ปาล์มสุกปลูกในร่ม

Καλλιέργεια Areca Palm σε εσωτερικούς χώρους | Πώς να καλλιεργήσετε το φοίνικα Areca

Posted by

Καλλιέργεια Areca Palm σε εσωτερικούς χώρους |  Πώς να καλλιεργήσετε το φοίνικα Areca

φοίνικες εσωτερικού χώρου Εάν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες. Θα καρποφορήσει πολύ και τα φυτά θα μεγαλώσουν για πολύ καιρό!

Μετατρέψτε τον εσωτερικό σας χώρο σε ένα καταφύγιο τροπικών φυτών με την ομορφιά των καρυδιών. Ας εξερευνήσουμε την τέχνη της επιτυχημένης καλλιέργειας και φροντίδας αυτών των όμορφων και ζωντανών φυτών εσωτερικού χώρου. Ανακαλύψτε τα μυστικά. φοίνικες εσωτερικού χώρου Δημιουργήστε μια πράσινη όαση μέσα στο σπίτι σας και απολαύστε τα πολλά οφέλη του να έχετε αυτόν τον υπέροχο φοίνικα ως γοητευτική καρδιά.

Βοτανική ονομασία: βαθιά λάμψη

Ζώνες USDA: Φοίνικες που μεγαλώνουν στις ζώνες 9-11

Συνηθισμένο όνομα: Χρυσός φοίνικας από ζαχαροκάλαμο, Φοίνικας πεταλούδας, Chrysalidocarpus Lutscens, Areca Lutscens, Κίτρινος Φοίνικας

Μάθετε πώς να μεγαλώσετε μια παλάμη στο σαλόνι εδώ.


πληροφορίες ελαιοφοίνικα

Το φυτό betel nut, επίσης γνωστό ως φυτό πεταλούδας ή φυτό χρυσού ζαχαροκάλαμου, είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου που βραβεύεται για την όμορφη εμφάνιση και τις ιδιότητες καθαρισμού του αέρα. Αυτός ο φοίνικας είναι εγγενής στη Μαδαγασκάρη. Ο κορμός είναι λυγισμένος σαν φτερό. Προσθέστε κομψότητα στους εσωτερικούς χώρους.

Αναρωτιέστε πόσο γρήγορα ωριμάζουν οι παλάμες; με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης Τα δέντρα Areca μπορούν να φτάσουν τα 6 έως 10 πόδια (1,8 έως 3 μέτρα) σε εσωτερικούς χώρους, καθιστώντας τα την τέλεια επιλογή για δωμάτια με ψηλά ταβάνια. Λεπτοί μίσχοι που μοιάζουν με μπαμπού σχηματίζουν εντυπωσιακές συστάδες. ενώ τα έντονα πράσινα φύλλα φέρνουν μια αναζωογονητική τροπική ατμόσφαιρα στο σπίτι ή το γραφείο σας.

Με την κατάλληλη φροντίδα, το Areca Palm θα σας ανταμείψει με μια λαμπερή εμφάνιση. Βοηθήστε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική και μαγευτική ατμόσφαιρα στον εσωτερικό σας χώρο.

Δείτε το άρθρο μας για τα οφέλη της γλάστρας εδώ.


Πώς να μεγαλώσετε ώριμους φοίνικες

  • Επιλέξτε ένα υγιές δενδρύλλιο φοίνικα ή λάβετε σπόρους από μια αξιόπιστη πηγή και ξεκινήστε να καλλιεργείτε ώριμους φοίνικες από σπόρους.
  • Επιλέξτε ένα σημείο με άμεσο ηλιακό φως για το φυτό σας betel nut. Ετοιμάστε ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά από ίσα μέρη τύρφη, περλίτη και άμμο.
  • Επιλέξτε ένα κατάλληλο δοχείο με τρύπες αποστράγγισης και γεμίστε το με μείγμα γλάστρας.
  • Φυτέψτε σπορόφυτα φοινικέλαιου ή σπείρετε τους σπόρους σε γλάστρες, φυτεύοντας περίπου 1 ίντσα βάθος.
  • ποτίζουμε καλά το χώμα Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι σταθερά υγρό, αλλά όχι βρεγμένο. και τοποθετήστε το δοχείο σε ζεστό μέρος, στους 70-85°F (21-29°C).
  • Δώστε τις παλάμες σε έμμεσο ηλιακό φως ή μερική σκιά. και αποφύγετε την άμεση έκθεση στο σκληρό απογευματινό ηλιακό φως.
  • Λιπάνετε την παλάμη με ένα ισορροπημένο, υδατοδιαλυτό λίπασμα κάθε λίγους μήνες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
  • Απολαύστε την πλούσια ομορφιά των φοινίκων καθώς μεγαλώνουν και ευδοκιμούν.

Δείτε τους καλύτερους φοίνικες στη Φλόριντα. εδώ


Μεγέθη γλάστρας για φοίνικες

Αναρωτιέστε πόσο ψηλός μπορεί να μεγαλώσει ένας φοίνικας; Τα φυτά εσωτερικών χώρων μπορούν να φτάσουν τα 6-8 πόδια (1,8-2,4 μέτρα) σε ύψος, επομένως θα θέλετε να επιλέξετε τη σωστή γλάστρα.

Για νεαρούς ή μικρούς φοίνικες Μια γλάστρα με διάμετρο περίπου 6 έως 8 ίντσες (15 έως 20 εκατοστά) είναι ιδανική.Αυτό το μέγεθος επιτρέπει στις ρίζες να αναπτυχθούν σωστά και εμποδίζει το φυτό να συνωστιστεί πολύ σε ένα μεγάλο δοχείο.

όταν μεγαλώνει η παλάμη Θα χρειαστεί να το μετακινήσετε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο για να χωρέσει το αυξανόμενο μέγεθός του. Μια γενική οδηγία είναι να επιλέξετε μια γλάστρα με διάμετρο 2 έως 4 ίντσες (5 έως 10 εκατοστά) μεγαλύτερη από την προηγούμενη.Αυτό δίνει στις ρίζες του φυτού αρκετό χώρο για να απλωθούν και να εγκατασταθούν.

εδώ Τα μεγέθη δοχείων κυμαίνονται από ίντσες έως γαλόνια.


Απαιτήσεις για καλλιέργεια φοινίκων σε εσωτερικούς χώρους

Είναι εύκολο να αναπτυχθεί ο ώριμος φοίνικας; Μπορούν να καλλιεργηθούν φοίνικες σε εσωτερικούς χώρους; Οπωσδηποτε. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τις ακόλουθες συνθήκες φύτευσης ώριμου φοίνικα.

τοποθεσία

Τα φυτά φοίνικα Betel χρειάζονται τη σωστή ποσότητα φωτός για να αναπτυχθούν και δεν μπορείτε να τα κρατήσετε στο σκοτάδι. Τα φυτά χρειάζονται έντονο έμμεσο φως όλη την ημέρα. Προτιμά το απαλό πρωινό φως του ήλιου. Αλλά είναι καλό και στα ανατολικά. Τοποθετήστε το 4 πόδια μακριά από ένα παράθυρο ή μια πόρτα.

Το χειμώνα, αν το φυτό τοποθετηθεί πολύ κοντά στο παράθυρο Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα δεν χτυπούν στο παράθυρο. Εάν ο φοίνικας εκτεθεί σε ισχυρό ηλιακό φως το απόγευμα, τα φύλλα θα κιτρινίσουν.

γη

Ένα ουδέτερο, καλά στραγγιζόμενο, λεπτόκοκκο μίγμα εδάφους θα λειτουργήσει. Μπορείτε να αναμίξετε τύρφη ή τύρφη. Περλίτης ή άμμος και οργανική ύλη, όπως μούχλα φύλλων ή κομπόστ.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε δύο μέρη κανονικού χώματος για γλάστρα, ένα μέρος άμμου, ένα μέρος κομπόστ και ένα μέρος τριμμένη καρύδα.

μάθετε καλές συμβουλές στην αποκατάσταση του παλιού σας εδάφους εδώ

άρδευση

Το σωστό πότισμα είναι σημαντικό για τους ώριμους φοίνικες Το καλοκαίρι να ποτίζετε συχνά το φυτό. για να διατηρείται το έδαφος συνεχώς υγρό. Ωστόσο, το φθινόπωρο και το χειμώνα Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στο πότισμα.

Για να προγραμματίσετε το πότισμα Δοκιμάστε το χώμα βάζοντας ένα δάχτυλο σε αυτό. Αν το χώμα είναι στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσουμε. Προσέξτε να μην υπερποτίσετε γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει το θάνατο αυτών των φοινίκων.

Εδώ είναι τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος και πώς να αντιμετωπίσετε τα αφυδατωμένα φυτά.

θερμοκρασία

Ως τροπικό φυτό Οι ώριμοι φοίνικες ευδοκιμούν σε ζεστές θερμοκρασίες. Αποθηκεύστε μακριά από ρεύματα και απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Οι φοίνικες είναι καλύτεροι όταν οι εσωτερικές θερμοκρασίες είναι μεταξύ 60-80°F (15-27°C).

Ενώ μπορεί να ανεχθεί χαμηλές θερμοκρασίες έως και 30°F (0°C), διατηρήστε τις εσωτερικές θερμοκρασίες πάνω από 45°F (8°C) για να είστε ασφαλείς.

υγρασία

Τα φυτά φοίνικα Betel ευδοκιμούν στις τυπικές συνθήκες υγρασίας που συναντάμε στα περισσότερα σπίτια, ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι οι άκρες των φύλλων γίνονται καφέ. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι ξηρού αέρα. Ενυδατώνετε συχνά τις παλάμες σας. με την προσθήκη νερού

Μια άλλη μέθοδος είναι να τοποθετήσετε το φυτό σε δίσκο με βότσαλο γεμάτο με νερό. Εάν έχετε υγραντήρα Είναι πολύ χρήσιμο να διατηρείται η σωστή υγρασία για την υγεία και την ευημερία του φοίνικα.

εδώ 10 τρόποι για να αυξήσετε την υγρασία για φυτά εσωτερικού χώρου που λειτουργούν


Areca Palm Care Interior

Καλλιέργεια φοινίκων σε εσωτερικούς χώρους 2

λίπασμα

Η τακτική λίπανση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το φυτό σας ρέκα υγιές σε εσωτερικούς χώρους. Εφαρμόστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Συνήθως από την άνοιξη έως τις αρχές του φθινοπώρου.

Χρησιμοποιήστε ένα ειδικά διαμορφωμένο κομπόστ για φοίνικες ή κομπόστ για φύτευση. Είναι πολύ σημαντικό να μην γίνεται πολύ λίπανση. Αυτό θα κάψει το κομπόστ και θα βλάψει τα φυτά. Προσαρμόστε τη συχνότητα και τη δύναμη της λίπανσης με βάση την απόκριση του φοίνικα και το συγκεκριμένο λίπασμα που χρησιμοποιείται.

Θέλετε να φτιάξετε οργανικό λίπασμα από απορρίμματα κουζίνας; κάντε κλικ στο εδώ

κλάδεμα

Το κλάδεμα είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος της φροντίδας της παλάμης σε εσωτερικούς χώρους. Αφαιρέστε τακτικά κίτρινα ή καφέ φύλλα για να διατηρήσετε την εμφάνιση και τη γενική υγεία του φυτού. Χρησιμοποιήστε καθαρό, κοφτερό ψαλίδι ή ψαλίδι για να κόψετε τη βάση του φύλλου καθαρή. Αποφύγετε να κόβετε μίσχους ή κορμούς φοίνικα, που μπορεί να τους καταστρέψουν.

Το κλάδεμα όχι μόνο προσθέτει στην ομορφιά του φοίνικα. αλλά επιτρέπει επίσης καλύτερο αερισμό και μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από έντομα.

παράσιτα και ασθένειες

Αν και οι φοίνικες betel είναι γενικά ανθεκτικές, Αλλά είναι ευαίσθητο σε ορισμένα παράσιτα και ασθένειες όταν καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους. Τα κοινά παράσιτα περιλαμβάνουν τα ακάρεα της αράχνης, τα αλευρώδη έντομα και τα λέπια.Ελέγχετε τακτικά τα φύλλα του φοίνικα. ειδικά το κάτω μέρος του φύλλου να αναζητήσετε σημάδια παρασίτων όπως ιστούς αράχνης, μικρά έρποντα έντομα ή κολλώδεις λεκέδες

Εάν αντιμετωπίσετε παρεμβολές Ακολουθήστε τις οδηγίες του προϊόντος και θεραπεύστε αμέσως χρησιμοποιώντας εντομοκτόνο σαπούνι ή κατάλληλο φυτικό έλαιο.Επίσης, προσέξτε το υπερβολικό πότισμα καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και άλλες μυκητιακές ασθένειες.

Εδώ είναι 50 κοινά παράσιτα στον κήπο σας. και πώς να απαλλαγείτε από αυτά


FAQ

1. Μπορούν να καλλιεργηθούν ώριμοι φοίνικες με μοσχεύματα;

Οι ώριμοι φοίνικες μπορούν να πολλαπλασιαστούν με μοσχεύματα. Αλλά γενικά έχει χαμηλό ποσοστό επιτυχίας σε σύγκριση με άλλες μεθόδους όπως ο εμβολιασμός ή η καλλιέργεια από σπόρους.

2. Εποχή ωρίμανσης φοίνικα;

Η περίοδος ανάπτυξης των ώριμων φοινίκων είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι. Αυτή είναι μια περίοδος ταχείας ανάπτυξης και υψηλών απαιτήσεων σε θρεπτικά συστατικά και νερό.

3. Μπορούν να καλλιεργηθούν ώριμοι φοίνικες σε χαμηλό φωτισμό;

Η ώριμη παλάμη αντέχει τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αλλά προτιμά το έντονο έμμεσο φως. Μπορούν να επιβιώσουν σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό. Αλλά η ανάπτυξή τους και η γενική υγεία τους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

4. Μπορεί ο λαδοφοίνικα να καλλιεργηθεί σε νερό;

Οι ώριμοι φοίνικες δεν είναι κατάλληλοι για καλλιέργεια μόνο στο νερό. Ένα υγιές ριζικό σύστημα χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος για να εδραιωθεί και να ευδοκιμήσει.

5. Μπορούν οι ώριμοι φοίνικες να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους;

Οι φοίνικες Areca μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, ωστόσο, συχνά καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους ως διακοσμητικά σπιτιού. που μπορεί να αντέξει ένα ευρύ φάσμα περιβαλλόντων

6. Μπορεί να φυτευτεί λαδοφοίνικα χωρίς ρίζες;

Ο φοίνικας δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς ρίζες. Οι ρίζες είναι απαραίτητες για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, την απορρόφηση του νερού και τη συγκράτηση των φυτών στο έδαφος.Χωρίς ρίζες, οι φοίνικες δεν μπορούν να ζήσουν ή να αναπτυχθούν.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *