο πράσινο και λευκό φύλλωμά του που ευχαριστεί τους κηπουρούς. Εάν θέλετε να το προσθέσετε στη συλλογή φυτών σας παρακαλώ διαβάστε όλα Marble Queen Pothos Care εδώ!

εδώ Οι καλύτερες ποικιλίες Pothos που μπορείτε να καλλιεργήσετε


Marble Queen Pothos

Marble Queen Pothos πήρε το όνομά του από τα μαρμάρινα λευκά φύλλα του. Αυτή η ποικιλία αναπτύσσεται με πιο αργό ρυθμό σε σύγκριση με το Golden Pothos. Μπορείτε να τη στηρίξετε με πασσάλους ή σπάγκο και να την καλλιεργήσετε ως πέργκολα ή να την καλλιεργήσετε σε κρεμαστό καλάθι ή κουτί παραθύρου.


σχήμα

Εγγενής στο τροπικό κλίμα της Γαλλικής Πολυνησίας. Οι αροΐδες αμπέλια από την οικογένεια των Araceae αλλάζουν χρώμα με την ηλικία. Το πράσινο φύλλωμα του Marble Queen Pothos σε σχήμα καρδιάς είναι πυκνό σκονισμένο και πλαισιωμένο σε κρεμώδες λευκό. Αλλάζει ανάλογα με τον κλάδο που διαδίδεται. Φύλλα που μοιάζουν με στρινγκ

βοτανική ονομασία: Epipremnum aureum “The Marble Queen”

Ζώνη USDA: 2-11

ύψος: 36-60 ίντσες


διάδοση

Αυτό το είδος potos πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα και στο έδαφος και στο νερό Πάρτε ένα στέλεχος 5 έως 6 ιντσών από το φυτό στο κάτω μέρος του κόμβου και θάψτε το στο χώμα ή στο νερό. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το pothos από μοσχεύματα και στρώσεις.

  • καλλιεργώ Marble Queen Pothos από το κόψιμο: Βουτήξτε τα κομμένα άκρα σε ορμόνη ριζοβολίας. Φυτέψτε τα φυτά σε μικτές γλάστρες. Καλύψτε πλήρως τις ρίζες στο χώμα. Μην αφήνετε το χώμα να βραχεί. Οι ρίζες σχηματίζονται σε 30-40 ημέρες.
  • θα μεγαλώσει Marble Queen Pothos στο χώμα από το στρώσιμο: Σε αυτή τη διαδικασία Τα ώριμα στελέχη σχηματίζουν ρίζες όταν συνδέονται με το φυτό-δότη. διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Έχουμε ένα υπέροχο άρθρο Σχετικά με τη διάδοση ποτάσας στο νερό εδώ


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια μαρμάρου Queen Pothos

Marble Queen Pothos Care 2

τοποθεσία

Αυτή η όμορφη ποικιλία Pothos αγαπά το απαλό, έμμεσο φως σε εσωτερικούς χώρους. Οι καλλιέργειες πρέπει να εναλλάσσονται τακτικά, έτσι ώστε όλα τα μέρη του φυτού να έχουν αρκετό φως. Δείτε τις μυστικές συμβουλές μας για να διατηρήσετε τον Πόθος να ευημερεί.

γη

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα ελαφρώς όξινο ή αλκαλικό μείγμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανονικό χώμα κήπου. γενικά Ένα κανονικό, καλά στραγγιζόμενο χώμα γλάστρας θα λειτουργήσει καλά για την καλλιέργεια μαρμάρινης βασίλισσας.

άρδευση

Ποτίστε το φυτό όταν το φυτικό έδαφος είναι ελαφρώς στεγνό. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

θερμοκρασία και υγρασία

Αποδώστε καλά σε μέσες θερμοκρασίες δωματίου μεταξύ 55 – 85°F (12-30 C) για καλύτερη ανάπτυξη. Οι θερμοκρασίες μεταξύ 70-90°F (21-32 C) είναι ιδανικές. Αυτό το φυτό αποδίδει καλύτερα σε υψηλή υγρασία, αν και ανέχεται αποτελεσματικά τον ξηρό αέρα.


Marble Queen Pothos Care

λίπασμα

όταν φυτεύεται σε γλάστρα Το Pothos δεν χρειάζεται να λιπαίνεται τόσο συχνά, αλλά μπορείτε να ταΐζετε το φυτό με ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε 6-8 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

επανεκκίνηση

Εάν παρατηρήσετε ρίζες να προεξέχουν από το χώμα ή τις τρύπες αποστράγγισης, Ήρθε η ώρα να μεταβείτε σε ένα νέο δοχείο. Μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μεγάλο δοχείο. Για περισσότερες πληροφορίες Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά την αναφύτευση.

κλάδεμα

Αφαιρείτε τακτικά τα νεκρά και σάπια κίτρινα στελέχη και φύλλα. Αν δείτε ανάπτυξη ποδιών Κόψτε τα στελέχη κλαδεύοντας ή τσιμπώντας το ένα ή και τα δύο άκρα. Επιπλέον, οι άφυλλοι μίσχοι πρέπει να κοπούν στο επίπεδο του εδάφους για να ανανεωθεί η ανάπτυξη.

επαγγελματικές συμβουλέςΑ: Μπορείτε να κλαδεύετε τα φυτά κάθε λίγες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Το τακτικό κλάδεμα και το τσίμπημα διατηρούν τον Πόθο πλούσιο και πλούσιο.

παράσιτα και ασθένειες

Τα αλευρώδη έντομα και τα ακάρεα της αράχνης μπορούν να μολύνουν τον Πόθο. Μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα χρησιμοποιώντας εντομοκτόνο σαπούνι.

Τα φυτά Pothos μπορεί να υποφέρουν από μια πολύ κοινή ασθένεια – τη σήψη της ρίζας Phytophthora, η οποία κάνει τα φύλλα μαύρα και καφέ. Αποφύγετε αυτό αποφεύγοντας το υπερβολικό πότισμα. Επιπλέον, τα άρρωστα φύλλα πρέπει να κόβονται για να αποφευχθεί η εξάπλωση.


τοξικότητα

Τα φύλλα και οι μίσχοι περιέχουν τοξικούς κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου που είναι τοξικοί για τα κατοικίδια ζώα και μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο και πρήξιμο εάν καταποθούν.


Το Marble Queen Pothos φροντίζει και αναπαράγεται στο νερό.

Η φροντίδα και ο πολλαπλασιασμός του Marble Queen Pothos στο νερό είναι εύκολη αν ακολουθήσετε τις σωστές μεθόδους. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Επιλέξτε ένα γερό στέλεχος Marble Queen Pothos και κόψτε την κορυφή τουλάχιστον 4-6 ίντσες κάτω από την άκρη της ρίζας.Βεβαιωθείτε ότι έχει 3-5 φύλλα.
  • Πάρτε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι και γεμίστε το με νερό. εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης Αφήστε το χλώριο να εξατμιστεί και να παραμείνει για 12 ώρες.
  • πριν το ζευγάρωμα Προσθέστε λίπασμα ισορροπημένης αντοχής 1/6 έως 1/4 στο βάζο Προωθεί την ανάπτυξη (προαιρετικά).
  • Τοποθετήστε το κομμένο άκρο του κλαδιού σε ένα βάζο, αφαιρέστε τα κάτω φύλλα και βεβαιωθείτε ότι είναι βυθισμένα στο νερό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *