มะเดื่อใบซอในร่มมีใบเล็ก

Γιατί το Fiddle Leaf Fig μου έχει μικρά φύλλα; (Και λύσεις)

Posted by

Γιατί το Fiddle Leaf Fig μου έχει μικρά φύλλα;  (Και λύσεις)

Το εσωτερικό φύλλο βιολιού έχει μικρά φύλλα.

Αν το βιολί σας φύγει σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά (Σύκα Λυράτα) Τα μικρά φύλλα αρχίζουν να φυτρώνουν. Αυτό το όμορφο φυτό φημίζεται για τα μεγάλα φλεβώδη φύλλα του. Μερικά φύλλα έχουν σχήμα βιολιού.

Τα νέα φύλλα πρέπει να φυτρώνουν κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες και να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τα παλιά.

Οι τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους τα νεαρά σύκα έχουν μικρά φύλλα είναι το ακατάλληλο πότισμα, το ηλιακό φως και οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά (λιπάσματα).Πρέπει να διατηρείται μια λεπτή ισορροπία. Διαβάστε λοιπόν για να μάθετε πώς να το πετύχετε.

Τώρα ας μάθουμε για τις αιτίες της καθυστερημένης ανάπτυξης των φύλλων στο FLF σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εντοπίσετε τη βασική αιτία και να κάνετε διορθωτικές ενέργειες.

πολύ πότισμα

Αν το φυτό πάρει πολύ νερό Τα φύλλα θα πέσουν και οι ρίζες θα σαπίσουν. Ανακατέψτε το υπερβολικό πότισμα με δοχεία που έχουν βουλώσει ή λείπουν τρύπες αποστράγγισης. Τώρα έχετε μια συνταγή για την ασθένεια σήψης των ριζών.

Η ασθένεια επηρεάζει τις ρίζες του φυτού, προκαλώντας σήψη και σήψη. (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Εάν το φυτό σας παρουσιάζει σήψη ριζών Οι ρίζες είναι κατεστραμμένες και εμποδίζουν τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και του νερού.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει καθυστερημένη ανάπτυξη αργότερα και τα φύλλα μπορεί να μην ωριμάσουν.

υποβρύχιος

Από την άλλη, αν ποτίζετε πολύ λίγο το φυτό θα χάσει τα φύλλα του τα φύλλα πέφτουν και στεγνώνουν

λύση:

Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να διατηρείτε το έδαφος υγρό, όχι μουσκεμένο, να ποτίζετε το φυτό μία φορά την εβδομάδα και να το αφήνετε να στεγνώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό διασφαλίζει ότι τα φυτά ποτίζονται με κανονικό πρόγραμμα και δεν υπερποτίζονται ή υποποτίζονται.

ποιότητα νερού

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείτε. Αν και το νερό της βρύσης θεωρείται «ασφαλές» για κατανάλωση, εξακολουθεί να περιέχει σκληρές χημικές ουσίες όπως το χλώριο.

Το χλώριο προστίθεται στο νερό για να σκοτώσει τους μικροοργανισμούς. Αλλά το πολύ χλώριο μπορεί να είναι τοξικό για τα φυτά.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τα ωφέλιμα μικρόβια του εδάφους. Ως αποτέλεσμα, τα φύλλα μπορεί να έχουν καφέ άκρες και η ανάπτυξη μπορεί να υποφέρει.

λύση:

Το καλύτερο νερό για να χρησιμοποιήσετε για τα σπορόφυτά σας είναι αυτό που κάθεται μόνο του για 24 ώρες πριν τα εφαρμόσετε.

Το χλώριο διαλύεται εύκολα και εξατμίζεται αυτόματα από το νερό. Εξάλλου Εάν έχετε σύστημα φιλτραρίσματος νερού Χρησιμοποιήστε το για να ποτίζετε τα φυτά σας.

ηλιακό φως

Πόσο ηλιακό φως είναι αρκετό;

Οι συκιές με φύλλα βιολιού δεν ευδοκιμούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Χρειάζεται τόσο το έμμεσο ηλιακό φως όσο και το άμεσο ηλιακό φως για να αναπτυχθεί καλά. Μην το αφήνετε στο άμεσο ηλιακό φως για πολύ καιρό γιατί μπορεί να κάψει το δέρμα σας.

Εάν το φύλλο του βιολιού σας δεν έχει αρκετό ηλιακό φως την ημέρα Τα νέα φύλλα που θα φυτρώσουν δεν θα είναι τόσο μεγάλα όσο τα παλιά. και το δέντρο θα αρχίσει να μαραίνεται Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τοποθετείτε τα φυτά σας σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία.

Το καλύτερο φως είναι το φως του ήλιου που λάμπει μέσα από το παράθυρο. Πρέπει να παρέχεται σταθερός φωτισμός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με δοκιμή και λάθος θα μάθετε ποια παράθυρα ταιριάζουν καλύτερα.

καλοκαίρι

Εάν το φύλλο του βιολιού σας παίρνει πολύ άμεσο ηλιακό φως Μεγάλες σκούρες καφέ κηλίδες εμφανίζονται στα φύλλα. Τα ηλιοκαμένα φύλλα δεν θα ανακάμψουν και χρειάζονται κλάδεμα.

Εάν τα νέα φύλλα καίγονται από τον ήλιο, δεν θα αναπτυχθούν πλήρως.

Σκεφτείτε το σαν ηλιακό έγκαυμα. αναρρώνει ξανά από το ηλιακό έγκαυμα

Αυτό θα συμβεί με τα φύλλα του βιολιού σας αν αφεθούν χωρίς πολύ άμεσο ηλιακό φως.

υποσιτισμός

όχι όλα τα φυτά απαιτείται Λιπαίνετε για να αναπτυχθούν καλά. Έχω φυτέψει πολλά φυτά χωρίς λίπασμα και βγαίνουν όλα μια χαρά.

Αναφέρονται παραπάνω φυτά εξωτερικού χώρου που δέχονται πολύ ήλιο και νερό.

Τα φυτά που χρειάζονται περισσότερο φως όπως οι φίλοι μας με τα φύλλα του βιολιού χρειάζονται επίσης λίπασμα για να αντικαταστήσουν τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους που έχουν απορροφηθεί.

λύση:

Έτσι, αν πιστεύετε ότι τα φυτά σας στερούνται λιπάσματος και τα φύλλα είναι καχελωμένα. Θα πρέπει να αγοράσετε λίγο λίπασμα και να δείτε αν βοηθάει.

Εάν δεν υπάρχει αλλαγή ακόμη και μετά από 2-3 μήνες γονιμοποίησης, δεν είναι η αιτία.

Αν δεν έχετε κομπόστ Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά:

  • κέλυφος αυγού
  • φακελάκια τσαγιού
  • φλούδες (μπανάνες, πατάτες, καρότα κ.λπ.)
  • άδεια
  • λίπασμα
  • κομμένο γρασίδι
  • φλοιός

Tip: Μπορείτε να πολτοποιήσετε με το παραπάνω μείγμα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε την ανάπτυξη ζιζανίων γύρω από τα φυτά σας.

περισσότερο από τη γονιμοποίηση

Γονιμοποιήστε τα φυτά σας μια φορά ανά μήνα με καλής ποιότητας κομπόστ Λίπανση περισσότερο από μία φορά το μήνα Δίνεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

Πάρτε μόνο μία φορά όταν το μπουκάλι λέει 5 βιταμίνες καθημερινά.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το φυτό σας. Δεν προκαλεί μόνο καθυστερημένη ανάπτυξη. αλλά και να προκαλέσει θάνατο

Αν γονιμοποιήσετε πάρα πολύ Μπορεί να παρατηρήσετε τα ακόλουθα συμπτώματα:

λύση:

Ακολουθήστε τις οδηγίες στο λίπασμα για να ξέρετε πόσο πρέπει να δώσετε στα φυτά σας.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε υπενθυμίσεις στο τηλέφωνο ή στο ημερολόγιό σας για να γνωρίζετε πότε να γονιμοποιείτε κάθε μήνα.

Τα σύκα με φύλλα βιολιού προτιμούν τα λιπάσματα που περιέχουν Η αναλογία NPK (άζωτο, φώσφορος, κάλιο) είναι 3-1-2.

Αυτή η αναλογία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και η FLF αγαπά το άζωτο.

Λιπάνετε μόνο όταν το φυτό μεγαλώνει. Δεν χρειάζεται λοιπόν λίπανση το χειμώνα.

κακή αποστράγγιση

Είναι σημαντικό να έχετε δοχεία φυτών με τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. όταν το έδαφος στραγγίζει καλά Το υπερβολικό νερό θα στραγγίσει.

(Εάν χρησιμοποιείτε μερικά δοχεία όπως παγωτό ή γιαούρτι Μπορείτε να ανοίξετε μια προσωρινή τρύπα στο κάτω μέρος)

Η ύπαρξη αυτών των οπών αποστράγγισης διατηρεί το έδαφος στεγνό. Αυτό καθιστά την υπερχείλιση πολύ λιγότερο πιθανή.

μέγεθος δοχείου

Όσο μεγαλύτερη είναι η γλάστρα, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα φύλλα του βιολιού σας. Εάν οι ρίζες του φύλλου σύκου σας μεγαλώνουν πέρα ​​από τις οπές αποστράγγισης Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι ότι χρειάζεται ένα μεγαλύτερο δοχείο.

Αν ισχύει αυτό Τα νέα φύλλα μπορεί να είναι πολύ μικρά. Μετακινήστε τα φυτά σε μικρότερα και μεγαλύτερα δοχεία. και δείτε αν τα φύλλα που βγαίνουν είναι μεγαλύτερα ή όχι

παράσιτα και ασθένειες

Ανθρακνόζη (κηλίδα στα φύλλα)

Είναι μια τρομερή μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει τα φυτά. Μπορείτε να δείτε καφέ κηλίδες με μικρές μαύρες κουκκίδες να εμφανίζονται στα φύλλα.

Τελικά, τα φύλλα θα αρχίσουν να πέφτουν από το φυτό και τα νέα φύλλα θα επηρεαστούν επίσης από τον μύκητα.

Το μόνο πράγμα που μένει να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να αφαιρέσετε την πληγείσα περιοχή πριν εξαπλωθεί σε όλο το φυτό. Χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνα σπρέι σε μη προσβεβλημένες περιοχές για να τα προστατέψετε από άλλα σπόρια.

λέπια έντομο

αν και είναι σπάνιο Αλλά η επίθεση των εντόμων μπορώ Εμφανίζεται σε φύλλα βιολιού εικ. Η πιο κοινή προσβολή είναι τα έντομα λέπια. Συχνά θα το μπερδέψετε με μια μικρή φουσκάλα. καφέ στο δέντρο σου

όταν προσκολλώνται σε ένα κομμάτι πράσινο Το εξωτερικό κέλυφος σκληραίνει και δεν κινείται καθόλου.

Τα θηλυκά συνεχίζουν να τρώνε φυτά και να γεννούν αυγά. που θα εκκολαφθούν και θα προσκολληθούν στο φυτό.

λύση:

  1. Αρχικά, διαχωρίστε το φυτό από τα υπόλοιπα. Δεν θέλετε αυτά τα παράσιτα να εξαπλωθούν στα άλλα φυτά σας!
  1. Στη συνέχεια, απαλλαγείτε από τα έντομα αφαιρώντας τα. Λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει μόνο μια μικρή ποσότητα μόλυνσης. εάν η μόλυνση είναι σοβαρή Αφαιρέστε με οινόπνευμα ή λάδι neem. Το έλαιο neem είναι ένα αποτελεσματικό οργανικό εντομοκτόνο και μυκητοκτόνο.
  1. Κόψτε όλα τα προσβεβλημένα φύλλα, κλαδιά και μίσχους. Μην αποθαρρύνεστε αν πρέπει να μαδήσετε πολλά φύλλα. Αυτά τα φύλλα σίγουρα θα γίνουν πιο δυνατά και πιο χαρούμενα.

σήψη των ριζών

Μπορεί να προκαλέσει μαρασμό των φύλλων, αλλαγή χρώματος και διακοπή της ανάπτυξης. Θα πρέπει να αφαιρέσετε το φύλλο του βιολιού από το δοχείο για να επιθεωρήσετε τις ρίζες.

Εάν φαίνεται απαλό, καφέ, χαλαρό και λεπτό, το φυτό σας μπορεί να έχει αυτή τη μυκητιακή ασθένεια.

δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Το φύλλο του βιολιού σας μπορεί να σωθεί εάν η σήψη των ριζών δεν εξαπλωθεί σε όλο το ριζικό σύστημα. Υπάρχει ελπίδα αν υπάρχει ακόμα μια δυνατή και υγιής λευκή ρίζα.

λύση:

  • Αφαιρέστε τις σάπιες ρίζες με ψαλίδι.
  • Τοποθετήστε τις υπόλοιπες ρίζες σε μυκητοκτόνο για να αφαιρέσετε τυχόν παρατεταμένη μούχλα.
  • Φυτέψτε το φύλλο του βιολιού σας σε ένα νέο δοχείο με φρέσκο ​​χώμα γλάστρας.

θερμοκρασία και υγρασία

Η βέλτιστη θερμοκρασία για τα φύλλα του βιολιού σας είναι μεταξύ 60 – 75°F (15 – 24°C).

Ιθαγενής στη Δυτική Αφρική Αυτό το τροπικό φυτό προτιμά τις ζεστές, υγρές συνθήκες και είναι ευαίσθητο στις περιβαλλοντικές αλλαγές.

Οι εξαιρετικά κρύες ή ζεστές θερμοκρασίες είναι κακές για τα φύλλα του βιολιού σας και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με τη μελλοντική ανάπτυξη.

λύση:

Μην αφήνετε τα φύλλα του βιολιού σας να πέφτουν κάτω από τους 55°F (12°C), καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ρίγη και σοκ. Φροντίστε να φέρετε τα φύλλα του εξωτερικού βιολιού μέσα σε κρύο καιρό.

Τα σύκα με φύλλα βιολιού ανταποκρίνονται καλά στη μέτρια υγρασία. Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία Τα νέα φύλλα μπορεί να μαραθούν κατά τη βλάστηση. σχίσιμο ή σχηματισμός πόρων λόγω ξηρότητας.

  • Ψεκάζετε πάντα τα φύλλα και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το πασπάλισμα φρέσκων φύλλων θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας και θα αποτρέψει τις ρωγμές και τα σκισίματα.
  • Εάν μπορείτε, επενδύστε σε έναν υγραντήρα που ωφελεί εσάς και τα φυτά σας.
  • Η ύπαρξη περισσότερων φυτών εσωτερικού χώρου αυξάνει την υγρασία μέσω της διαπνοής. Αυτή είναι μια εύκολη λύση για τους λάτρεις των φυτών.

Οδηγός Γενικής Φροντίδας για Φύλλο Βιολιού Εικ

κλάδεμα

Η φαρδιά λεπίδα σημαίνει περισσότερο χώρο για τη συλλογή σκόνης και βρωμιάς. Σκουπίζοντας τα φύλλα με ένα υγρό πανί θα τα διατηρήσετε υγιή και καθαρά.Αν το κάνετε αυτό, μπορείτε να δείτε εάν υπάρχουν σφάλματα ή προβλήματα.

Η επένδυση σε ποιοτικό ψαλίδι θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. όταν κλαδεύετε τα φυτά σας Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν περιοχές με ασθένειες, παράσιτα ή ανεπανόρθωτη ζημιά. Αυτό θα κρατήσει τα υπόλοιπα φυτά υγιή.

Συμβουλή: Καθαρίστε τη μελιτζάνα με απολυμαντικό μετά τη χρήση. Αυτό θα αποφύγει την εξάπλωση ανεπιθύμητων βακτηρίων ή μυκήτων που μπορεί να μολύνουν τα άλλα φυτά σας.

ψυχικό στρες

Λάβετε υπόψη ότι η ανάπτυξη φύλλων βιολιού για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να στρεσάρει το φυτό.

Παρακολουθήστε το για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί καλά αφού μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι.

Αν το χώμα είναι ακόμα καλό, είναι Τα φυτεύετε ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν είναι ασθένεια ή παράσιτο. Στη συνέχεια, μετακινήστε το σε ένα νέο δοχείο με λίγο χώμα από το παλιό μέρος.

Συμβουλή: Περιμένετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν ποτίσετε τα φυτά. γιατί οι κατεστραμμένες ρίζες έχουν χρόνο να ανακάμψουν

πείτε αντίο στα μικροσκοπικά φύλλα

Το σύκο φύλλων βιολιού δεν είναι εύκολο φυτό στη φροντίδα.Τίποτα καλό στη ζωή δεν έρχεται εύκολα.Το ίδιο μπορούμε να πούμε και εδώ.

Αν θέλετε το φυτό σας να μεγαλώσει Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε πολλή δουλειά.

σημαντικό σημείο

  • Προσέξτε την ποσότητα και την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείτε.
  • Τα σύκα με φύλλα βιολιού χρειάζονται φως για να αναπτυχθούν.
  • Χρησιμοποιήστε καλό κομπόστ. Αλλά μην γονιμοποιήσετε πολύ.
  • Χρειάζεστε το σωστό μέγεθος δοχείου;
  • Ελέγχετε τακτικά τα φύλλα για σημάδια παρασίτων και ασθενειών.
  • Ο υγρός και ζεστός καιρός είναι ιδανικός.

Μην απογοητεύεστε αν δεν δείτε καμία αλλαγή για την εβδομάδα. Κρατήστε την και θα ανταμειφθείτε. Εκτός κι αν η συκιά σου τα παρατήσει. Ούτε κι εσύ.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να επαναφέρετε το φύλλο του βιολιού σας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *