ใบของต้นสะระแหน่ในร่มจะเปลี่ยนเป็นสีน้ำตาล

Γιατί τα φύλλα της μέντας μου γίνονται καφέ; (Και πώς να το διορθώσετε)

Posted by

Γιατί τα φύλλα της μέντας μου γίνονται καφέ;  (Και πώς να το διορθώσετε)

Η μέντα είναι ένα φυτό γνωστό για την ικανότητά του να αναπτύσσεται επειδή είναι εύκολο να αναπτυχθεί και ευδοκιμεί στη σκιά. τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα. Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να σώσετε το φυτό του παραδείσου σας.

Τα φύλλα μέντας γίνονται καφέ λόγω ασθενειών όπως η χαμηλή υγρασία, το ακατάλληλο πότισμα. και μόλυνση ζύμης Λιγότερο πιθανό να αναπτύξει υποσιτισμό Θερμικά εγκαύματα, αδύναμες ρίζες ή γήρανση για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα Καλύψτε το φυτό με έναν υγραντήρα. νερό τακτικά Και χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα στο μέλλον.

Τα εσωτερικά φύλλα μέντας γίνονται καφέ.
Τα φύλλα μέντας γίνονται καφέ.

Αιτίες και θεραπείες του καφέ μέντας

Μπορεί να είναι δύσκολο να μαντέψετε τι προκαλεί το φυτό μέντας σας να γίνει καφέ. Θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε τις αλλαγές στη σύνθεση των φυτών σας.

Ένας καλός κηπουρός μπορεί να εντοπίσει νωρίς τα προβλήματα μαυρίσματος. με τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους των δέντρων

Οι μυκητιασικές ασθένειες της μέντας προκαλούν καφέ φύλλα.

Η μέντα και άλλα φυτά είναι επιρρεπή σε ασθένειες ανά πάσα στιγμή. Η μέντα είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε προβλήματα μούχλας επειδή της αρέσουν οι σκιασμένες περιοχές όπου μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία.

Ο μύκητας της σκουριάς της μέντας συνεχίζει να μολύνει τα φυτά της μέντας. Η μούχλα εμφανίζεται όταν το νερό παραμένει στο φυτό για πολύ καιρό.

Αυτό συμβαίνει επειδή η μέντα αρέσει στις σκιασμένες περιοχές. Αυτή είναι η τέλεια καταιγίδα για να αναπτυχθεί ο μύκητας και να γίνει καφέ τα φύλλα μέντας σας!

λύση

Ο μύκητας απελευθερώνει σπόρια που είναι εξαιρετικά μεταδοτικά, επομένως είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τελείως τα μολυσμένα φυτά και να τα τυλίξετε σε μια πλαστική σακούλα για να αποτρέψετε την απελευθέρωση σπόρων που θα μπορούσαν να μολύνουν τα κοντινά φυτά.

Εάν ο μύκητας εμφανιστεί γρήγορα Μπορείτε να δοκιμάσετε να κόψετε διάφορα μέρη. των μολυσμένων φυτών μπορεί να αφαιρεθεί. Αλλά θα πρέπει να προχωρήσετε με δική σας ευθύνη.

Μπορείτε να επιβραδύνετε τη μυκητιακή διαδικασία αλλάζοντας τον τρόπο που ποτίζετε το φυτό μέντας σας. Ποτίστε όσο περισσότερο μπορείτε χωρίς να χάσετε υγρασία.

Αν προσθέσετε έστω και λίγο δυόσμο Όσο περισσότερο ενθαρρύνετε τη μούχλα να αναπτυχθεί.

Οπότε αν το προλάβεις νωρίς Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα. Προσθέστε φρέσκο ​​χώμα και βάλτε σε μια νέα γλάστρα.

Τώρα, αν θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε τα χρησιμοποιημένα φυτά σας σε γλάστρες για μέντα. Πρέπει να το καθαρίσετε σωστά για να φύγει η μούχλα στις γλάστρες.

Μουλιάστε την κατσαρόλα σε διάλυμα χλωρίνης από 1 μέρος χλωρίνης σε 2 μέρη νερό.

Σκουπίστε τη γλάστρα και ξεπλύνετε καλά πριν φυτέψετε οτιδήποτε άλλο σε αυτήν.

ακατάλληλη άρδευση

Το πότισμα μπορεί να είναι μια πρόκληση όταν έχετε άγνωστα φυτά.

Η ακατάλληλη άρδευση έχει δύο κλάδους: την άρδευση πάνω και κάτω από το νερό. Πολύ ή πολύ λίγο νερό μπορεί να επηρεάσει τους ιστούς που αποτελούν το φυτό.

Οι ιστοί και τα κύτταρα που συνθέτουν τη δομή του φυτού συγκρατούν νερό για να παρέχουν θρεπτικά συστατικά στο φυτό. Για να αναπτυχθεί η μέντα, πρέπει να βρείτε το «σωστό σημείο» για την πηγή νερού.

Ομοίως, για τους ανθρώπους, τα φυτά πρέπει να αναπνέουν. όταν υπάρχει πολύ νερό στο έδαφος Τα εδάφη στερούνται το οξυγόνο που χρειάζεται για να «αναπνεύσουν» σωστά.

Το υπερβολικό πότισμα θα πνίξει το φυτό. Εάν η μέντα σας δεν λαμβάνει αρκετό οξυγόνο για να παράγει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, θα πεθάνει.

Η υποβρύχια μέντα χάνει πρόσβαση σε αρκετή υγρασία για να αναζωογονηθεί.

Η έλλειψη νερού θα κάνει το φυτό να προσπαθήσει να προστατευτεί διατηρώντας τα στελέχη υγιή. Μπορεί επίσης να αναπτύξει καφέ χρώμα στα φύλλα.

λύση

Ποτίζετε τακτικά και δίνετε την ίδια ποσότητα κάθε φορά. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον όπου η μέντα σας μπορεί να αναπτυχθεί.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα ποτίσματος και παρακολουθήστε πόσο νερό δίνετε στο φυτό μέντας σας. Είναι καλύτερο να ποτίζετε τη μέντα 1-2 φορές την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα ποτίσματος εξαρτάται από το κλίμα και την υγρασία της περιοχής σας. Είναι καλύτερο να διατηρείτε το χώμα υγρό, αλλά μην το μουλιάζετε.

Εάν το δέντρο σας έχει τρύπες στο κάτω μέρος Σταματήστε το πότισμα μόλις δείτε νερό να βγαίνει από την τρύπα στο κάτω μέρος.

επαρκή υγρασία

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το φυτό σε ένα μέτρια υγρό περιβάλλον. Διαφορετικά φυτά χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες υγρασίας στον αέρα για να ευδοκιμήσουν.

Οι υγρές συνθήκες παρέχουν στο φυτό υγρασία χωρίς να αγγίζουν τις ρίζες.

Ο υγρός, ξηρός αέρας μπορεί να κάνει τη μέντα να κατσαρώσει και να γίνει καφέ.

Εάν ζείτε σε ξηρό κλίμα ή χειμώνα Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι το πρόβλημά σας. Οι κρύοι άνεμοι μπορούν να στεγνώσουν τα φυτά σας ακόμα κι αν βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο.

Μπορεί να παρατηρήσετε καφέ ζάρες στις άκρες των φύλλων. Σύντομα ολόκληρο το φύλλο θα γίνει κίτρινο/καφέ.

λύση

Επενδύστε σε έναν υγραντήρα για το φυτό σας. Οι υγραντήρες υγραίνουν τον αέρα ανεξάρτητα από τον καιρό ή τη φυσική υγρασία στον αέρα.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να το μετατρέψετε σε ρύθμιση. «Ψιλή ομίχλη» Μην αφήνετε το νερό να σταθεί στα φύλλα. Διαφορετικά, θα αρχίσει να προσελκύει έντομα και μύκητες. προκαλούν περισσότερο μαύρισμα

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και έναν τοπικό υγραντήρα! Η ειδική υγρασία σημαίνει ότι όταν κρατάτε τα φυτά κοντά μεταξύ τους, Τα φυτά είναι σε θέση να μοιράζονται την εκπνεόμενη υγρασία με τα γύρω φυτά.

Αυτός είναι ένας φυσικός και ελεγχόμενος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα υγρό περιβάλλον για τη μέντα σας και άλλα φυτά.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Πώς να στύψετε τον βασιλικό: Οδηγίες βίντεο και ώρας

ζέστη και ηλιακό φως

Αν και στα περισσότερα φυτά αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Αλλά τα φυτά μέντας προτιμούν τις σκιασμένες περιοχές για να αναπτυχθούν. Η απόχρωση του επιτρέπει να απλώνεται γρήγορα και να ευδοκιμεί.

Εάν αποθηκεύετε τη μέντα στο άμεσο ηλιακό φως, σταματήστε! Δεν χρειάζεται άμεσο ηλιακό φως για να ευδοκιμήσει καθώς μεγαλώνει.

Αν το βάλετε στο άμεσο ηλιακό φως δεν θα κάνει καλό στη μέντα σας.

Όταν βάζετε μέντα σε αυτή την κατάσταση το φως του ήλιου θα κάψει τα φυτά

Η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει τη μέντα σας. Παρόμοια προβλήματα μαύρισμα μπορεί να προκύψουν εάν η περιοχή όπου αποθηκεύετε το φυτό είναι ιδιαίτερα ζεστή.

λύση

Αποθηκεύστε τη μέντα σας σε δροσερό, σκιερό μέρος! Μην εκθέτετε τα φυτά σας στο άμεσο ή υπερκείμενο ηλιακό φως. Διαφορετικά, το φυτό θα καεί και θα γίνει καφέ.

Εάν είστε επιλογέας μέντας σε εσωτερικούς χώρους Θα θέλετε να τοποθετήσετε τη μέντα σε μια σκιερή γωνία ενός καλά φωτισμένου δωματίου.

Δημιουργήστε φιλτραρισμένο φως με λεπτές κουρτίνες. Αυτό θα αποτρέψει το πολύ ηλιακό φως να χτυπήσει τα φύλλα μέντας σας.

Εάν έχετε προβλήματα θερμοκρασίας Αξιολογήστε πού κρατάτε το δυόσμο. Το τοποθετείτε κοντά σε πηγή θερμότητας ή εναλλασσόμενο ρεύμα; αν είναι έτσι Μετακινηθείτε το συντομότερο δυνατό!

Μην τοποθετείτε το φυτό σας σε μέρος που επηρεάζεται άμεσα από το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας, όπως θερμάστρα. Αποθηκεύστε τη μέντα σε δροσερό δωμάτιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Γιατί μαυρίζουν τα φύλλα της μέντας μου; (αιτία και λύση)

συμπιεσμένες ρίζες

Οι ασαφείς ρίζες είναι όταν το ριζικό σύστημα αρχίζει να αναπτύσσεται. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο βαθιές είναι οι ρίζες της μέντας;

Αυτό συμβαίνει όταν οι ρίζες ενός φυτού αναπτύσσονται πέρα ​​από την περιοχή που ζει λόγω έλλειψης χώρου.

Η μέντα που καλλιεργείτε σε εσωτερικούς χώρους υποφέρει συχνά από περιορισμένο χώρο στις γλάστρες.

φυτικά καλύμματα εξωτερικού χώρου (Κυριολεκτικά) Όλο το χώμα στον κόσμο. Οι γλάστρες έχουν πολύ χώρο για να αναπτυχθεί το ριζικό σύστημα.

Οι στριμωγμένες ρίζες δεν μπορούν να συγκρατήσουν αρκετό νερό γιατί το ριζικό σύστημα περιέργως «συσφίγγεται».

Όταν οι ρίζες μεγαλώνουν και δεν υπάρχει χώρος Θα πρέπει να προσπαθήσουν να γλιστρήσουν γύρω. καλλιέργεια γλάστρες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ρίζες μπορεί να μπερδευτούν, να σχηματίσουν έναν κόμπο ή να σχηματίσουν έναν σφιχτό σταυρό. Όλες αυτές οι αλλαγές προκαλούν τη συρρίκνωση των ριζών και μερικές φορές κόβουν την πορεία τους.

Αυτό εμποδίζει το φυτό να απορροφήσει το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που είναι διαθέσιμα στο έδαφος για να το κρατήσει ζωντανό. Εξαιτίας αυτού, τα φύλλα αρχίζουν να γίνονται καφέ.

λύση

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως συντονιστής προτού καθυστερήσετε αυτό το ζήτημα.

Προσπαθήστε να ξεριζώσετε το σύστημα αργά. και προσεκτικός

Δεν θέλετε να βλάψετε τις ρίζες. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος του φυτού που είναι απαραίτητο για την επιβίωση. αν το σπάσεις είναι μη αναστρέψιμο

Αφού χαλαρώσεις τις ρίζες Μπορείτε να ξαναφυτέψετε σε φρέσκο ​​χώμα και μεγαλύτερες γλάστρες για να αποφύγετε να ξανασυμβεί το ίδιο πρόβλημα.

Διπλασιάστε το μέγεθος της γλάστρας για να δώσετε στη μέντα σας άφθονο χώρο για να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει.

Επίσης, δοκιμάστε να χωρίσετε τις συστάδες μέντας σε δύο γλάστρες αφού τις στεγνώσετε αργά. Χαλαρώστε προσεκτικά το ριζικό σύστημα.

Η μέντα απλώνεται γρήγορα. Έτσι μπορείτε να βρείτε όλους τους θάμνους σε μια γλάστρα κηπουρού.

Αποφύγετε αυτό χωρίζοντας το μπουκάλι σε μικρότερα κομμάτια. Πάρτε όσο μπορείτε και τοποθετήστε τα σε μικρά γλαστράκια!

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: 17 εξωτικά φυτά εσωτερικού χώρου: Φέρτε την περιπέτεια στο σπίτι σας

φυσικές ρυτίδες

Όπως όλα τα έμβια όντα στη γη, τα φυτά έχουν αρχή και τέλος.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το μαύρισμα των φύλλων της μέντας προκαλείται εξ ολοκλήρου από τη φυσική γήρανση. Και όχι άλλα προβλήματα όπως ασθένεια ή ακατάλληλο πότισμα.

Όλα τα φυτά έχουν κύκλο ζωής. και ιδιαιτερα Και τα φυτά κάνουν τη δουλειά τους.

Εάν τα φύλλα στη βάση (που είναι πιο κοντά στο έδαφος) του φυτού μέντας σας είναι καφέ Θα πρέπει να υποθέσετε ότι αυτό προκαλείται από τη φυσική γήρανση.

Στο κέντρο και στην κορυφή του φυτού εμφανίζονται μπουμπούκια και νέα φύλλα.

Αν η μέντα σας είναι παλιά Θα προσπαθεί πάντα να προστατεύει πρώτα τα μαλακά μέρη, όπως τους νέους βλαστούς.

Το φύλλωμα που βρίσκεται πιο κοντά στο έδαφος γίνεται σκούρο κίτρινο και γίνεται καφέ πριν πέσουν οι μίσχοι.

Μην πανικοβάλλεστε! Αυτό είναι μέρος της κανονικής διαδικασίας και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη κρίση σας για να διασφαλίσετε ότι τα φύλλα μέντας σας περνούν από αυτήν τη διαδικασία.

λύση

Ακόμα κι αν τα φύλλα της μέντας ροδίσουν Αλλά δεν πέφτει γρήγορα, καθώς η διαδικασία απαιτεί λίγο χρόνο.

Μπορείτε να βάλετε το φυτό σας σε αυτό το μέρος του κύκλου του φυτού κλαδεύοντας προσεκτικά.

Το κλάδεμα είναι χρήσιμο όχι μόνο για την αφαίρεση των καφέ τμημάτων του δέντρου. αλλά και ο σχηματισμός δέντρων που είναι πιο παραγωγικά και πιο γεμάτα γενικότερα

Όσο πιο γρήγορα μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές τις ενοχλητικές συνέπειες της γήρανσης, τόσο το καλύτερο. Όσο πιο γρήγορα δείτε νέα μέρη του φυτού να μεγαλώνουν!

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το κλάδεμα!

  • Κλαδέψτε τα φυτά σας μόνο όταν είναι υγιή. Το κλάδεμα οποιαδήποτε άλλη στιγμή θα τρομάξει και θα σκοτώσει το φυτό.
  • Κόψτε διαγώνια για να αποφύγετε την καταστροφή της περιοχής και την πρόληψη της ανάπτυξης.
  • Με την ησυχία σου! Μην βιαστείτε αυτό το λάθος! Η ζημιά στα φυτά είναι συχνά ανεπανόρθωτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Τα φύλλα του μαϊντανού γίνονται κόκκινα (7 λόγοι και λύσεις)

υποσιτισμός

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών κάνει τις άκρες των φύλλων μέντας να γίνονται καφέ.

Τα φυτά συχνά υποφέρουν από ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά εάν δεν λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα μετάλλων από το έδαφος.

Η μέντα σας μπορεί να αφυδατωθεί για να παραμείνει ζωντανή με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Το φυτό μέντα σας χρειάζεται φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο και άζωτο στο έδαφος για να παρέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να παραμείνει υγιές και να αποτρέψει το μαύρισμα.

Ένα φυτό μέντας χωρίς θρεπτικά συστατικά θα καταστρέψει τα παλιά μέρη του φυτού, έτσι ώστε να παραμείνουν νεαροί οφθαλμοί.

Τα φυτά θα αρχίσουν να μαυρίζουν και θα πεθάνουν εάν τα μέταλλα στο έδαφος εξαντληθούν.

λύση

Ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να του δώσετε ένα καλό λίπασμα ή λίπασμα. Η λίπανση είναι ένας εγγυημένος τρόπος παροχής βιολογικής θρέψης των ριζών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά συστατικά κουζίνας όπως φρούτα και λαχανικά, σκόνη καφέ.

Εάν αποφασίσετε να γονιμοποιήσετε Μην γονιμοποιείτε πολύ. Διαφορετικά, μπορεί να κάψετε το κομπόστ. που θα προκαλέσει μαύρισμα και διάφορα προβλήματα

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Γιατί τα φύλλα της μέντας μου γίνονται μοβ; (και πώς να το διορθώσετε)

συσσωρευμένο αλάτι

Το αλάτι είναι ένα ορυκτό που μπορεί να υπάρχει στο έδαφος μετά τη λίπανση ή τη χρήση νερού βρύσης.

ορυκτά που παρέχουν θρεπτικά συστατικά στα φυτά από το κομπόστ Εάν η ζύμωση δεν είναι σωστή Αργότερα, τα υπολείμματα αλατιού μπορούν να μείνουν στο έδαφος.

Το πολύ αλάτι, όπως το νάτριο και το μαγνήσιο, μπορεί να βλάψει τη μέντα μέσω του ριζικού της συστήματος.

Τα υπολείμματα αλατιού μπορούν να σχηματιστούν και να εμποδίσουν τη σωστή κατανομή του νερού στο έδαφος.

Το αλάτι εμποδίζει τις ρίζες να απορροφήσουν σωστά το νερό και να το παραδώσουν στο φυτό.

Η έλλειψη νερού σε όλο το σύστημα μπορεί να κάνει τα φύλλα μέντας να γίνουν καφέ.

λύση

Μεταβείτε σε πολύ μεταλλαγμένο, μη επεξεργασμένο νερό για να σκοτώσετε τα φυτά.

Το νερό της βρύσης μπορεί να είναι επιβλαβές για ευαίσθητα φυτά όπως η μέντα. Τα λιπάσματα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και άλατα. Επομένως, πρέπει να αποφύγετε τη χρήση υπερβολικής ποσότητας.

περισσότερο από τη γονιμοποίηση

Σε μια προσπάθεια να προσφέρετε επιπλέον θρεπτικά συστατικά στα φυτά σας. Μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα και να καταστρέψετε τη μέντα σας.

Το κομπόστ περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις μετάλλων όπως άζωτο και κάλιο που χρειάζονται τα φυτά.

Εάν τους δώσετε μεγάλες ποσότητες από αυτά τα μέταλλα, Μπορείτε να εμποδίσετε την ικανότητα των ριζών να απορροφούν την υγρασία μέσω του ριζικού συστήματος.

Όταν λοιπόν γονιμοποιήσεις πάρα πολύ Θα διατρέχετε τον κίνδυνο εγκαύματος κομπόστ. προκαλώντας καφέ και κίτρινο χρώμα στις άκρες των φύλλων Ακόμα κι αν δεν είναι ολόκληρο το φύλλο.

λύση

Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση μειώνοντας την τακτική εφαρμογή. Προσπαθήστε να κάνετε λίπανση κάθε 1-3 μήνες για να διατηρήσετε το ριζικό σύστημα υγιές και δυνατό.

Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε έδαφος που είναι ήδη κομποστοποιημένο για να αποφύγετε την υπερλίπανση ταυτόχρονα.

Αν θέλετε να προσφέρετε διατροφή στη μέντα κομποστοποίηση (όπως συζητήθηκε παραπάνω) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική και ένας υγιεινός τρόπος για να δώσετε στην ανάπτυξη της μέντας αυτό που χρειάζεται.

προσβολή από παράσιτα

Οι επιθέσεις εντόμων είναι συχνές στη μέντα. Έντομα όπως τα ακάρεα της αράχνης προκαλούν μαύρισμα στα φύλλα.

Τα ακάρεα αράχνης προτιμούν τον ζεστό καιρό και αναπτύσσουν καφέ και κίτρινες κηλίδες στα φύλλα.

Εάν αποθηκεύετε τη μέντα σε εσωτερικό χώρο σε ζεστό, υγρό περιβάλλον Αυτά τα παράσιτα μπορεί να είναι η πηγή των προβλημάτων σας.

λύση

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα είναι να αλλάξετε το περιβάλλον των φυτών. Μετακινήστε τη μέντα σε μια πιο δροσερή τοποθεσία, ώστε τα ακάρεα της αράχνης να μην φτάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία.

Αν η μέντα σας βρίσκεται σε υγρό μέρος ή την ψεκάζετε τακτικά Κρατήστε το μακριά από την υπερβολική υγρασία για να σκοτώσετε τα ακάρεα της αράχνης.

Πηγή: Plantvillage; Πανεπιστήμιο Penn State

δροσερή φιγούρα

Φυτά όπως η μέντα δεν ευδοκιμούν σε ψυχρά κλίματα. Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν μπορούν να αντέξουν τον άνεμο, καθώς ακολουθεί τις χειμερινές συνθήκες στις οποίες τα φυτά αρχίζουν να αμύνονται.

Όταν τοποθετείτε μέντα σε περιοχή με αέρα μπροστά από το παράθυρο ή ακριβώς δίπλα στο κλιματιστικό θα τρομάξει τη μέντα

Αυτό το ξαφνικό σοκ δεν προκαλεί μόνο καφέ προβλήματα. Αλλά καταστρέψτε και τη μέντα σας.

λύση

Αποθηκεύστε τη μέντα σε μέτρια ζεστό μέρος. Αποφύγετε σκοτεινά δωμάτια και γωνίες, περβάζια παραθύρων.

Εάν μπορείτε, αποθηκεύστε τη μέντα σε ένα δωμάτιο μεταξύ 60-80°F (15-27°C).Αυτό θα σταματήσει το ρόδισμα από το πάγωμα και θα διατηρήσει τη μέντα σας υγιή.

Διατηρείτε πάντα αυτή τη θερμοκρασία για να αποτρέψετε τον ξαφνικό θάνατο του φυτού.

συνοψίζω

πρόβλημα λύση
υποσιτισμός λίπασμα
λίπασμα
ασθένεια Κόψτε τα φυτά και απορρίψτε τα προσβεβλημένα μέρη.
φυσικές ρυτίδες κλάδεμα
ζέστη και ηλιακό φως έμμεσο ηλιακό φως
μέτρια θερμοκρασία
κακή υγρασία Αγοράστε έναν υγραντήρα ομίχλης.
συμπιεσμένες ρίζες Ριζοβολία και αναφύτευση
ακατάλληλη άρδευση Καθιερώστε πρόγραμμα ποτίσματος (1-2 φορές την εβδομάδα) και ποτίστε με σταθερή ποσότητα υγρού.
υπολείμματα αλατιού Μεταβείτε σε φιλτραρισμένο νερό και μην κάνετε υπερβολική λίπανση! Μία φορά σε 1-3 μήνες
περισσότερο από τη γονιμοποίηση Λιπάνετε μόνο μία φορά κάθε 1-3 μήνες ή χρησιμοποιήστε χώμα με φυσικό λίπασμα.
προσβολή από παράσιτα Αποφύγετε την αποθήκευση μέντας σε ζεστά, υγρά μέρη.
δροσερή φιγούρα Διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 60-80 βαθμών ανά πάσα στιγμή και εξαλείψτε τον άνεμο αλλάζοντας τοποθεσίες.

Η καλλιέργεια όμορφων φυτών μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά μην τα παρατάς! Η μέντα καλλιεργείται εύκολα.

Οδηγήστε μέσα από οδοφράγματα και οδηγήστε τον δρόμο σας για να φυτέψετε τον παράδεισο!

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *