ว่านหางจระเข้ในกระถางเปลี่ยนเป็นสีชมพู

Γιατί η Aloe Vera μου γίνεται ροζ; (Και πώς να το διορθώσετε)

Posted by

Γιατί η Aloe Vera μου γίνεται ροζ;  (Και πώς να το διορθώσετε)

Η αλόη βέρα είναι πάντα πολύ όμορφη και όμορφη. Μπορεί να είναι ανησυχητικό όταν παρατηρείς ότι το δικό σου δεν είναι σωστό.

Εάν η αλόη βέρα σας γίνει ροζ Θα μπορούσε να οφείλεται σε έναν από πολλούς παράγοντες. Μερικοί παράγοντες είναι πιο σοβαροί από άλλους.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τους πιθανούς λόγους για τους οποίους ο κάκτος σας γίνεται ροζ και πώς να τον διατηρήσετε υγιή!

Η αλόη βέρα θα γίνει ροζ όταν εκτεθεί σε πολύ ηλιακό φως. Εάν τα φυτά σας έχουν πολύ άμεσο ηλιακό φως Θα αρχίσει να καίγεται και να καταστραφεί. Άλλες κοινές αιτίες Η αιτία που η αλόη βέρα γίνεται ροζ είναι το ακατάλληλο πότισμα. Υπερβολική ζέστη, υψηλό αλάτι και έκθεση στο κρύο

Εάν υπάρχει πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα Τα φυτά της αλόης είναι πολύ δύσκολο να αναγεννηθούν. Είναι σημαντικό να εντοπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα. και θεραπεύστε το συντομότερο δυνατό

Η αλόη βέρα σε γλάστρα γίνεται ροζ

Ο λόγος που η αλόη βέρα γίνεται ροζ

Βασιζόμαστε στην αλόη βέρα για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. που σχετίζονται με την υγεία Κάτι που μπορεί να είναι άβολο να βλέπετε τα φυτά σας σε ανθυγιεινή κατάσταση.

Παρακάτω, έχω περιγράψει τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους τα φυτά κάκτων γίνονται ροζ. Και γρήγορα τεκμηρίωσα πώς να λύσω κάθε πρόβλημα!

καλοκαίρι

Ενώ η αλόη βέρα μπορεί να μείνει καλά στον ήλιο. Υπάρχουν όμως πολλά καλά! Το να αφήνετε την αλόη σας στο άμεσο ηλιακό φως όλη την ημέρα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Η αλόη βέρα μπορεί να καεί από τον ήλιο όταν κάθεστε στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Αλλά αυτό το πρόβλημα είναι πιο ορατό στα φύλλα του. Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει τα φύλλα να γίνουν ροζ, κόκκινα, γκρι ή καφέ.

Πώς να αντιμετωπίσετε τον κάκτο που έχει καεί από τον ήλιο

Αν και δεν υπάρχει σοβαρή θεραπεία για το ηλιακό έγκαυμα που έχει ήδη συμβεί, (Πολλοί από εμάς ελπίζουμε σε μια θαυματουργή θεραπεία!) Μπορεί ακόμη και να αποτρέψει μια υποτροπή.

Η αλόη βέρα χρειάζεται 6-8 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα. για να αποφύγετε τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος Το καλύτερο μέρος για να τοποθετήσετε τα φυτά σας είναι σε ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο. αλλά δεν εκτίθεται συνεχώς στο ηλιακό φως

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ηλιακό διαχύτη για να προστατέψετε τα φυτά στο περβάζι από το πολύ ηλιακό φως.

υπερβολική ζέστη

Η αλόη βέρα λειτουργεί καλύτερα σε θερμοκρασίες μεταξύ 55 – 75°F (12,5 – 24°C), ωστόσο, το φυτό σας μπορεί να υποφέρει όταν αρχίσει να ζεσταίνεται πολύ.

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που η ζέστη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αλόη βέρα σας είναι ότι αρχίζει να στεγνώνει.

Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ο κάκτος σας δεν παίρνει αρκετό νερό. Αρχίζει να δείχνει σημάδια πόνου μέσα από το χρώμα των φύλλων.

Ένας κάκτος που είναι πολύ ξηρός δεν θα μπορεί να πάρει αρκετά θρεπτικά συστατικά για τα φύλλα του. και ως αποτέλεσμα θα γίνει ροζ ή καφέ

πώς να διορθώσετε το ζεστό μηχάνημα

Η αντιμετώπιση προβλημάτων θερμότητας είναι αρκετά απλή. Ελέγξτε τη θερμοκρασία και εάν επιτευχθεί το ανώτατο όριο (75°F/24°C), φροντίστε να μετακινήσετε το φυτό σας σε πιο δροσερό μέρος, όπως ένα δωμάτιο χωρίς μεγάλα παράθυρα.

αν η θερμοκρασία είναι υψηλή Φροντίστε τα φυτά σας να έχουν αρκετό νερό και να μην στεγνώσουν.

ακατάλληλη άρδευση

Τα φυτά αλόης δεν χρειάζονται πολύ πότισμα. Είναι φυσιολογικό να περνάτε χρόνο χωρίς νερό. Αυτά είναι υπέροχα νέα εάν θέλετε μια μονάδα χαμηλής συντήρησης!

Ωστόσο, όταν το πάνω χώμα στεγνώσει Θα χρειαστεί να ποτίζετε περιοδικά. Εάν κρατάτε τον κάκτο κάτω από το νερό Τα φύλλα θα αρχίσουν τελικά να αλλάζουν χρώμα και να γίνονται καφέ.

Το υπερβολικό πότισμα της αλόης βέρα είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών! Αυτή η σήψη μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό των φύλλων. αλλαγή σε ροζ Εμφανίζονται φωτεινά σημεία ή μαύρα στίγματα.

Λύσεις για προβλήματα με ακατάλληλο πότισμα

Αρχικά, προσέξτε να μην ποτίσετε υπερβολικά το φυτό σας. Αν το χώμα παραπάνω είναι ακόμα υγρό Μην απλώνετε το χέρι και σηκώνετε το ποτιστήρι!

Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως το χώμα και μετά ποτίστε καλά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τον κάκτο σας.

Μια καλή συμβουλή είναι να παρακολουθείτε το έδαφος και το νερό των φυτών σας όταν χρειάζεται. Για να αποφύγετε το πότισμα των φυτών πολύ ή πολύ λίγο.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε: Πώς να αντιμετωπίσετε έναν κάκτο που ξεχειλίζει (οδηγίες βήμα προς βήμα)

προσβολή από έντομα

Τα φυτά αλόης έχουν σημαντικά παράσιτα που αναπτύσσονται στο σπίτι. Αφίδες αλόης, γνωστές και ως ακάρεα αλόης.

Αυτά τα έντομα είναι σχεδόν αόρατα στο ανθρώπινο μάτι και μπορούν να βλάψουν τα φύλλα του κάκτου σας.

τρώνε φύλλα Συνήθως στη βάση του φυτού ή κατά μήκος των σχισμών. και εκκρίνουν ουσίες που διεγείρουν την ανάπτυξη μυκήτων

Η ζημιά που προκαλείται από τα ακάρεα του κάκτου μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη. στασιμότητα ανάπτυξης και επηρεάζει σοβαρά την εμφάνιση των φύλλων

Τα φύλλα γίνονται ροζ, καφέ και μαύρα καθώς τα έντομα τρέφονται με θρεπτικά συστατικά των φυτών και αναπτύσσουν μύκητες.

Πώς να αντισταθείτε στις επιθέσεις εντόμων

Εάν υποψιάζεστε ότι ο κάκτος σας έχει προσβληθεί από ακάρεα αλόης βέρα. Ελέγξτε για να δείτε αν μπορείτε να δείτε κάτι – χρησιμοποιήστε μεγεθυντικό φακό εάν χρειάζεται.

Μόλις επιβεβαιώσετε το πρόβλημα Είναι καιρός να εργαστείτε πριν τα παράσιτα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.

Τα εντομοκτόνα σαπούνια είναι καλά και φυσικά ανεκτά, σκοτώνουν τα έντομα και δεν βλάπτουν τα φυτά.

Χρησιμοποιήστε το σπρέι το πρωί ή το βράδυ όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. ώστε το υγρό να μην εξατμίζεται πολύ γρήγορα

Φροντίστε να δώσετε προσοχή στην κάτω πλευρά και στις προστατευμένες περιοχές των φύλλων. Επειδή στα έντομα κάκτων αρέσει να μαζεύονται μαζί.

ασθένεια

Δύο ασθένειες που κάνουν την αλόη βέρα να γίνει ροζ είναι η ανθρακόζη και η βακτηριακή σήψη.

Η ανθρακνόζη είναι μια μυκητιακή ασθένεια που ευδοκιμεί σε ζεστά και υγρά κλίματα και εξαπλώνεται εύκολα μέσω του νερού.

Αυτό οδηγεί στην εμφάνιση σκούρων κηλίδων στον κάκτο, που μπορεί να αναπτυχθούν ροζ, κόκκινο, καφέ.

Η βακτηριακή μαλακή σήψη είναι μια ασθένεια που προκαλείται από βακτήρια που μπορούν να βλάψουν τον κάκτο σας. Προκαλείται από υπερβολικό πότισμα και συσσώρευση νερού στα φύλλα των φυτών.

Αναπτύσσεται σε θερμές συνθήκες και τα φύλλα αλλάζουν χρώμα και γίνονται απαλά και λεπτά.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ασθένεια

Η ανθρακνόζη αντιμετωπίζεται με μυκητοκτόνο.Μετά τη θεραπεία, οι μύκητες θα πρέπει να μειωθούν και θα πρέπει να δείτε τον κάκτο σας να επιστρέφει στο υγιές πράσινο χρώμα του.

Όταν εμφανίζεται βακτηριακή σήψη Είναι καλύτερο να κόψετε τα προσβεβλημένα φύλλα.

Προσέξτε να μην τα αφήσετε να πλησιάσουν σε άλλα φυτά. γιατί μπορούν επίσης να μεταδώσουν μόλυνση

Δεν υπάρχει θεραπεία για την ήπια βακτηριακή σήψη. Και μερικές φορές η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά αν το πιάσετε στα πρώτα στάδια και το κόψετε αρκετά. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορεί να το σταματήσει.

εναλλακτικό σοκ

Μερικές φορές η αλόη μπορεί να μην ανταποκρίνεται καλά στη μεταμόσχευση. Εάν μόλις μεταφέρατε το φυτό σε νέα γλάστρα. Τα φύλλα του μπορεί να αλλάξουν χρώμα από κρούση.

Το σοκ των φυτών μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών πραγμάτων. συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη θερμοκρασία ή την ποιότητα του εδάφους βλάβη της ρίζας και αλλαγές στη φυσική θέση της γλάστρας (π.χ. μετακίνηση της γλάστρας στον ήλιο).

ειδικά Εάν μεταφυτεύσετε το δενδρύλλιο σε γλάστρα Οι ρίζες των δέντρων υπερθερμαίνονται αμέσως. Και αυτή η αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να τους σοκάρει.

Επιπλέον, δεν παρέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά στα φύλλα του φυτού, με αποτέλεσμα το χρώμα τους να σκουραίνει.

Εναλλακτικές μέθοδοι ανάρρωσης από τραύμα

Μην εγκαταλείπετε ποτέ το φυτό σας! Όσο κι αν πιστεύετε ότι μπορεί να επηρεαστεί από μια μεταμόσχευση, μικρά πράγματα μπορούν να ανακάμψουν και υπάρχουν καταπληκτικοί τρόποι ανάρρωσης!

Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά σας δεν λαμβάνουν πολύ άμεσο ηλιακό φως. ειδικά αν είναι στη σκιά

Βεβαιωθείτε ότι έχει ποτιστεί σωστά και φυτευτεί σε άθικτο ποιοτικό έδαφος.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και δώστε χρόνο στην αλόη βέρα σας – θα αναπτυχθεί ξανά στο νέο της σπίτι!

θολές ή κατεστραμμένες ρίζες

Οι ρίζες μπορεί να καταστραφούν από υπερβολικό πότισμα, μεταφύτευση ή έκθεση σε αλάτι. Ο κάκτος μπορεί να μαραθεί εάν φυτευτεί σε μια γλάστρα που είναι πολύ μικρή.

Οι συρρικνωμένες ή κατεστραμμένες ρίζες δεν μπορούν να αντλήσουν αρκετά θρεπτικά συστατικά από το έδαφος και δεν μπορούν να αναπτυχθούν.

Αυτή η έλλειψη σωστής διατροφής είναι κοινή σε όλα τα μέρη του φυτού. αλλά συνήθως επηρεάζει πρώτα την άκρη του.

Αυτό σημαίνει ότι τα φύλλα συχνά υποδεικνύουν πρόβλημα και μπορεί να εμφανιστούν με το να γίνονται κόκκινα. ροζ ή καφέ, με ρίζες κοντές ή κατεστραμμένες

Πώς να αντιμετωπίσετε συμπιεσμένες και κατεστραμμένες ρίζες

στην αποκατάσταση της ρίζας σταματήστε περαιτέρω συσπάσεις και τον περιορισμό της ζημιάς Αρχικά, αφαιρέστε προσεκτικά τον κάκτο από τη γλάστρα του.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε κοφτερό ψαλίδι. Αποστειρωμένο ψαλίδι φελιζόλ ή κήπου. Κόψτε τυχόν μαύρες ή αδύναμες ρίζες πριν τη φύτευση.

Θα πρέπει να φυτέψετε έναν κάκτο σε μια γλάστρα τρεις φορές το μέγεθος των ριζών του. Ως αποτέλεσμα, ο κάκτος σας μπορεί να χρειαστεί να ξαναφυτευτεί εάν η γλάστρα δεν είναι αρκετά μεγάλη.

όχι αρκετό φως

Τα φυτά κάκτων μπορεί να υποφέρουν εάν πάρουν πολύ φως. και μπορεί να γίνει άθλια αν δεν ληφθεί αρκετά

όπως με όλα τα φυτά Ο κάκτος σας χρειάζεται έναν συγκεκριμένο τύπο ηλιακού φωτός για να πραγματοποιήσει τη φωτοσύνθεση. που ουσιαστικά «αναπνέει» για τα φυτά.

Χωρίς φωτοσύνθεση, το φυτό πεθαίνει, οπότε αν δεν έχει αρκετό φως. Η ορατότητα δεν θα είναι καλή.

Η έλλειψη φωτός και η αδυναμία του φυτού να πραγματοποιήσει φυσικές βιολογικές διεργασίες μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση, λεπτότητα ή αποχρωματισμό των φύλλων του κάκτου.

Μπορεί να γίνει ροζ, κόκκινο ή καφέ, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Λύση χαμηλού φωτισμού

Προσπαθήστε να βρείτε μια κατάλληλη τοποθεσία για τον κάκτο σας: μια τοποθεσία που δεν θα λαμβάνει άμεσο ηλιακό φως όλη την ημέρα. Συχνά είναι φωτεινό και σκιερό.

Φυσικά, φροντίστε να μην κρύψετε την αλόη σας σε μια σκοτεινή γωνιά. Γιατί όχι μόνο παλεύει να επιβιώσει εκεί. Αλλά δεν θα ωφεληθείτε πολύ ούτε από τα όμορφα φυτά σας!

Εάν δεν έχετε κατάλληλο χώρο φωτισμού. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε έναν λαμπτήρα τεχνητών φυτών. Αυτά τα φώτα αντανακλούν το φως του ήλιου και παρέχουν την τέλεια λάμψη που χρειάζεται ο κάκτος σας.

πολύ αλάτι

Μια κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει τα φύλλα της αλόης να γίνουν πολλές αποχρώσεις του καφέ είναι τα υψηλά επίπεδα αλατιού στο έδαφος. που προκαλείται από υπερβολική γονιμοποίηση

Τα φυτά της αλόης μπορούν να επιβιώσουν σε μέτρια αλμυρές συνθήκες. και πρέπει να ταΐζεται μόνο μία φορά το μήνα Περισσότερο από αυτό, υπάρχει πιθανότητα συσσώρευσης αλατιού στο έδαφος.

Το αλάτι στεγνώνει πολύ. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δεν είναι ποτέ καλή ιδέα! καθώς και φυτά αλόης βέρα

Αν το χώμα σας είναι πολύ αλμυρό Τα φυτά σας θα φαίνονται άσχημα.

Το αλάτι αντλείται από τις ρίζες. εξαπλωθεί σε όλο το φυτό και ταξιδεύουν μέσα από τα φύλλα

Αυτό μπορεί να βλάψει όλα τα μέρη του φυτού σας. Και δεν θα είναι το όμορφο λαμπερό πράσινο που ήταν.

Πώς να διορθώσετε το υπερβολικό αλάτι

Εάν το χώμα σας είναι αλατούχο επειδή λιπάνετε υπερβολικά τα φυτά σας, μην πανικοβληθείτε!

Αυτό μπορεί εύκολα να διορθωθεί παρέχοντας άφθονο νερό μέσω του εδάφους. Αυτό θα ξεπλύνει το αλάτι.

Βεβαιωθείτε ότι το νερό αποστραγγίζεται καλά κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος. Δεν θέλετε σήψη ρίζας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φυτέψετε τον κάκτο σας σε ένα πιο ισορροπημένο ορυκτό έδαφος.

Λιπαίνετε τον κάκτο με φειδώ. Φροντίστε να κάνετε λίπανση περισσότερο από μία φορά το μήνα. και μείωσε πολύ τα φυτικά τρόφιμα

δροσερή φιγούρα

Ο κάκτος σου μισεί το κρύο. Εάν οι θερμοκρασίες πέσουν κάτω από τους 55°F (12,5°C), ο κάκτος σας θα αρχίσει να έχει κακή απόδοση.

Αυτό δεν σημαίνει μόνο φυσική απαγωγή θερμότητας, όπως η ροή αέρα που εισέρχεται από τα παράθυρα και τις πόρτες. Σημαίνει επίσης ότι οι κάκτοι σας επηρεάζουν αρνητικά τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες σας.

Μια ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να σοκάρει το φυτό σας, παλεύοντας να πραγματοποιήσει την κανονική διαδικασία επιβίωσής του.

εάν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή Το έδαφος θα είναι πολύ κρύο για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι ρίζες.

Εάν το φυτό σας είναι σοκαρισμένο ή οι ρίζες δεν μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά στο υπόλοιπο φυτό, ο κάκτος σας θα φαίνεται πολύ κουρασμένος. Γίνεται κοκκινοκαφέ ή ροζ καφέ.

Πώς να σταματήσετε τα κρύα ρεύματα να επηρεάζουν την αλόη βέρα σας

Μάθετε πού βρίσκεται το φυτό σας αλόης. αν είναι κοντά σε παράθυρο ή πόρτα Μπορεί να κάθεται στον άνεμο

επίσης Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με χαμηλές θερμοκρασίες και κυμαινόμενη ροή αέρα εάν τοποθετηθεί κοντά σε κλιματιστικό ή ανεμιστήρα.

Σχεδιάστε μπλοκ χρησιμοποιώντας διαχωριστές ρεύματος ή κούπες για να γεμίσετε τα κενά. Εάν πρέπει να έχετε κλιματιστικό στο σπίτι Βεβαιωθείτε ότι ο κάκτος σας δεν είναι κοντά.

τελευταία λέξη

Τα φυτά της αλόης είναι συνήθως δυνατά και εύκολα μετακινούνται. Αν παρατηρήσετε ότι ένας κάκτος γίνεται ροζ Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρεθεί η αιτία και να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο κάκτος σας θα είναι υγιής και έτοιμος να φροντίσει ξανά εσάς και την οικογένειά σας σε ελάχιστο χρόνο!

Έχετε παρατηρήσει ότι το φυτό σας αλόη βέρα γίνεται ροζ; Ποια βρήκες ότι είναι η αιτία;

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *