ต้นยางกระถางในร่มมีจุดสีขาวบนใบ

Γιατί το λαστιχένιο φυτό μου έχει λευκές κηλίδες; (Και πώς να το διορθώσετε)

Posted by

Γιατί το λαστιχένιο φυτό μου έχει λευκές κηλίδες;  (Και πώς να το διορθώσετε)

με ψηλούς μίσχους και μεγάλα σκούρα πράσινα φύλλα Το καουτσούκ είναι επομένως μια εντυπωσιακή προσθήκη σε κάθε σπίτι. Το Para rubber είναι γενικά εύκολο να αναπτυχθεί αλλά είναι τόσο αήττητο όσο οποιοδήποτε άλλο φυτό!

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα με τα φυτά από καουτσούκ είναι οι λευκές κηλίδες στα φύλλα. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που πρέπει να διορθώσετε αμέσως.

Το οίδημα, το ωίδιο, η θερμοπληξία και τα έντομα μπορούν όλα να προκαλέσουν λευκές κηλίδες στα φυτά από καουτσούκ. Μπορούν να υποδεικνύουν ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, ασθένειες, προβλήματα λιπασμάτων ή ζημιές από παγετό.Ωστόσο, δεν είναι τίποτα άλλο από σκόνη που μπορεί να σκουπιστεί!

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω για τις αιτίες των λευκών κηλίδων στα λαστιχένια φυτά σας. και πώς να αντιμετωπίσετε κάθε σημείο για να αποκαταστήσετε την υγεία των αγαπημένων σας φυτών εσωτερικού χώρου.

Πώς να εντοπίσετε λευκές κηλίδες σε δέντρα από καουτσούκ

Το λαστιχένιο δέντρο σε γλάστρες εσωτερικού χώρου έχει λευκές κηλίδες στα φύλλα.

Επειδή τα φύλλα του καουτσούκ είναι σκούρα πράσινα. Ίσως νομίζετε ότι είναι εύκολο να εντοπίσετε λευκές κηλίδες.

Ωστόσο, ξεκινάει μικρό και αναπτύσσεται στην κάτω πλευρά του φύλλου. που συχνά δεν παρατηρείται

Επομένως, είναι σημαντικό να επιθεωρήσετε προσεκτικά το φυτό σας για πρώιμα σημάδια λευκών κηλίδων.

Ψάξτε για ανοιχτό γκρι έως λευκό κονιώδεις αναπτύξεις σε βλαστούς ή επιφάνειες φύλλων καθώς μπορεί να είναι ωίδιο.

Εν τω μεταξύ Αν δείτε καφέ φύλλα ή λευκές συστάδες να μεγαλώνουν Μπορεί να αντιμετωπίζετε οίδημα.

Από την άλλη πλευρά, ένα παχύ στρώμα κεριού στο φυτό σημαίνει ότι το φυτό σας από καουτσούκ έχει μολυνθεί από αλευρώδεις κοριούς.

Τώρα, ας εμβαθύνουμε στις αιτίες των λευκών στιγμάτων και στον τρόπο αντιμετώπισης τους.

Γιατί υπάρχουν λευκές κηλίδες στο καουτσούκ μου;

οίδημα

Τα φυτά από καουτσούκ που καλλιεργούνται σε δοχεία χρειάζονται συχνό πότισμα. Αυτό, μαζί με την υγρασία και τις χαμηλές θερμοκρασίες, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο.

Το οίδημα είναι μια κατάσταση που προκαλείται από μια φυσιολογική διαταραχή της υδατικής ισορροπίας του φυτού σας.

Αυτό συμβαίνει όταν οι ρίζες ενός φυτού απορροφούν νερό πιο γρήγορα από ότι απορροφούν τα φύλλα του.

Το υπερβολικό νερό δημιουργεί άγχος. προκαλώντας επέκταση και διάσπαση των κυττάρων στα φύλλα

όταν συμβαίνει αυτό Στις διογκωμένες περιοχές εμφανίζονται υγρές κηλίδες. (Μοιάζει με φουσκάλα!) στην επιδερμίδα του φύλλου.

Αυτές οι περιοχές που μοιάζουν με φουσκάλες σπάνε και προκαλούν καφέ, καφέ ή ακόμα και λευκές κηλίδες στα φύλλα.

Το ανησυχητικό είναι ότι αν συνεχιστεί έτσι, τα φύλλα θα κιτρινίσουν και ο μίσχος τελικά θα πέσει!

λύση

Οίδημα εμφανίζεται συχνά στην επιφάνεια των φύλλων λόγω χαμηλής διαπνοής και υψηλής υγρασίας του εδάφους. Επομένως, το πότισμα του λαστιχένιου δέντρου πρέπει να μειωθεί.

ειδικά στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του τέλους του χειμώνα. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε περισσότερη αναπνοή διατηρώντας την υγρασία χαμηλή.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό μετακινώντας το φυτό καουτσούκ μακριά από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Γιατί η συναρμολόγηση τους αυξάνει την υγρασία.

Αυτό θα βελτιώσει τον αερισμό. Μπορείτε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα κλαδεύοντας τα λαστιχένια φυτά σας.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

  • Αποφύγετε να επιτρέψετε οίδημα στο φυτό καουτσούκ σας διατηρώντας ένα δυσμενές περιβάλλον.
  • Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών σας και στοχεύετε πάντα σε επίπεδα υγρασίας κάτω από 70 τοις εκατό.
  • Ενθαρρύνετε τον καλό αερισμό και βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας έχει αρκετό ηλιακό φως. Εάν παρέχετε στα φυτά καουτσούκ σας βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης. Θα δείτε ότι το λάστιχο σίγουρα θα αναρρώσει από το οίδημα.

Λιθοκύστη

Κάποια στιγμή, θα βρείτε λιτοκύστεις στις λαστιχένιες λεπίδες σας. μοιάζει με λευκές κηλίδες στα φύλλα σας ενδιαφέρον μέρος
καμία βλάβη στα φυτά

Οι λευκές κηλίδες ή οι κρύσταλλοι είναι ανθρακικό ασβέστιο. που είναι υποπροϊόν του κυτταρικού τοιχώματος του φύλλου Αυτή είναι μια φυσική διαδικασία του εργοστασίου ελαστικών σας. Οπότε μην πανικοβάλλεστε γι’ αυτό.

ωίδιο

καθώς και άλλα φυτά Το φυτό σας από καουτσούκ μπορεί να προσελκύσει παθογόνα ωίδιο που εμφανίζονται ως λευκές κηλίδες. που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή του

Το ωίδιο είναι μια κοινή ασθένεια των φυτών παγκοσμίως. όπως υποδηλώνει το όνομα Αυτή η ασθένεια προκαλεί «άμυλο» ή ανάπτυξη που μοιάζει με άμυλο στα φυτά.

Το ωίδιο προκαλείται από μια ποικιλία μυκήτων. Όταν ο μύκητας καλύπτει το καουτσούκ Θα παρατηρήσετε ένα μεγάλο στρώμα μούχλας που φέρει σπόρους στα φύλλα.

Αυτά τα σπόρια μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του φυτού και να μεταφερθούν σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.Η υψηλή υγρασία σε συνδυασμό με τη χαμηλή υγρασία προκαλεί ωίδιο.

Η ασθένεια αναπτύσσεται σε ζεστά, ξηρά κλίματα και προσβάλλει τα φυτά στη σκιά. Η ανάπτυξη των φυτών καθυστερεί λόγω του ωιδίου.

Το ωίδιο μπορεί να χωριστεί σε τρία στάδια:

  • Πρώτη φάση: Εμφανίζεται μια ελαφριά, ελάχιστα ορατή ασημένια επίστρωση. Αυτό το σημάδι ξεκινά από τη βάση της φυτείας σας από καουτσούκ και εκτείνεται προς τα πάνω.
  • δευτερεύων: Εκτός από τα φύλλα και τους μίσχους του φυτού. Επηρεάζονται επίσης νέοι βλαστοί και φύλλα.
  • Τρίτο επίπεδο: Σε αυτό το στάδιο θα χάσετε τα φυτά σας. Τα φύλλα αρχίζουν να κατσαρώνουν και το ριζικό σύστημα στεγνώνει.

λύση

  • Ψεκάστε την πληγείσα περιοχή με ένα οργανικό μυκητοκτόνο. Τα χρήσιμα οργανικά μυκητοκτόνα για τη θεραπεία του ωιδίου περιλαμβάνουν θείο, ασβέστη-θείο. διττανθρακικό κάλιο και λάδι neem
  • Μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά σας με ένα διάλυμα διττανθρακικού αναμεμειγμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ή 4 φλιτζάνια νερό.Βεβαιωθείτε ότι έχετε εκτεθεί σε μούχλα.
  • Το ωίδιο μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε εάν το φυτό σας από καουτσούκ έχει μολυνθεί έντονα. Αποτρέψτε λοιπόν την εξάπλωση της ασθένειας στα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου σας.
  • Κόψτε όλες τις πληγείσες περιοχές, αφαιρέστε τη μούχλα, κάψτε ή πετάξτε το σωστά.
  • Μην γονιμοποιείτε τις άρρωστες περιοχές καθώς το ωίδιο ευδοκιμεί σε μη αποσυντιθέμενο υλικό!

για τη θεραπεία μυκητιασικών παθήσεων Εδώ είναι τα μυκητοκτόνα που προτείνω:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

  • Αποτρέψτε την αντιμετώπιση του περονόσπορου φροντίζοντας το λαστιχένιο φυτό σας να έχει αρκετό φως. Το ωίδιο εμφανίζεται συνήθως σε φυτά που βρίσκονται σε σκιερές περιοχές.
  • Κλαδεύετε τακτικά τις συμφορημένες περιοχές σε φυτά καουτσούκ για να διατηρούνται αερισμένοι. Μειώνει επίσης τα επίπεδα υγρασίας.
  • Ποτίστε τα φυτά σας το πρωί. Αυτό εξασφαλίζει σωστό στέγνωμα στο τέλος της ημέρας.

καλοκαίρι

Τα λαστιχένια δέντρα ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους με έντονο φωτισμό. Αλλά δεν υπάρχει άμεσο ηλιακό φως.

Όταν τα φυτά σας εκτίθενται στη ζέστη του ήλιου. Θα σχηματίσει λευκές κηλίδες που προκαλούνται από θερμοπληξία.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τα φυτά σας αναπτύσσονταν σε χαμηλό φωτισμό και ξαφνικά τα μετακινούσαν στο άμεσο ηλιακό φως.

λύση

  • Εάν καλλιεργείτε ένα φυτό καουτσούκ σε ένα νότιο ή δυτικό παράθυρο. Μετακινήστε αμέσως το εργοστάσιο καουτσούκ σε θέση με χαμηλό φωτισμό για να σταματήσετε περαιτέρω ζημιές.
  • Τα νότια παράθυρα λαμβάνουν έντονο, δυνατό φυσικό φως. Το τζάμι στα περισσότερα παράθυρα μπορεί να διαστέλλεται επικίνδυνα. Το δυτικό παράθυρο θα είναι πιο σκληρό για το εργοστάσιο των ελαστικών σας. γιατί δέχεται πλήρες ηλιακό φως το απόγευμα και το βράδυ
  • Εάν το φυτό χάσει μερικά φύλλα λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας μειώστε το πότισμα Το λαστιχένιο φυτό σας δεν θα χρειαστεί την ίδια ποσότητα νερού.
  • Όταν ποτίζετε, ποτίζετε αργά. Θα ξέρετε ότι έχετε ποτίσει σωστά το φυτό σας όταν βγει νερό από τις οπές αποστράγγισης της γλάστρας.
  • Θα πρέπει να περιορίσετε τη λίπανση, ειδικά εάν το φυτό έχει χάσει φύλλα λόγω της βλάβης από τον ήλιο. Διατηρήστε το ίδιο πρόγραμμα πριν το φυτό σας καεί από τον ήλιο. Δώστε όμως μόνο το μισό λίπασμα.

πώς να προλάβετε

Φυτέψτε το λαστιχένιο φυτό σας σε φωτεινό σημείο με έμμεσο φως. Μπορείτε ακόμα να βάλετε τα φυτά στο παράθυρο. Φροντίστε όμως να φιλτράρετε το φως του ήλιου.

Το φως μπορεί να φιλτραριστεί μέσω περιποιήσεων παραθύρων, όπως διάφανες κουρτίνες ή κουρτίνες συσκότισης.

προσβολή από έντομα

Τα λαστιχένια δέντρα προσελκύουν κοινά παράσιτα εντόμων – ακάρεα αράχνης, λέπια, αφίδες και αλευρώδη.

Αυτά τα έντομα συχνά επιτίθενται στα νεαρά φύλλα στην κορυφή του φυτού και απορροφούν τον πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά χυμό από τα φύλλα.

Άλλα παράσιτα Οι μύγες του βαμβακιού και οι αλευρώδεις κοριοί, ειδικότερα, προκαλούν λευκές κηλίδες στην επιφάνεια των φύλλων που μοιάζουν με βαμβάκι.

λύση

Εάν τα φυτά σας έχουν προσβληθεί από ακάρεα αράχνης Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ακάρεα με έναν εύκαμπτο σωλήνα νερού. Το εντομοκτόνο σαπούνι και το έλαιο neem είναι αποτελεσματικά στην εξάλειψη αυτού του παρασίτου.

Για λέπια έντομα ανθεκτικά σε χημικά εντομοκτόνα Το καλύτερο όπλο σου είναι το οινόπνευμα. Σκουπίστε τα λέπια με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα.

Εάν το λαστιχένιο φυτό σας έχει προσβληθεί από αφίδες Μπορείτε να τα συνθλίψετε με τα δάχτυλά σας ή να κλαδέψετε την πληγείσα περιοχή.

Μπορείτε να σκοτώσετε τις αφίδες ψεκάζοντάς τες με υγρό σαπούνι. για τους αλευρωτούς Μπορείτε να ανακινήσετε το φυτό ή να το ψεκάσετε με νερό για να απαλλαγείτε από τα ζωύφια.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
  • Επιθεωρήστε προσεκτικά τα φυτά από καουτσούκ πριν τα φέρετε στο σπίτι σας. όταν αγοράζετε διακόσμηση σπιτιού Ελέγξτε τα φύλλα από πάνω προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι δεν φέρνετε παράσιτα στο σπίτι, καθώς αυτά τα έντομα μπορούν εύκολα να μολύνουν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου σας.
  • Όταν νομίζετε ότι το νέο σας εργοστάσιο καουτσούκ είναι απαλλαγμένο από παράσιτα μετά από επιθεώρηση. Ο διαχωρισμός του εργοστασίου καουτσούκ θα ήταν ακόμη καλύτερος. Τα έντομα μπορεί να γεννούν τα αυγά τους σε κρυφά σημεία του φυτού που είναι αόρατα με γυμνό μάτι.
  • Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από φυτά εσωτερικού χώρου για μερικές εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένα από παράσιτα. Αυτό θα βοηθήσει στον έλεγχο των πρώιμων σημείων προσβολής από παράσιτα.
  • Ελέγχετε τακτικά τα φυτά σας για σημάδια παρασίτων. Οι περιοχές που πρέπει να επιθεωρηθούν είναι τα φύλλα, οι μίσχοι, η επιφάνεια του εδάφους και οι κάτω πλευρές.

υποσιτισμός

ακριβώς όπως ένας άνθρωπος Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα φυτά καουτσούκ.

όταν τα φυτά στερούνται θρεπτικών συστατικών Τα φυτά δεν θα μπορούν να παράγουν σωστά σημαντικά μόρια όπως χλωροφύλλη, πρωτεΐνες και λίπη.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη ανάπτυξη. ευπαθή σε διάφορες ασθένειες και μια κατάσταση γνωστή ως χλώρωση ή νέκρωση.

Στα καουτσούκ, η εμφάνιση λευκών κηλίδων και άλλα συμπτώματα. Είναι ένα από τα συμπτώματα της έλλειψης θρεπτικών συστατικών.

λύση

Ακολουθεί ένας πίνακας που δείχνει τους διαφορετικούς τύπους ελλείψεων σε θρεπτικά συστατικά στα φυτά και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το καθένα:

σίδερο

Συμπτώματα ανεπάρκειας: Τα φύλλα των νεαρών φυτών είναι χλωρωτικά κίτρινα ξεκινώντας από τις φλέβες των φύλλων. Όταν το ελάττωμα χειροτερεύει Η χλώρωση θα γίνει λευκή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι φλέβες μπορεί να χάσουν το πράσινο χρώμα τους.

Λύση: Προσθέστε χηλικό σίδηρο στο έδαφος ή ανακατέψτε με νερό και ψεκάστε στην επιφάνεια του φυτού. Τα χηλικά άλατα σιδήρου είναι άμεσα διαθέσιμα οργανικά μόρια και είναι κατάλληλα για χρήση σε φυτά. Μια άλλη επιλογή είναι να γονιμοποιήσετε τα φυτά με λίπασμα φυκιών.

ασβέστιο

Συμπτώματα ανεπάρκειας: τα νέα φύλλα έχουν νέκρωση Είναι εύθραυστο και παραμορφωμένο.

Λύση: Προσθέστε ασβέστη στο χώμα της γλάστρας από καουτσούκ. Μπορείτε να θρυμματίσετε τα τσόφλια των αυγών και να τα προσθέσετε στο χώμα. Τα τσόφλια αυγών δεν προσθέτουν απλώς ασβέστιο. Μπορούν επίσης να αερίσουν το έδαφος.

εξωτερικός

Συμπτώματα ανεπάρκειας: Τα παλιά φύλλα περιέχουν χλωρωτικό Θα δείτε κίτρινο κατά μήκος των άκρων των φύλλων. Το φυτό φαίνεται χλωμό. εκτός από το κίτρινο Μωβ χρωστικές μπορούν επίσης να αναπτυχθούν στα φύλλα.

Λύση:

  • Αντιμετωπίστε την ανεπάρκεια μαγνησίου με λίπανση δολομίτη με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλάτι Epsom.
  • Διαλύστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα γαλόνι νερό.
  • Μεταφέρετε το νερό στο δοχείο ψεκασμού και ψεκάστε το διάλυμα απευθείας στην επιφάνεια του φυτού.
χαλκός

Συμπτώματα ανεπάρκειας: φυτά με σοβαρή καθυστέρηση Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα. Θα παρατηρήσετε μαρασμό σε παλαιότερα φύλλα.

Λύση: Προσθέστε λίπασμα που περιέχει θειικό χαλκό ή οξείδιο του χαλκού στο έδαφος.

μαγγάνιο

Συμπτώματα ανεπάρκειας: παρόμοια με την έλλειψη σιδήρου έχουν ένα κίτρινο χρώμα που ξεκινά από τις φλέβες Αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό ή χαρακτηριστικό όσο η έλλειψη σιδήρου. του δέντρου δεν μεγαλώνει στο τυπικό μέγεθος

Λύση: Αντιμετωπίστε την ανεπάρκεια μαγγανίου προσθέτοντας χηλικό ψευδάργυρο στο έδαφος. Τα λιπάσματα μπορούν επίσης να προστεθούν με θειικό ψευδάργυρο, ο οποίος έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο.

πρόληψη του υποσιτισμού στη φυτεία καουτσούκ

  • Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά εμφανίζονται όταν παραμελείτε το έδαφος του φυτού καουτσούκ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα επίπεδα pH αλλάζουν γρήγορα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το επίπεδο pH του εδάφους σας.
  • Πάρτε το δείγμα του εδάφους σας στο εργαστήριο για δοκιμή. Απλά να ξέρετε ότι δεν υπάρχει φαγητό.
  • Η προσθήκη οργανικής ύλης και η σάπια φύλλα θα βελτιώσουν τα θρεπτικά συστατικά στο χώμα σας.

ασθένεια

Αν και δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τα καουτσούκ. Αλλά είναι ακόμα σημαντικό να είστε σε επιφυλακή για ασθένειες των φυτών που μπορούν να επηρεάσουν τα φύλλα.

Τα λαστιχένια δέντρα προσελκύουν μύκητες και βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες στα φύλλα.

Εάν παρατηρήσετε βινιέτα ή μικροσκοπικές κουκκίδες φωτός με νερό στα φύλλα Δείχνει ότι το φυτό σας από καουτσούκ μπορεί να έχει βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα.

Η πιο κοινή ασθένεια κηλίδων στα φύλλα στο καουτσούκ είναι ο Xanthomonas.Προκαλείται από φυτικά παθογόνα βακτήρια που εισέρχονται στο φυτό μέσω φυσικών ανοιγμάτων όπως κοψίματα ή στομία.

λύση

Καθώς δεν υπάρχουν βακτηριοκτόνοι παράγοντες που να μπορούν να καταπολεμήσουν τα παθογόνα του Xanthomonas, οι μέθοδοι καλλιέργειας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το φυτό καουτσούκ σας.

Το νερό είναι έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα σύστημα στάγδην ή μικρο-τζετ για το πότισμα των φυτών σας.

Αν ποτίζετε τη νύχτα Τα φυτά στεγνώνουν πριν από το βράδυ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Όταν πρόκειται για την πρόληψη ασθενειών σε φυτά εσωτερικού χώρου Η υγιεινή είναι το κλειδί! Να απολυμαίνετε πάντα τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε κατά το κλάδεμα.

Φροντίστε να αποθηκεύετε τη νέα σας γλάστρα σε καθαρό και υγιεινό χώρο.

Απολυμάνετε τα εργαλεία και τις γλάστρες μουλιάζοντάς τα σε αναλογία 1:3 λευκαντικού προς νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Τα εντομοκτόνα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κύρια άμυνα κατά των ασθενειών στα φυτά.

πρόβλημα με το λίπασμα

Τα λαστιχένια δέντρα δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα. Αλλά μπορεί να επωφεληθεί από την τακτική σίτιση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Το λίπασμα βοηθά το φυτό σας να παράγει και να διατηρεί μεγάλα, λαμπερά φύλλα.

Ωστόσο, πάρα πολύ λίπασμα για το καουτσούκ. Όπως και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορούν να βλάψουν τα φύλλα.

Η υπερβολική λίπανση μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αλατιού στα φυτά. που μπορεί να κάψει νεαρές ρίζες

Όταν συμβαίνει αυτό, τα φυτά αδυνατούν να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά και νερό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καμένα ή καμένα φύλλα και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Για τα φυτά από καουτσούκ, σημάδι προβλήματος λιπασμάτων είναι οι λευκές κηλίδες στα φύλλα.

λύση

Αντιμετωπίστε τα υπερβολικά γονιμοποιημένα φυτά από καουτσούκ ακολουθώντας τα ακόλουθα βήματα:

  • Αφαιρέστε το υπερβολικό λίπασμα από το έδαφος του φυτού καουτσούκ. Εάν υπάρχουν υπολείμματα κοπριάς στην επιφάνεια του εδάφους, αφαιρέστε την προσεκτικά.
  • αφαιρέστε τα κατεστραμμένα φύλλα
  • Αραιώστε το κομπόστ από το έδαφος με απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό. Μην χρησιμοποιείτε νερό της βρύσης γιατί περιέχει χημικές ουσίες όπως το χλώριο, το οποίο μπορεί να είναι επιβλαβές για τα φυτά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τρεις έως τέσσερις φορές για να βεβαιωθείτε ότι το κομπόστ έχει αφαιρεθεί σωστά.
  • Αν τρως τα φυτά σου σκληρά Πλύντε τα καλά και μεταφυτέψτε τα σε νέο, φρέσκο ​​χώμα.
  • Μην γονιμοποιήσετε το λαστιχένιο φυτό σας για αρκετές εβδομάδες.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση χρησιμοποιώντας λίπασμα μόνο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Φυτά, συμπεριλαμβανομένων των καουτσούκ δέντρων, αδρανούν για το χειμώνα. Μην γονιμοποιήσετε λοιπόν αυτή την εποχή.

Προσθέστε ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα στο φυτό καουτσούκ και μόνο μία φορά το μήνα.

Τα φυτά επιβιώνουν πολύ καλύτερα με πολύ λίγο λίπασμα. Επομένως, δεν πειράζει αν παραλείψετε ένα ή δύο μήνες να ταΐσετε τα φυτά σας.

ζημιά από παγετό

Το πάγωμα μπορεί να βλάψει το εργοστάσιο του ελαστικού σας. Όταν το νερό στα φυτά μετατρέπεται σε πάγο Διαστέλλεται και σπάει.

Τα φυτά υφίστανται μεγαλύτερη ζημιά από την έλλειψη νερού καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν.

Για τα φυτά από καουτσούκ, ο παγετός ή η ζημιά από το κρύο μπορεί να εμφανιστούν ως λευκές κηλίδες στην επιφάνεια του φύλλου.

Τα φυτά που έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό είναι ευαίσθητα σε παράσιτα και ασθένειες. Αν λοιπόν θέλετε να αναζωογονήσετε το φυτό Πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα.

λύση

Απομακρύνετε τα φυτά σας από το άμεσο ηλιακό φως. Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση των δέντρων που έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό.

Αφήστε το φυτό να ξεκουραστεί και αντισταθείτε στο κλάδεμα των κατεστραμμένων από τον παγετό τμημάτων του δέντρου. Το κόψιμο των φύλλων πριν ανακάμψει το φυτό σας θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

κρατήστε το έδαφος υγρό αλλά όχι κορεσμένο με νερό Και αποφύγετε τη λίπανση μέχρι να αναπτυχθούν τα φυτά.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστατέψτε τα φυτά σας από τις συνθήκες παγώματος με πλαστικά σεντόνια, σουπλά, σεντόνια ή κουβέρτες. (Πηγή: Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια)

Χρησιμοποιείται κυρίως για την πρόληψη πλαστικών και άλλων υλικών Νιώστε τα φύλλα των φυτών σας.

Την επόμενη μέρα μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα. Αν όμως ανέβει η θερμοκρασία

Ένας άλλος τρόπος βελτίωσης της θερμότητας είναι η χρήση τεχνητού φωτισμού. Τοποθετήστε μια λάμπα 100 watt στη μονάδα του ελαστικού σας για να αποτρέψετε τη ζημιά από τον παγετό.

σκόνη στα φύλλα

Όπως ήδη αναφέρθηκε σε αυτό το άρθρο. Λευκές κηλίδες στα φύλλα των φυτών από καουτσούκ μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η λευκή κηλίδα είναι απλώς σκόνη στα φύλλα σας! Η μεγάλη λεπίδα πιάνει εύκολα τη σκόνη λόγω της μεγάλης επιφάνειάς της.

λύση

Βγάλτε το λαστιχένιο φυτό σας και χρησιμοποιήστε ένα σωλήνα νερού για να το ξεσκονίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά μαντηλάκια ή μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα για να σκουπίσετε τη σκόνη.

Αυτό λειτουργεί καλύτερα εάν η βρωμιά στα φύλλα είναι ελαφρώς παχιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Γιατί πεθαίνει η φυτεία μου από καουτσούκ;

τελευταία λέξη

Υπάρχουν πολλές αιτίες λευκών κηλίδων στα φύλλα καουτσούκ. Αλλά και πάλι είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν!

Εάν ακολουθείτε σωστές πολιτιστικές πρακτικές και παρέχετε ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη σωστά. Θα έχετε μια όμορφη και ακμάζουσα φυτεία καουτσούκ που θα δώσει ζωή στον βιότοπό σας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *