การปลูกโหระพาในร่ม

Καλλιέργεια βασιλικού σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο

Posted by

Καλλιέργεια βασιλικού σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο

Καλλιέργεια βασιλικού σε εσωτερικούς χώρους Όχι μόνο είναι εφικτό, αλλά είναι εύκολο. Μπορείτε να απολαύσετε τη συγκομιδή αυτού του γαστρονομικού βοτάνου όλο το χρόνο. χειμώνας!

για να ξέρεις Πώς να καλλιεργήσετε βασιλικό σε εσωτερικούς χώρους Αυτό το δημοφιλές αρωματικό βότανο είναι διαθέσιμο για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους όλο το χρόνο στο σπίτι σας σε αυτό το άρθρο. Αν δεν έχετε εξωτερικό χώρο ή θέλετε να φυτέψετε το χειμώνα Μπορείτε να φάτε βασιλικό φρέσκο ​​αντί για κονσέρβα.

βοτανική ονομασία: Tulcea Tulcea

είδη φυτών: Ετήσιο βότανο της οικογένειας της μέντας.

ζώνη σκληρότητας: 2-11

Εκστρατεία Tulsi

Ο βασιλικός πολλαπλασιάζεται εύκολα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μοσχεύματα ή σπόρους. Αγοράστε υγιή φυτά βασιλικού στο τοπικό σας κατάστημα ή στο κέντρο κήπου και πολλαπλασιάστε τα οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Καλλιεργήστε το θυμάρι σε χώμα ή νερό και παράγετε νέα δείγματα ανά πάσα στιγμή.

φυτέψτε βασιλικό σε νερό

Πάρτε ένα κλαδί 4 έως 5 ιντσών από ένα υπάρχον φυτό βασιλικού. πρέπει να κοπεί κάτω από την άκρη του φύλλου Αφαιρέστε όλα τα κομμένα φύλλα αλλά κρατήστε τα. ζευγάρι φύλλα στο πάνω άκρο Εάν υπάρχουν λουλούδια, αφαιρέστε τα επίσης.

Τοποθετήστε τα μοσχεύματα σε ένα δοχείο με νερό, βυθίζοντας μόνο τα 2/3 του πυθμένα του στελέχους. Τοποθετήστε το δοχείο σε ζεστό μέρος – ένα παράθυρο που δέχεται το πρωινό φως του ήλιου είναι ιδανικό. αλλάζετε το νερό κάθε μέρα Τα μοσχεύματα σας θα είναι έτοιμα για φύτευση σε 2-4 εβδομάδες Μάθετε περισσότερα εδώ!

Καλλιέργεια βασιλικού από σπόρους

Ο βασιλικός καλλιεργείται εύκολα από σπόρους. Ξεκινήστε τους σπόρους οποιαδήποτε στιγμή μετά τις αρχές της άνοιξης, 5-6 εβδομάδες πριν από την τελευταία μέση ημερομηνία παγετού. Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα Μπορείτε πάντα να καλλιεργήσετε σπόρους βασιλικού σε εσωτερικούς χώρους!

Προσθέστε τους σπόρους στο δίσκο με τους σπόρους ή στο μικρό δοχείο. Πασπαλίζουμε από πάνω τους σπόρους βασιλικού και ρίχνουμε απαλά στο χώμα καθώς οι σπόροι είναι μικροί. Φυτέψτε τα σε βάθος όχι μεγαλύτερο από 1/4 ίντσας και καλύψτε τα ελαφρά με χώμα. Ακολουθήστε τα συνήθη βήματα φροντίδας για τη φύτευση άλλων σπόρων.


Ποικιλίες βασιλικού

Η καλλιέργεια βασιλικού σε εσωτερικούς χώρους δεν είναι μόνο δυνατή.  Αλλά είναι επίσης εύκολο να γίνει.  όταν το κάνετε αυτό  Μπορείτε να απολαύσετε τη συγκομιδή φρέσκων γαστρονομικών βοτάνων όλο το χρόνο.  ακόμα και τον χειμώνα!

Ο βασιλικός σας μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε από 6-28 ίντσες σε ύψος ανάλογα με την ποικιλία. για την καλύτερη γεύση Φυτέψτε βασιλικό Genovese εάν έχετε περιορισμένο χώρο. Προτιμήστε πικάντικες σφαίρες και βασιλικό. Είναι συμπαγείς και κοντές και αναπτύσσονται καλά στη σκιά. Υπάρχουν επίσης δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες βασιλικού εδώ για να καλλιεργήσετε.


Μέγεθος δοχείου φύτευσης βασιλικού

Ο βασιλικός αναπτύσσεται καλά σε οποιοδήποτε δοχείο, φροντίστε να έχει αρκετές τρύπες αποστράγγισης. Μπορείτε να ξεκινήσετε την καλλιέργεια βασιλικού εσωτερικού χώρου σε μικρές γλάστρες βάθους 6 έως 8 ιντσών όταν τα φυτά είναι μεγαλύτερα και ξεπερνούν τις υπάρχουσες γλάστρες τους. Μεταφύτευση σε λίγο μεγαλύτερο δοχείο.

Σημείωση: Θυμηθείτε να τοποθετήσετε τα βότσαλα στο πιατάκι πριν τοποθετήσετε από πάνω τη γλάστρα. Διαφορετικά, ο πάτος της γλάστρας θα έρθει σε επαφή με το στάσιμο νερό στο πιατάκι και θα προκαλέσει σήψη των ριζών.

Καλλιεργήστε βασιλικό μαζί με άλλες τροφές.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε βασιλικό στην ίδια γλάστρα στον εσωτερικό σας λαχανόκηπο μαζί με άλλα βότανα και λαχανικά. Αυτό αναπτύσσεται σε περιβάλλοντα καλλιέργειας βασιλικού. Καλλιεργείται σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο με ντομάτες ή μαϊντανό. Είναι εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για πιπεριά, ρίγανη, σπανάκι και σχοινόπρασο. και χαμομήλι


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια βασιλικού σε εσωτερικούς χώρους

θέση

Στον βασιλικό αρέσει ο πλήρης ήλιος και χρειάζεται τουλάχιστον 5-6 ώρες ήλιο για να αναπτυχθεί καλά. Τοποθετήστε το φυτό κοντά σε παράθυρο με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό. Και αν έχετε μπαλκόνι βάλε το εκεί Μπορείτε επίσης να έχετε ανατολική έκθεση. Αλλά η έλλειψη ηλιακού φωτός μπορεί να κάνει τα πόδια σας να μεγαλώσουν. Μπορείτε να εγκαταστήσετε κουτιά παραθύρων έξω από τα παράθυρα και να καλλιεργήσετε βασιλικό και άλλα βότανα.

Σημείωση: αν είστε Ο βασιλικός αναπτύσσεται σε θερμά κλίματα.Προστατέψτε τα φυτά από τον απογευματινό ήλιο.

χρησιμοποιήστε φώτα ανάπτυξης

Μπορείτε να αλλάξετε το φως του ήλιου χρησιμοποιώντας φώτα ανάπτυξης. Αυτά τα τεχνητά φώτα παρέχουν το τέλειο περιβάλλον για την καλλιέργεια του θυμαριού.Από τα φώτα ανάπτυξης CFL και LED, τα φώτα ανάπτυξης LED είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά. Πιο εύκολο στη χρήση μεγαλύτερη χρήση και έχει μικρότερο μέγεθος Κατάλληλο για μικρές ρυθμίσεις Ένα μειονέκτημα των φώτων LED είναι ότι είναι ακριβά, αλλά μπορείτε να σχεδιάσετε ένα προσιτό πάνελ φωτισμού LED DIY με το δωρεάν σχέδιό μας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φώτα ανάπτυξης πλήρους φάσματος ή LED που εκπέμπουν τόσο το μπλε όσο και το κόκκινο φάσμα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μερικές ακόμη ώρες ηλιακού φωτός για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη των φυτών, Χρησιμοποιήστε μόνο φώτα ανάπτυξης μπλε φάσματος. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τοποθεσία, απόσταση και χρόνο.

γη

Ο βασιλικός ευδοκιμεί σε γόνιμο αργιλώδες έδαφος όπου διατηρεί την υγρασία Το pH κυμαίνεται από ελαφρώς όξινο έως ελαφρώς αλκαλικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό μείγμα γλάστρας χωρίς χώμα με όλες τις παραπάνω ιδιότητες για το σκοπό αυτό. Πολλά εμπορικά μείγματα γλάστρας συνοδεύονται από προγεμισμένο λίπασμα. Εάν δεν έχετε, προσθέστε λίπασμα στο μείγμα γλάστρας κατά τη φύτευση.

άρδευση

Το υπαίθριο θυμάρι προτιμά το υγρό έδαφος. Αλλά οι συνθήκες καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους είναι διαφορετικές. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί γρήγορα να σκοτώσει αυτό το βότανο καθώς δεν υπάρχει εξάτμιση και αφυδάτωση. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο πότισμα. Διατηρήστε το έδαφος ελαφρώς υγρό. Αλλά ποτίστε το φυτό μόνο όταν παρατηρήσετε ότι το φυτικό έδαφος είναι στεγνό. Μην ψεκάζετε νερό στα φύλλα και μειώστε το πότισμα σε κρύο, υγρό καιρό.


Φροντίδα φυτών βασιλικού εσωτερικού χώρου

λίπασμα

Λιπαίνετε τα φυτά βασιλικού σας κάθε 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου με ένα υγρό λίπασμα μισής ισχύος. Εάν παρατηρήσετε σημάδια υπερβολικής λίπανσης, όπως καφέ άκρες των φύλλων, Τα κάτω φύλλα είναι μαραμένα ή κίτρινα. Και υπάρχει λευκό αλάτι στο χώμα. για τη μείωση της συχνότητας της λίπανσης Εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε το χώμα.

Για την καλύτερη κατανόηση των ελλείψεων των φυτών σε θρεπτικά συστατικά Δείτε αυτό το άρθρο. Επέκταση Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Συμβουλές: Αν δείτε κιτρίνισμα παλαιότερων φύλλων και νεαρών φυτών στο σύνολό τους Έλλειψη φύλλων και αργή ανάπτυξη Μπορεί να προκληθεί από έλλειψη μαγνησίου. Για επούλωση, διαλύετε τακτικά 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Epsom σε 1 γαλόνι νερό με βασιλικό και άλλα φυτά.

κλάδεμα και κοπή

Το τακτικό κούρεμα του φυτού θα κάνει τα φύλλα πιο στρογγυλά και γεμάτα. Να βγάζετε πάντα τα άνθη από τον βασιλικό. Επειδή θα κάνει το φυτό να επικεντρωθεί περισσότερο στην πράσινη ανάπτυξη. Τσιμπήστε τις κορυφές των φύλλων για να ενθαρρύνετε την πλευρική ανάπτυξη.

παράσιτα και ασθένειες

Ο βασιλικός είναι γενικά ασφαλής από κοινά παράσιτα και ασθένειες. Προσοχή όμως στις αφίδες. Μπορείτε εύκολα να τα μαζέψετε με το χέρι και να σφίξετε το απαλό τους σώμα. Μεταξύ των ασθενειών είναι ευαίσθητα στον μαρασμό και το ωίδιο. Η χρήση οργανικού μυκητοκτόνου μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του προβλήματος.


Χειμερινή Φροντίδα Θυμαριού

Το καλύτερο μέρος για θυμάρι που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες. Και μπορείτε να απολαύσετε αυτό το μεσογειακό βότανο σε ψυχρά κλίματα. Αλλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί το χειμώνα και να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές:

  • Διατηρήστε το φυτό σε ζεστό μέρος μακριά από κρύα ρεύματα και αεραγωγούς θερμότητας.
  • Μια θερμοκρασία δωματίου 60-70 F (15-21 C) ή υψηλότερη θα πρέπει να είναι ιδανική.
  • Φροντίστε η περιοχή φύτευσης να είναι ζεστή τη νύχτα.
  • Μειώστε το πότισμα και προσθέστε λίγο λίπασμα μόνο όταν χρειάζεται.
  • Μην τοποθετείτε τα φυτά βασιλικού πολύ κοντά στα παράθυρα το χειμώνα. Αποφύγετε την άμεση επαφή των φύλλων με το τζάμι για να αποφύγετε κρυοπαγήματα.

συγκομιδή

Ξεκινήστε τη συγκομιδή των φυτών βασιλικού σας όταν είναι μερικά εκατοστά ψηλά. Αν δείτε 3 έως 5 σετ φύλλων, επιλέξτε από την κορυφή. άφησε το δεύτερο σετ φύλλων Η επανάληψη αυτής της διαδικασίας κάθε 10-14 ημέρες θα επιτρέψει στον βασιλικό να φυτρώσει νέους βλαστούς και να παράγει ένα υγιές δείγμα.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαζέψετε τα φυτά βασιλικού σας και να πάρετε 20 φλιτζάνια νόστιμο και φρέσκο ​​βασιλικό ανά εποχή! Γαρνίρετε τις σαλάτες σας και χρησιμοποιήστε βασιλικό στα πιάτα. για να προσθέσετε μια μοναδική γεύση


σημαντικό σημείο

  • Μεταφέρετε τα φυτά βασιλικού εσωτερικού χώρου σε μια ηλιόλουστη βεράντα, στέγαστρο ή μπαλκόνι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα όταν ο καιρός είναι καλός.
  • Όταν τελειώσει η περίοδος της ανθοφορίας ή το δείτε νεκρό, κόψτε 2-3 μίσχους και πολλαπλασιάστε το νέο φυτό βασιλικού.
  • συνέχισε να τραβάς λουλούδια Αυξήστε την ανάπτυξη των φυτών και τη μακροζωία των φυτών βασιλικού σας.
  • Φυτέψτε τουλάχιστον 3 φυτά βασιλικού για να απολαύσετε μια αδιάκοπη συγκομιδή.
  • Ο βασιλικός καλλιεργείται πολύ εύκολα σε εσωτερικούς χώρους σε υποτροπικά και τροπικά κλίματα.
  • σε ψυχρότερα κλίματα Μπορείτε να καλλιεργήσετε βασιλικό με αυτόν τον τρόπο τον Νοέμβριο και μετά, με λίγη φροντίδα όλο το χειμώνα. Συμβουλές φύτευσης βασιλικού εδώ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *