ต้นหูช้างในร่มใบม้วนงอ

Γιατί τα φύλλα του ελέφαντα μου κουλουριάζουν; (Και λύσεις)

Posted by

Γιατί τα φύλλα του ελέφαντα μου κουλουριάζουν;  (Και λύσεις)

Τα φύλλα του φυτού του ελέφαντα μπορεί να κυρτώσουν για διάφορους λόγους. Για να το ξαναζωντανέψει Πρέπει πρώτα να εντοπίσετε το πρόβλημα και στη συνέχεια να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα.

Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει κυρτώσεις των φύλλων. που προκαλεί σήψη των ριζών, έλλειψη νερού, χαμηλή υγρασία, καταπόνηση θερμοκρασίας και τα έντομα να καταστρέψουν να λύσει αυτό το πρόβλημα Ποτίστε το αυτί του ελέφαντα όταν το χώμα αισθάνεται ξηρό. Προστατέψτε τα φυτά σας από το κρύο. και ξαναφυτέψτε εάν υπάρχουν σημάδια σήψης των ριζών.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να κάνετε τα φυτά σας να ευδοκιμήσουν. Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να αγχώνεστε και να αρχίσετε να σχεδιάζετε!

Εσωτερικό αυτί ελέφαντα με κατσαρά φύλλα
σγουρά φύλλα αυτιού ελέφαντα

Αιτίες συρρίκνωσης των αυτιών ελέφαντα

Όταν τα φυτά είναι άρρωστα, επικοινωνούν μέσω της μοναδικής γλώσσας που ξέρουν. Αυτή είναι η όψη του.

Τα φύλλα, οι μίσχοι και οι μίσχοι έχουν αποχρωματιστεί, τραχιά, κατσαρά ή ξηρά. Τα φυτά αυτιών ελέφαντα δεν διαφέρουν.

αφυδατωμένο από το να είναι κάτω από το νερό

Εάν το αυτί του ελέφαντα σας είναι κάτω από το νερό Τα μεγάλα φύλλα θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν το διαθέσιμο νερό.

τυλίξτε τα φύλλα κιτρινίζει ή μαραίνεται Αν συνεχίσετε να παραμελείτε θα στεγνώσει.

λύση

Τα αυτιά ελέφαντα πίνουν πολύ νερό. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό. Καθιερώστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος όπου θα λαμβάνετε τουλάχιστον 2-3 ίντσες νερό κάθε εβδομάδα.

Ποτίζετε μια φορά την εβδομάδα Μην χάνετε τον κύκλο Ποτίζετε κάθε μέρα το καλοκαίρι.

Προσέξτε να μην ποτίσετε υπερβολικά το χώμα και να δυσκολέψετε την αποστράγγιση.

Η σήψη των ριζών από το υπερβολικό πότισμα.

Το υγρό έδαφος είναι ανθυγιεινό. λόγω ανεπαρκούς ποτίσματος Τα αυτιά του ελέφαντα σας μπορεί να πέσουν ή να κουλουριαστούν.

Εάν η αποστράγγιση είναι ανεπαρκής Το υπερβολικό νερό θα βρέξει τις ρίζες. Αυτοί οι τύποι συνθηκών ευνοούν τη σήψη των ριζών. Η βάση θα καταρρεύσει και τα φύλλα κατσαρώνουν και πέσουν.

λύση

Αν και το φυτό αυτιού ελέφαντα αρέσει το νερό. Υπάρχουν όμως και προγράμματα ποτίσματος ανάλογα με το μέγεθος και την ηλικία των φυτών σας.

Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι εντελώς στεγνό πριν το πότισμα και ποτίστε το πρωί.

ποιότητα νερού

Η ποιότητα του νερού παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και την αίσθηση του φυτού σας. Το νερό της βρύσης περιέχει αλάτι, χλώριο και φθόριο.

Τα φυτά αυτιών ελέφαντα δεν ανέχονται το σκληρό νερό. στο περασμα του χρονου Τα φύλλα παρουσιάζουν ταλαιπωρία με το κατσάρωμα ή το καφέ χρώμα.

λύση

Το νερό της βροχής μπορεί να συλλεχθεί και να καταναλωθεί ή να χρησιμοποιηθεί για εμφιαλωμένο νερό. Εάν αυτές οι επιλογές δεν είναι διαθέσιμες Το νερό της βρύσης μπορεί να αποθηκευτεί όλη τη νύχτα σε ανοιχτό δοχείο.

Αυτές οι χημικές ουσίες στο νερό θα διασκορπιστούν. Διευκολύνετε την ανάπτυξη των φυτών σας.

Φως, θερμοκρασία και υγρασία

περισσότερη έκθεση στο ηλιακό φως

αυτιά ελέφαντα που μεγαλώνουν στο φως του ήλιου Αλλά το πολύ ηλιακό φως είναι επικίνδυνο γιατί κάνει το φυτό πιο δραστήριο.

Όταν η ένταση του φωτός είναι υψηλή, για παράδειγμα, όταν το άμεσο ηλιακό φως λάμπει στα φυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι άκρες των φύλλων γίνονται καφέ. και μπούκλες

Είναι μαλακά και εύθραυστα. Είναι σαν να καίμε χαρτί με υψηλή θερμοκρασία.

λύση

Τοποθετήστε το φυτό σε ένα ηλιόλουστο μέρος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετακινήσετε τα φυτά. σπίτι καθώς η θερμοκρασία και το φως του ήλιου αλλάζουν κατά τη διάρκεια του έτους. Διατηρήστε το έδαφος υγρό και ψεκάστε τα φυτά τακτικά κατά τους θερμότερους μήνες.

πίεση θερμοκρασίας

Επειδή το φυτό αυτιού ελέφαντα αναπτύσσεται καλά σε ζεστά και υγρά κλίματα Επομένως, θα πρέπει να φυτεύεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 65° έως 75°F (18-24°C).

υψηλή θερμοκρασία κρύο ή παγωμένο Και ο κρύος αέρας τρομάζει τα φυτά. Αφυδατωμένα κύτταρα και κατεστραμμένες κυτταρικές μεμβράνες. Αυτό τους κάνει να κουλουριάζονται από το άγχος.

λύση

Ποτίστε καλά σε ζεστό καιρό. Το φως του ήλιου του χειμώνα είναι αποδεκτό. Αλλά κρατήστε το φυτό σε εσωτερικούς χώρους σε μια πιο ζεστή, φωτεινότερη τοποθεσία από ό,τι σε εξωτερικούς χώρους.

Τα φυτά του ελέφαντα είναι ευαίσθητα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Είναι καλύτερα να σκάψετε τους κόνδυλους και να τους τοποθετήσετε σε μια χάρτινη σακούλα σε ζεστό και ξηρό μέρος μέχρι την άνοιξη να μπορέσετε να τους φυτέψετε ξανά. (Πηγή: Πανεπιστήμιο Purdue)

πρόβλημα χαμηλής υγρασίας

Τα φυτά των αυτιών ελέφαντα ευδοκιμούν όταν η υγρασία είναι τουλάχιστον πάνω από 60%.

Εάν ζείτε σε περιοχή όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από 30°F (-1°C) και γενικά έχετε ξηρούς, σκληρούς χειμώνες, Η υγρασία του αέρα είναι πολύ χαμηλή.

λόγω χαμηλής υγρασίας Τα αυτιά των ελεφάντων χάνουν πολλή υγρασία. τυλίξτε τα φύλλα

λύση

Για την καταπολέμηση της ξηρότητας του αέρα κατά τους ψυχρότερους μήνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα για να δημιουργήσετε ένα τροπικό περιβάλλον για το φυτό σας. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε. Το χρησιμοποιώ και τον χειμώνα.

Η ομίχλη των φυτών θα αυξήσει την υγρασία στον αέρα.

Μια άλλη συμβουλή είναι να χρησιμοποιήσετε νερό σε ένα πιάτο με χαλίκι. Το νερό θα εξατμιστεί και το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο θα αυξηθεί.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Καφετιές κηλίδες στα φύλλα αλοκασίας (Αιτίες και θεραπείες)

Λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα

λίπασμα

Γιατί το φυτό αυτιού ελέφαντα είναι βαριά τροφή. Θα πρέπει να τρέφονται με αρκετό λίπασμα για να αντισταθμίσουν την πρόσληψή τους.

Ωστόσο, λάθος εφαρμογή λιπάσματος πάρα πολύ λίπασμα Διαφυλλικός ψεκασμός Και η λίπανση όταν το φυτό είναι αδρανές μπορεί να προκαλέσει κατσαρά φύλλα ή καφέ κηλίδες στα φύλλα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, είναι επιρρεπής σε ασθένειες και σε ελκυστικά παράσιτα. στη χειρότερη περίπτωση Μπορεί να σκοτώσει φυτά.

λύση

Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα λιπάσματος. Μπορείτε σταδιακά Απελευθερώστε ένα λίπασμα 20-20-20 που περιέχει άζωτο, φώσφορο, κάλιο και άλλα θρεπτικά συστατικά. την ίδια ποσότητα για το φυτό αυτιού ελέφαντα

διαλυμένο σε ένα γαλόνι νερό Ανακατέψτε καλά και ταΐζετε τα φυτά μια φορά το μήνα.

Εάν ταΐζετε τα φυτά πάρα πολύ Κόψτε τα κατσαρά φύλλα και περιμένετε να ξαναφυτρώσουν.

Το χειμώνα, το φυτό είναι αδρανές και δεν συνιστάται η λίπανση.

πλωτό ζιζανιοκτόνο

Όταν χρησιμοποιείτε ζιζανιοκτόνα για τη θεραπεία χωροκατακτητικών φυτών Οι έντονοι ατμοί από το σπρέι θα παρασυρθούν κατά λάθος και θα φτάσουν στα φυτά σας. Καταστρέφει τους κονδύλους και καίει τα ριζώματα.

Το αποτέλεσμα είναι ένας παραμορφωμένος κορμός. φύλλων με κασκόλ ή διπλωμένα Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά χρησιμοποιούν όλα τα αποθέματά τους για να καταπολεμήσουν αυτές τις σκληρές χημικές ουσίες στα συστήματά τους.

λύση

Μόλις καταλάβετε ότι τα ζιζανιοκτόνα είναι υπεύθυνα για το μπούκλωμα των φύλλων Θα πρέπει να κόψετε τα προσβεβλημένα φύλλα. για να μην εισχωρήσει βαθιά και απλωθεί στις ρίζες

Αν αναρωτιέστε πώς μετακινήθηκε στο κεφάλι Η μόνη επιλογή είναι να το σκάψετε για έλεγχο.

Εάν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά, πετάξτε αμέσως αυτό το μέρος του φυτού. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος εξοικονόμησης Μην ανησυχείτε, τα φυτά του αυτιού ελέφαντα σας θα αναπτυχθούν γρήγορα.

επίθεση εντόμων

Η μεγαλύτερη απειλή για τα αυτιά των ελεφάντων είναι η προσβολή από έντομα. Οι αφίδες βαμβακιού καταβροχθίζουν το φυτό με μια θανατηφόρα εκδίκηση. στερεί από τα φυτά όλα τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά

συνήθως βρίσκεται κάτω από τα φύλλα Προκαλώντας τα φύλλα να κυρτώσουν, να αποσυντεθούν και να διαταράξουν την κανονική φωτοσύνθεση του φυτού.

λύση

Ένας γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις αφίδες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι νερού ή σωλήνα για να ψεκάσετε τις αφίδες.

Μπορείτε να αναμίξετε λάδι neem ή οινόπνευμα εντριβής με νερό. Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή.

αυξημένος πόνος

έλλειψη χώρου για ρίζες

Γιγαντιαία αυτιά ελέφαντα! Μεγαλώνουν γρήγορα και είναι μεγάλα. Ειδικά όταν το κλίμα, το έδαφος, η άρδευση και η υγρασία είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα.

Όταν το δέντρο σου μεγαλώνει και ωριμάζει Το ριζικό σύστημα χρειάζεται επίσης περισσότερο χώρο. Εάν δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε, τα φύλλα θα επιβιώσουν.

λύση

Αν δείτε ρίζες να μεγαλώνουν Πάρτε μια πλαστική γλάστρα με αρκετές οπές αποστράγγισης. και βεβαιωθείτε ότι είναι μεγαλύτερο από το τρέχον μέγεθος του δέντρου. (Αλλά το χώμα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει) για να αναπτυχθεί όσο χρειάζεται και τελικά να επαναλάβετε.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της καλλιέργειας αυτιών ελεφάντων σε γλάστρες είναι ότι μπορείτε να τα φέρετε σε γλάστρες κατά τους ψυχρότερους μήνες.

σγουρά φύλλα μετά τη φύτευση

Παρά την έντονη και χαριτωμένη εμφάνισή του, Αλλά τα φυτά αυτιών ελέφαντα είναι πολύ ευάλωτα σε παράγοντες στρες.

αφού ξαναφυτέψετε Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα φύλλα είναι κατσαρά. Μην πανικοβάλλεστε.

Στην αρχή, το εργοστάσιο σοκαρίστηκε από την ξαφνική μετεγκατάσταση και χρειάστηκε χρόνος για να προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι.Κάντε υπομονή.Γίνεται προνόμιο σε λίγες ώρες.

λύση

πριν φυτέψετε μια νέα γλάστρα Βεβαιωθείτε ότι είναι σε φάση ανάπτυξης και όχι σε λήθαργο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να επαναφυτεύεται το καλοκαίρι ή την άνοιξη.

Εάν έχετε ακολουθήσει αυτόν τον κανόνα και το φυτό δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί. Πρέπει να ελέγξετε το ριζικό σύστημα.

Πώς να αποτρέψετε τα αυτιά ενός ελέφαντα να κουλουριάσουν

  • Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν είναι κάτω από το νερό.
  • Μην ποτίζετε πολύ γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.
  • Βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείτε είναι ευνοϊκή για την ανάπτυξη των φυτών.
  • Τοποθετήστε το φυτό σας εκεί που έχει αρκετό φως. Αλλά το πολύ ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα.
  • Τα αυτιά ελέφαντα δεν είναι κατάλληλα για ψυχρά κλίματα. Φέρτε τα στο εσωτερικό και προστατέψτε τα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  • Εάν ο αέρας έχει χαμηλή υγρασία να ομίχλης το καλοκαίρι και το χειμώνα το χειμώνα ένα δίσκο με νερό κοντά στο δέντρο.
  • Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα λιπάσματος. Ταΐστε τα κατά την ανάπτυξη.
  • Κόψτε τα φύλλα που επηρεάστηκαν από τυχαίο ψεκασμό ζιζανιοκτόνου.
  • Παρακολουθήστε προσεκτικά τα φυτά σας και εξαλείψτε τα παράσιτα προτού εξαπλωθούν ή γίνουν απειλή για άλλα φυτά.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό χώρο για να αναπνεύσουν και να αναπτυχθούν. αναδημοσίευση αναλόγως
  • Κατανοήστε ότι το φυτό σας μπορεί να περάσει από τους κραδασμούς της μετακίνησης.

συμπέρασμα

Τα φυτά αυτιών ελέφαντα είναι πολύ ευαίσθητα στο περιβάλλον. Υπάρχουν κάποια θέματα με το νερό, τη φωτεινότητα, τις αλλαγές του καιρού. και προβλήματα υγρασίας Τα λιπάσματα και τα ζιζανιοκτόνα προκαλούν τον όλεθρο. και τελικά την ικανότητά του να αναπτύσσεται

Τώρα ξέρετε τι πρέπει να κάνετε αν δείτε τα φύλλα του φυτού του ελέφαντα να κουλουριάζονται. Το πιο σημαντικό, μείνετε ήρεμοι.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *