Γιατί τα φύλλα της Begonia μου γίνονται καφέ;  (Λύθηκε!)

Γιατί τα φύλλα της Begonia μου γίνονται καφέ; (Λύθηκε!)

Posted by

Γιατί τα φύλλα της Begonia μου γίνονται καφέ;  (Λύθηκε!)

Οι μπιγκόνιες είναι γνωστές για τα πολύχρωμα φύλλα τους. Οι εσωτερικές σας μπιγκόνιες θα είναι διάστικτες σε πράσινο, λευκό ή μοβ, αλλά όχι στο καφέ που θέλετε.

Οι μπιγκόνιες ποικίλλουν ανάλογα με το χρώμα και την υφή τους. και αν δεν φροντίσει επιμελώς μπορεί να γίνει καφέ καθόλου

Τα καφέ φύλλα είναι συχνά σημάδι ενός διψασμένου φυτού ή ενός ηλιακού εγκαύματος, χαμηλής υγρασίας, κακής διατροφής. Και η αιτία μπορεί να είναι και μυκητιασικές ασθένειες. Τα φύλλα της μπιγκόνιας πρέπει να ποτίζονται καλά και να προστατεύονται από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφευχθεί το καφέ τους.

Ποια μέρη της μπιγκόνιας επηρεάζονται;

Πριν ξεκινήσουμε τις εργασίες επισκευής της begonia, Πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Κοιτάξτε καλά την οξαλίδα σας. Καφέ στις άκρες ή στις άκρες των φύλλων; Ίσως τα φύλλα της οξαλίδας σας να έχουν καφέ κηλίδες διάσπαρτες στην επιφάνεια του φύλλου.

Είναι τα καφέ φύλλα απαλά ή τραγανά και στεγνά; Ασυνήθιστες αναπτύξεις, επιφάνειες ή άλλα μέρη ενός φυτού που μυρίζει ή όχι;

Κάθε τύπος καφέ έχει τη δική του ένδειξη. Ας δούμε τι κάνει τις μπιγκόνιες σας να γίνονται καφέ.

Αιτίες καφέ φύλλων στις μπιγκόνια

Η βύθιση αναγκάζει τα φύλλα της μπιγκόνια να γίνουν καφέ.

Μια κοινή αιτία μαύρισμα στα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η έλλειψη νερού. Εάν τα περισσότερα φύλλα της μπιγκόνιας είναι καφέ στις άκρες και τις άκρες και έχουν διαφορετικά σημάδια τσακίσματος Ίσως χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά.

Οι μπιγκόνια έχουν απαλή, υγρή σύσταση. Δεν τους αρέσει να είναι εντελώς στεγνά. ελέγξτε το χώμα σας Εάν η γλάστρα σας φαίνεται κουτσό ξηρό και εύθρυπτο χώμα Και οι καημένες σου μπιγκόνιες μαραίνονται και μαυρίζουν Ήρθε η ώρα να το πιείτε.

λύση

Ευτυχώς, το πότισμα είναι το πιο εύκολο από όλα τα προβλήματα των φυτών. Μουσκέψατε τις μπιγκόνιες σας!

Αφήστε την αγάπη σας να πιει από κάτω. Τραβάει την υγρασία απευθείας στις ρίζες χωρίς να μουσκεύει το φυτικό έδαφος. και να βελτιώσει τη συγκράτηση του νερού του εδάφους

Οι μπιγκόνιες είναι ευαίσθητες σε μυκητιασικές λοιμώξεις. Είναι σημαντικό να αποφύγετε το μούσκεμα των μπιγκόνιων απευθείας—θα λυθεί αργότερα.

Για να τραβήξετε νερό από κάτω:

  1. Τοποθετήστε τις γλάστρες για μπιγκόνια τουλάχιστον στη μέση του δίσκου ή της κατσαρόλας.
  2. Γεμίζουμε το τηγάνι με απεσταγμένο ή βρόχινο νερό στο μισό ύψος της κατσαρόλας.
  3. Αφήστε το νερό να εισχωρήσει στο έδαφος μέσω των οπών αποστράγγισης. Ανεβάστε το νερό όταν η στάθμη του νερού είναι χαμηλή.
  4. όταν η στάθμη του νερού είναι σταθερή Μουλιάζουμε τα φυτά για μισή ώρα.
  5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα σας από το δίσκο. Αφήνουμε την κατσαρόλα να στραγγίσει για άλλα δέκα με δεκαπέντε λεπτά.
  6. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στη θέση της. Ελέγχετε περιοδικά το δίσκο σταγόνων ή το πιατάκι. και αν στάζει νερό, πετάξτε το.

Χρησιμοποιήστε τα ξυπνητήρια που έχουν οριστεί στο ημερολόγιο του τηλεφώνου σας για να αποτρέψετε τον πνιγμό. Κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού του χρόνου Οι μπιγκόνιες πρέπει να ποτίζονται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

το φθινόπωρο και το χειμώνα Οι μπιγκόνιες σας θα περάσουν σε λήθαργο και μπορεί να χρειάζονται πότισμα μόνο μία φορά το μήνα!

ανεξάρτητα από την εποχή Η κορυφαία ίντσα του μείγματος γλάστρας μπιγκόνια πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών.

Προσωπικά αφιερώνω μια ώρα περίπου μία φορά την εβδομάδα επιθεωρώντας τα φυτά μου. Ελέγξτε τα μέσα και το root. και να αξιολογήσουν αν χρειάζονται ένα ποτό ή όχι.

ανεξάρτητα από την εποχή Η κορυφαία ίντσα του μείγματος γλάστρας μπιγκόνια πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών. Έλεγξα βάζοντας το δάχτυλό μου στο χώμα. Αλλά ένας μετρητής υγρασίας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους χρειάζονται μεγαλύτερη ακρίβεια.

Προσωπικά αφιερώνω μια ώρα περίπου μία φορά την εβδομάδα επιθεωρώντας τα φυτά μου. Ελέγξτε τα μέσα και το root. και να αξιολογήσουν αν χρειάζονται ένα ποτό ή όχι.

Συναγερμοί που σας ενθαρρύνουν να αφιερώσετε χρόνο για να απολαύσετε τα φυτά σας. Ακόμα και όταν δεν χρειάζεται να ποτίσετε. Θα σε ωφελήσει επίσης.

Υπερβολικό πότισμα και σήψη των ριζών

Τις περισσότερες φορές, οι βυθισμένες μπιγκόνιες παρουσιάζουν τον ίδιο πόνο με τις υποβρύχιες μπιγκόνιες. Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό. Αλλά το υπερβολικό πότισμα θα προκαλέσει άγχος και τελικά θα βλάψει το ριζικό σύστημα.

Το φυτό χρειάζεται αεριζόμενο έδαφος. Αν δεν υπάρχει οξυγόνο στο έδαφος, οι ρίζες θα βυθιστούν.Όταν πεθάνουν, το φυτό δεν θα μπορεί να απορροφήσει νερό από το έδαφος.

Τα φύλλα αρχίζουν να στεγνώνουν και τα φυτά σας θα πεθάνουν από τη δίψα καθώς κολυμπούν στην υγρασία. στη χειρότερη περίπτωση Το φυτό σας θα σαπίσει από τις ρίζες. κάνει τα φυτά να πεθαίνουν αργά

Τα αφυδατωμένα φύλλα γίνονται καφέ από τις άκρες και τις άκρες προς τα μέσα. σαν αφυδατωμένο φύλλο Βρήκε την κύρια διαφορά στο pot.

εάν το χώμα σας είναι υγρό ή μουσκεμένο αν η κατσαρόλα σας είναι βαριά και εάν διαρρέει υγρό από την οπή αποστράγγισης όταν το σηκώνετε Ποτίζετε πολύ και τα φυτά σας θα πνιγούν.

Ξεχειλίζουν μπιγκόνια

έλεγχο και διαχείριση

Πρώτα πρέπει να αξιολογήσετε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα. Αν πιαστεί γρήγορα Μπορείτε να αφήσετε τις μπιγκόνιες να στεγνώσουν πριν τις ποτίσετε ξανά.

Αλλά αν οι μπιγκόνιες σας έχουν σήψη ρίζας Θα χρειαστεί να μετακινηθείτε σε ένα νέο δοχείο. Όταν οι ρίζες αρχίσουν να σαπίζουν Το έδαφος γίνεται κρυψώνα για παθογόνα που μπορούν να καταστρέψουν τα φτωχά φυτά σας.

Το σύμπτωμα που πρέπει να προσέξετε είναι ο καφέ ή μαύρος κορμός που είναι απαλός στην αφή. Το υλικό φύτευσης έχει δυσάρεστη οσμή. ή υγρές κηλίδες στα φύλλα που είναι καφέ Ίσως χρειαστεί να ξαναφυτέψετε.

να φυτέψεις τη μπιγκόνια σου

  • Χρησιμοποιείτε πάντα μια γλάστρα με πολλές τρύπες αποστράγγισης. Τρεις είναι οι αγαπημένες μου. Απλώστε ομοιόμορφα εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ξανά τη γλάστρα. Καθαρίστε καλά σε ζεστό νερό και απολυμαντικό κουζίνας για να σκοτώσετε τα μικρόβια.
  • Χρησιμοποιήστε ελεύθερα στραγγιζόμενα μέσα φύτευσης. για τις μπιγκόνιες Συστατικά του Περλίτη βερμικουλίτης και ίσες ποσότητες τύρφης μαζί θα είναι το καλύτερο Αν επιλέξετε να το ανακατέψετε με χώμα Φροντίστε να συμπεριλάβετε άφθονη οργανική ύλη για να παρέχει αρκετό αέρα.
  • Αφαιρέστε τις άρρωστες μπιγκόνιες από τις γλάστρες και αφαιρέστε φρέσκα τρόφιμα από γύρω τους. μάζα ρίζας προσεκτικά
  • Εξερευνήστε τις ρίζες σας Οι μαυρισμένες, μαλακές ή ολισθηρές ρίζες πρέπει να κόβονται προσεκτικά με καθαρό ψαλίδι ή ψαλίδι. Μερικοί άνθρωποι συνιστούν το ξέπλυμα των ριζών με ένα ήπιο διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι αυτοί οι κίνδυνοι προκαλούν πρόσθετη ζημιά σε ένα ήδη καταπονημένο ριζικό σύστημα.
  • όταν κόβεται Μπορείτε να τοποθετήσετε τις μπιγκόνιες σε νέες, καθαρές γλάστρες, να τις αφήσετε να πιουν καλά και μετά να τις αντικαταστήσετε.

Μην περιμένετε οι μπιγκόνιες σας να μεγαλώσουν ξανά αμέσως. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακάμψει το φυτό σας. Δώστε του, λοιπόν, χρόνο να συνέλθει από το σοκ της μεταφύτευσης.

Οι μπιγκόνιες δεν χρειάζονται πολύ νερό. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν παράβλεψη. Ποτίστε όμως μόνο όταν το επάνω μέρος του υλικού της γλάστρας είναι τελείως στεγνό.

όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Αυτό μπορεί να γίνει μία φορά την εβδομάδα κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου. ή ένα μήνα περίπου μεταξύ των χειμερινών κύκλων με ένα ποτιστήρι.

Για τον κηπουρό που ποτίζει πολύ Ένα ηλεκτρικό υγρόμετρο μπορεί να εγγυηθεί ότι τα φυτά σας έχουν αρκετό νερό για να επιβιώσουν.

πάρα πολύ ηλιακό φως

Οι μπιγκόνιες σας είναι φυτά που αγαπούν τη σκιά. Δεν λειτουργούν πολύ καλά σε έντονο φως. Και το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να τα κάψει τραγανά!

Τα ηλιοκαμένα φύλλα της μπιγκόνιας γίνονται θαμπά και σκοτεινά, σε αντίθεση με τα προβλήματα του νερού.

ξαφνικό μαύρισμα σε άμεσα εκτεθειμένα φύλλα Πρώτον, γίνεται σχεδόν ανοιχτό καφέ έως κοκκινωπό καφέ, ξηρό και εύθραυστο.

έλεγχο και διαχείριση

Το πρώτο βήμα είναι να μετακινήσετε τα φυτά σας σε σκιερό σημείο. Αποφύγετε παράθυρα με νότιο προσανατολισμό και παράθυρα χωρίς κουρτίνες ή κουρτίνες.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι τα επίπεδα φωτός αλλάζουν με τις εποχές. Έτσι, ένα απαλό, έμμεσο φως το χειμώνα μπορεί να είναι μια φλεγόμενη φωτιά το καλοκαίρι.

Φροντίστε να ελέγξετε το φως του ήλιου που διαπερνά το δωμάτιό σας καθώς αλλάζουν οι εποχές.

για φύλλα σαν εσένα Το φως του ήλιου είναι κυρίως καλλυντικό. Αν τα φύλλα δεν επηρεάζονται πολύ Θα εξακολουθεί να φωτοσυνθέτει και να τροφοδοτεί τα φυτά σας. Αν όμως είναι περισσότερο καφέ παρά πράσινο. Είναι καλύτερα να τα κόψετε και να τα απομακρύνετε.

υποσιτισμός

Οι μπιγκόνιες εσωτερικού χώρου σας πρέπει να γονιμοποιούνται τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αν δεν υπάρχει συνεχής διατροφή Τα φυτά σας δεν θα μπορέσουν να αναπτύξουν τα δυνατά, όμορφα φύλλα για τα οποία είναι γνωστά οι μπιγκόνιες.

Εύθραυστα καφέ φύλλα που τείνουν να σπάνε στους μίσχους. Θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να ταΐσετε τις μπιγκόνιες σας.

έλεγχο και διαχείριση

Ξεκινήστε γονιμοποιώντας τις μπιγκόνιες σας. Ένα σταθερό υγρό λίπασμα με αναλογία 3-1-2 αζώτου, φωσφόρου και καλίου είναι κατάλληλο για τις περισσότερες ποικιλίες. την άνοιξη και το καλοκαίρι Μπορείτε να προσθέσετε αυτόν τον τύπο ενισχυτή στο σύστημα ποτίσματος σας.

Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε ώστε το φυτευτικό σας υλικό να έχει αρκετή οργανική ουσία και να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο.

Η τύρφη και οι ίνες καρύδας αποσυντίθενται αργά, απελευθερώνοντας τα σωστά θρεπτικά συστατικά καθώς μεγαλώνουν τα φυτά σας.

Η υπερβολική ποσότητα γυμνού αργίλου ή πρόσθετων ορυκτών όπως ο βερμικουλίτης ή ο περλίτης δεν παρέχει αργή και αξιόπιστη υποστήριξη.

καύση κοπριάς

Από την άλλη, το πολύ κομπόστ φέρνει τα δικά του προβλήματα. Το άζωτο μπορεί να διαβρώσει τις ευαίσθητες ρίζες των μπιγκόνιων.

Εάν η καστανή ομορφιά σας έχει συσσωρεύσει αλάτι στην επιφάνεια του καλλιεργητικού μέσου. Υπάρχει πιθανότητα ζημιάς κάτω από την επιφάνεια.

Έντονη χρωματική απορροή μετά το πότισμα, με τη μυρωδιά του επιθυμητού λιπάσματος να είναι μέτρια υψηλή κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

έλεγχο και διαχείριση

Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να αδειάσετε τη γλάστρα από το υπερβολικό λίπασμα.

  1. Αφαιρέστε τυχόν ορατούς κρυστάλλους από την επιφάνεια του καλλιεργητικού μέσου.
  2. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σας στο ντους ή στο νεροχύτη.
  3. Γεμίστε την κατσαρόλα σας με νερό για να βγει νερό από το κέντρο και τις τρύπες αποστράγγισης. Θα διαλυθεί και θα ξεπλύνει τυχόν υπολειπόμενο λίπασμα.
  4. Πλύνετε την κατσαρόλα σας για τουλάχιστον πέντε λεπτά.
  5. Αφήστε την κατσαρόλα να στραγγίξει για τουλάχιστον μισή ώρα πριν την επιστρέψετε σε ένα πιάτο ή πιατάκι.

Αποφύγετε τη λίπανση των μπιγκόνιων μέχρι τα φύλλα να γίνουν καφέ.

Τα φύλλα γίνονται καφέ λόγω προσβολής εντόμων.

Προσωπικά, δεν βρίσκω τίποτα πιο ενοχλητικό από την προσβολή των εντόμων. Τα αλευρώδη, τα ακάρεα της αράχνης, οι θρίπες και τα λέπια λατρεύουν να λεηλατούν τις φτωχές σας μπιγκόνιες.

Εάν το καφέ σας είναι ανομοιόμορφο, κηλιδωμένο και εκτείνεται σε νέους μίσχους και ανάπτυξη Τα έντομα μπορεί να ενοχλήσουν την κακή σας αγάπη.

Αναζητήστε ρωγμές στη βάση των φύλλων και των στελεχών. Δώστε προσοχή στις γωνίες και τις σχισμές όπου μπορεί να ζουν τα έντομα.

Οι θρίπες και οι αλευρόβιοι είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν και έχουν σκούρο χρώμα ή είναι μικροσκοπικές κηλίδες που μοιάζουν με βαμβάκι. Τα ακάρεα της αράχνης δεν είναι μεγαλύτερα από μια κεφαλή καρφίτσας. Αλλά αφήστε ιστούς στα φυτά σας.

Να είστε προσεκτικοί με τα μυρμήγκια, όμως, και δεν θα επιτεθούν στις μπιγκόνιες σας. Όμως, οι αλευρώδεις κοριοί και τα έντομα εκκρίνουν ένα νέκταρ που ονομάζεται «νέκταρ» που αρέσει στα μυρμήγκια.Βλέπω συχνά τα μυρμήγκια πριν από τα έντομα.

έλεγχο και διαχείριση

για μικρές ταραχές Αφαιρέστε τις μπιγκόνιες με το χέρι λόγω τσιμπήματος εντόμων. Σκουπίστε τον δευτερεύοντα ένοχο από τα φύλλα με οινόπνευμα στο άκρο μιας μπατονέτας.

Μου αρέσει να το ξεπλένω με ένα ελαφρύ σπρέι. Κάτω από την κεφαλή του ντους ή τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου Αν και είναι καλύτερο να τα κρατήσετε για θερμότερα κλίματα όταν τα φύλλα έχουν στεγνώσει τελείως πριν επιστρέψετε το φυτό σας στην αρχική του θέση.

για πιο σοβαρές εστίες Τα φυτοφάρμακα πρέπει να διαχωριστούν. Το λάδι Neem είναι μια αξιόπιστη και αγαπημένη επιλογή. Αλλά το εντομοκτόνο σαπούνι πρέπει να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο, κατά προτίμηση κάθε 5-8 ημέρες, καθώς τα αυγά θα εκκολαφθούν και θα σας μολύνουν χωρίς να το γνωρίζετε.

Είναι σημαντικό να απομονωθούν τα μολυσμένα φυτά κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Για να αποτρέψετε τους μικρούς κακούς από το να πηδήξουν στο πλοίο και να μολύνουν τα άλλα φυτά σας.

Η ασθένεια κάνει τα φύλλα να γίνονται καφέ.

Οι μπιγκόνιες είναι πιο ευαίσθητες σε ασθένειες από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. ιδιαίτερα μόλυνση ζύμης Παρακάτω είναι μερικές επιλογές που μπορούν να καταστρέψουν τις μπιγκόνιες σας.

βακτήρια κηλίδων στα φύλλα

που προκάλεσε Xanthomonas campestris πβ. Begonia Τα βακτήρια εμφανίζονται ως καφέ, υγρά μπαλώματα με κίτρινους δακτυλίους. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, τα φύλλα θα πέφτουν.

όψιμος βοτρύτης

Εάν τα φύλλα σας γίνονται καφέ και το στέμμα της μπιγκόνιας σας σαπίζει Μπορεί να έχετε αυτή την περίπτωση. Botrytis cinerea ή καταστροφή του Βοτρύτη

Τρελό σάπιο κορμού

Τα καφέ φύλλα πριν από τη σήψη του μίσχου και του μίσχου είναι πιθανά συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ. τρελός για Μόλυνση Αυτός ο μολυσματικός μύκητας προσβάλλει ολόκληρο το φυτό από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

έλεγχο και διαχείριση

Κηλίδα φύλλου Septoria

Εάν τα καφέ φύλλα σας γίνονται χλωμά και κηλιδωμένα Μπορεί να έχετε μολυνθεί. Ντομάτες Septoria Σε αυτόν τον μύκητα αρέσουν οι δροσερές, υγρές συνθήκες. και θα σκίσει τη συλλογή σας εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Rhizoctonia σήψη κορώνας

Αυτός ο δολοφόνος θα τραβήξει τις μπιγκόνιες σας από πάνω προς τα κάτω. επιτεθείτε πρώτα στο στέμμα Τα στελέχη είναι επίσης μολυσμένα. Γυρίστε τα φύλλα καφέ πριν σκοτώσετε εντελώς τα κακά φυτά σας.

ωίδιο

Τα φύλλα που γίνονται ασημένια ή λευκά πριν γίνουν καφέ μπορεί να μολυνθούν με ωίδιο. νάτριο Εκτύπωση Αναπτύσσεται καλά σε υγρά μέρη που δεν αερίζονται καλά.

έλεγχο και διαχείριση

Το πρώτο βήμα για τα άρρωστα φυτά είναι η απομόνωση. για την πρόληψη της εξάπλωσης της μόλυνσης Αφαιρέστε με ασφάλεια τις μολυσμένες μπιγκόνιες από άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

για ήπιες λοιμώξεις Το κούρεμα των άρρωστων φύλλων και η απόρριψή τους στα οικιακά απορρίμματα είναι αρκετό. Πάντα να απολυμαίνετε το ψαλίδι ή την κουρευτική σας μηχανή για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Αλλά εάν η μόλυνση σας βελτιωθεί Μπορεί να είναι μια ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια ευέλικτη επεξεργασία φυτών.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά από τα συμπτώματα της μπιγκόνιας αλληλοεπικαλύπτονται. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε και αντιβακτηριακό και μυκητοκτόνο. για να βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε πραγματικά τα φυτά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη μπιγκόνια σας από δευτερογενή μόλυνση.

Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση στη θεραπεία μετά από δύο εβδομάδες Ίσως ήρθε η ώρα να πούμε αντίο ορισμένες ασθένειες των φυτών ιδιαίτερα πιο τρελός ανθεκτικό στη θεραπεία Και ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε την εξάπλωσή του είναι να απαλλαγείτε από τα φυτά σας.

Πετάξτε πολλά, γλάστρες και όλα. Το μολυσμένο χώμα και τα δοχεία δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούνται. Πάντα πίστευα ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Οι μπιγκόνιες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε μυκητιασικές ασθένειες.

Τους αρέσει ο υγρός και ήσυχος αέρας. Επομένως, οι μπιγκόνιες πρέπει να διατηρούνται σε καλή κυκλοφορία αέρα. Μην βρέχετε τα φύλλα της begonia όταν ποτίζετε και μην τα αγγίζετε. Να βεβαιώνεστε πάντα ότι τα φύλλα είναι στεγνά μετά τον καθαρισμό ή την αφαίρεση των εντόμων.

Το οίδημα προκαλεί καφέ κηλίδες στα φύλλα.

Εξετάστε τα φύλλα και τους μίσχους της μπιγκόνιας για φουσκάλες, φουσκάλες ή χοληδόχους φουσκάλες. Αυτό είναι οίδημα.

Τα φυτά σας αντλούν περισσότερη υγρασία από το έδαφος. προκαλώντας τη συσσώρευσή του στους ιστούς των φυτών

Εάν αφεθούν χωρίς επίβλεψη, τα φύλλα μπορεί να γίνουν καφέ. Ο κύριος λόγος είναι το υπερβολικό πότισμα. πάρα πολύ λίπασμα και υπερβολική υγρασία

έλεγχο και διαχείριση

Για να βεβαιωθείτε ότι οι μπιγκόνιες σας είναι γόνιμες Πρέπει να ποτίζετε λιγότερο και σωστά όλη την εποχή.

Ίσως αξίζει τον κόπο να βεβαιωθείτε ότι το υλικό φύτευσης σας στραγγίζει καλά για να αποτρέψετε το φυτό σας να βραχεί πολύ.

ζημιά από παγετό

Οι μπιγκόνιες σας είναι τροπικά φυτά. Δεν αντέχουν το κρύο και δεν αντέχουν τον παγετό. Εάν τα καφέ φύλλα σας αρχίζουν να αναπτύσσονται μετά από ένα κρυολόγημα Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε δέντρα κοντά σε παράθυρα ή σε περιοχές με ρεύματα ρεύματος. Ο παγετός μπορεί να είναι ο ένοχος σου.

Ψάξτε για ένα γρήγορο υγρό καφέ. Αυτό δείχνει ότι τα φύλλα σας είναι παγωμένα και ξεπαγωμένα. προκαλώντας το θάνατο των κυττάρων

έλεγχο και διαχείριση

Κρατήστε τις μπιγκόνιες μακριά από τα παράθυρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ενώ η τοποθέτησή του σε ένα φωτεινό παράθυρο για ζεστασιά μπορεί να φαίνεται δελεαστική, Αλλά στο τέλος, θα κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.

Επίσης, προσέξτε τα προσχέδια. Βρείτε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού σας για να επιτρέψετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα να προσαρμοστούν στον χειμώνα.

Τα φύλλα με χαμηλή υγρασία γίνονται καφέ.

Οι μπιγκόνιες ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα. Προτιμά υγρασία περίπου 40% ή περισσότερο αν δεν υπάρχει υγρασία στον αέρα. Οι μπιγκόνιες σας θα γίνουν ξηρές και εύθραυστες. Τελικά τα φύλλα σας θα αρχίσουν να γίνονται καφέ.

Η διαχείριση της υγρασίας για τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να είναι δύσκολη. σύστημα ελέγχου του κλίματος Εντατικός κλιματισμός Ρουφάει την υγρασία από τον αέρα και στεγνώνει τις μπιγκόνιες σας, οπότε το να χτυπήσετε το 40% είναι δύσκολο!

Η χαμηλή υγρασία είναι συχνά η αιτία των καφέ φύλλων σε υγιή, καλά αναπτυσσόμενα φυτά. Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω μεθόδους και τα φύλλα είναι ακόμα καφέ. Αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημά σας.

έλεγχο και διαχείριση

Όταν επηρεάζονται τα φυτά εσωτερικού χώρου σας Ο καλύτερος τρόπος είναι να αυξήσετε την υγρασία στην περιοχή. Η προσθήκη υγρασίας σε μια περιοχή του αναπτυσσόμενου περιβάλλοντος σας είναι ευκολότερη από το να μετατρέψετε ολόκληρο το σπίτι ή το γραφείο σας σε έναν τροπικό κήπο.

Για να αυξήσετε την υγρασία στην περιοχή:

  • Χρησιμοποιήστε βότσαλα.Στρώστε λείες πέτρες ή βότσαλα. σε ένα ρηχό δίσκο Γεμίστε με καθαρό νερό περίπου το μισό ύψος του βράχου. και τοποθετούμε την κατσαρόλα από πάνω Αυτό προκαλεί τη σταδιακή εξάτμιση του νερού, αφήνοντας λίγη υγρασία.
  • Δέστε τα φυτά που αγαπούν την υγρασία μεταξύ τους. όταν το φυτό μεγαλώνει Απελευθερώνουν υγρασία μέσω της διαπνοής. όταν ομαδοποιούνται Τα φυτά σας θα δημιουργήσουν ένα μικροκλίμα για να διατηρήσουν την ατμοσφαιρική υγρασία.
  • Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μικρό ηλεκτρικό υγραντήρα. Συνήθως είναι πολύ φθηνή η αγορά και η χρήση τους. και παρέχει αξιόπιστη και σταθερή υγρασία.

Αν οι μπιγκόνιες σας γίνουν ποδαριές Αυτό το άρθρο παρέχει μερικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση.

Πώς να αποτρέψετε τα καφέ φύλλα στις μπιγκόνια

Οι όμορφες και συναρπαστικές μπιγκόνιες εσωτερικού χώρου σας θα προσθέσουν ένα ποπ χρώμα στη συλλογή σας. Διατηρήστε αυτά τα φύλλα σε καλή κατάσταση κάνοντας τα εξής:

  • Ποτίστε μόνο όταν το πάνω δάχτυλο του μέσου είναι στεγνό.
  • Ποτίστε στη βάση του φυτού μακριά από τα φύλλα.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι μπιγκόνιες σας βρίσκονται σε ένα καλά στραγγιζόμενο μέσο που είναι απαλλαγμένο από χώμα.
  • Δώστε στις μπιγκόνιες σας λίγο έμμεσο ηλιακό φως.
  • Κρατήστε τις μπιγκόνιες μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και τα κρύα παράθυρα.
  • Λιπάνετε μία φορά το μήνα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και οι εσωτερικές σας μπιγκόνιες θα σας δώσουν πολύ φωτεινό και ελκυστικό φύλλωμα.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *