วิธีที่ชาญฉลาดในการใช้เครื่องเทศในสวน

Έξυπνοι τρόποι χρήσης μπαχαρικών και βοτάνων στον κήπο

Posted by

Έξυπνοι τρόποι χρήσης μπαχαρικών και βοτάνων στον κήπο

Εκτός από το να προσθέσετε γεύση στα αγαπημένα σας πιάτα. Τα μπαχαρικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με άλλους τρόπους! Εδω είναι μερικά Έξυπνοι τρόποι χρήσης μπαχαρικών και βοτάνων στον κήπο!

Η χρήση μπαχαρικών στη μαγειρική βελτιώνει την υγεία της καρδιάς. Βοηθά στο να κάνετε το δέρμα σας υγιές. ρυθμίζει το μεταβολισμό και αποτοξινώνει τον οργανισμό βοηθά στην καταπολέμηση της μόλυνσης ενίσχυση της ανοσίας και μειώνουν τη φλεγμονή Γνωρίζατε όμως ότι τα μπαχαρικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αυλές; Θα εκπλαγείτε αν μάθετε γι’ αυτά. ντοΑξιοποιήστε πώς να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο τον κήπο των μπαχαρικών!

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τη χρήση του γιαουρτιού στον κήπο. εδώ


1. Είναι ορμόνη ριζοβολίας.

Όταν πολλαπλασιάζετε φυτά από μοσχεύματα Η ορμόνη ριζοβολίας θα αυξήσει τις πιθανότητές σας για επιτυχημένη ανάπτυξη. σκόνη κανέλας Μια εξαιρετική εναλλακτική για τις ορμόνες ριζοβολίας! Πασπαλίστε τους μίσχους σε σκόνη κανέλας πριν από τη φύτευση. Είναι φυσικό και φθηνό!

εδώ Τα οφέλη της κανέλας στον κήπο είναι εκπληκτικά!

2. Καταπολέμηση του μύκητα

σε ζεστές και υγρές περιοχές Τα φυτά είναι επιρρεπή σε προσβολές μυκήτων. Το σπρέι σκόρδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει τη μούχλα. Ένα άλλο πλεονέκτημα του σπρέι σκόρδου είναι ότι δρα και ως φυτοφάρμακο!

3. Αντιμετωπίστε τις πληγές των φυτών.

Έξυπνοι τρόποι χρήσης μπαχαρικών κήπου 2

Το φυτό μπορεί να τραυματιστεί κατά το κλάδεμα. σκόνη κανέλας Αποτρέπει τη μυκητιασική μόλυνση στην τραυματισμένη περιοχή και προάγει την επούλωση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και εσείς. κίτρινος Λόγω των εξαιρετικών αντιβακτηριακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων του. Χρησιμοποιήστε το ως πάστα ή σπρέι!

4. Εξάλειψη του ωιδίου

Το ωίδιο επηρεάζει μια μεγάλη ποικιλία φυτών. κίτρινος Χρήσιμα μπαχαρικά για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.Κουρκουμάς και ανακατεύουμε. τέφρα ξύλου Ψεκάστε την πάσχουσα περιοχή σε αναλογία 1:2 αντίστοιχα, ο μύκητας θα εξαφανιστεί αμέσως!

5. Σκότωμα μανιταριών

4 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά κήπου

Τα μανιτάρια είναι ευεργετικά για τον κήπο γιατί βοηθούν στην αποσύνθεση. αλλά μερικά είναι τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν άγχος σε παιδιά και κατοικίδια. σκόνη κανέλας Σκοτώστε τους σε χρόνο μηδέν!

6. Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά

Μερικές από τις ζημιές που προκαλούν τα μυρμήγκια είναι ότι ενοχλούν τις ρίζες των φυτών και διαταράσσουν την ανάπτυξη των μικρών φυτών.Μπαχαρικά όπως το μαύρο πιπέρι, το τσίλι, το γαρύφαλλο και ο κουρκουμάς μπορούν να σκοτώσουν τα μυρμήγκια. Πασπαλίστε τη σκόνη κοντά στη φωλιά των μυρμηγκιών.

7. Αποθηκεύστε τα σπορόφυτα.

5 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα μπαχαρικά στον κήπο

Οι σπόροι είναι συχνά ευαίσθητοι σε διάφορες ασθένειες. προκαλείται από βακτήρια και μύκητες για να αποτραπεί αυτό Πασπαλίστε λίγη κανέλα πάνω από το χώμα όπου φυτεύετε τους σπόρους. Αυτό θα τα προστατεύσει και θα μεγαλώσουν με επιτυχία!

8. Ζιζάνιο

Τα ζιζάνια τείνουν να εμφανίζονται σε ανεπιθύμητα μέρη και παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των φυτών. Ορισμένα ζιζάνια είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και μπορούν να προκαλέσουν άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι γαρύφαλλου καταπολεμήστε το ζιζάνιο

εδώ Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία ενός κήπου χωρίς ζιζάνια!

9. Κυνηγώντας ποντίκια

6 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά κήπου

Τα τρωκτικά, όπως οι αρουραίοι, οι βολβοί και οι μύες, μπορούν να καταστρέψουν τον κήπο σας. πιπέρι καγιέν, κανέλακόκκινες νιφάδες πιπεριού, και σκόρδο Μερικά μπαχαρικά που μισούν οι αρουραίοι Ψεκάζετε συχνά την περιοχή.

10. Σφραγίστε το ασημένιο ψάρι

Πασπαλίστε τα μπαχαρικά όπως θέλετε. ολόκληρα γαρίφαλα Και η κανέλα στην πληγείσα περιοχή απωθεί τα ασημόψαρα. Μπορείτε να αναμίξετε μια κουταλιά της σούπας από κάθε ξηρό υλικό. Μπουμπούκια λεβάντας, κανέλα, ολόκληρα γαρύφαλλα και μαύρο πιπέριμετά σκόνη Προστατεύει το ασημόψαρο

11. Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα των εντόμων

7 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά στον κήπο

Τα τσιμπήματα εντόμων προκαλούν συχνά φαγούρα και πρήξιμο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τσιμπηθείτε από έντομα ενώ εργάζεστε στον κήπο. προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας κουρκουμάς σε σκόνη Λίγο νερό και η εφαρμογή στην πληγείσα περιοχή θα προσφέρει κάποια ανακούφιση. Είναι απολύτως ασφαλές και ακίνδυνο, ενώ έχει και ευεργετική επίδραση στο δέρμα!


Λίστα μπαχαρικών και βοτάνων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο

1. Κανέλα

Η κανέλα έχει εκπληκτικές αντιμυκητιακές ιδιότητες! Βοηθά στην προστασία των λουλουδιών, των φύλλων και άλλων μερών των φυτών από μούχλα και μολύνσεις. Η κανέλα μπορεί να αναμιχθεί με ζεστό νερό και να ραντιστεί στον κήπο.

2. Βασίλειος

8 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα μπαχαρικά στον κήπο

Ο βασιλικός είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό, ιδιαίτερα ο ιερός βασιλικός. Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τα κουνούπια Η φύτευση τους στον κήπο σας θα απωθήσει αποτελεσματικά τα κουνούπια!

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια βασιλικού. εδώ

3. Κουρκουμάς

Τα μυρμήγκια και άλλα έντομα μισούν τον κουρκουμά. Η σκόνη του μπορεί να πασπαλιστεί κοντά σε ρίζες, φύλλα ή άλλα σημεία όπου τα μυρμήγκια είναι ορατά. Ο κουρκουμάς αναμεμειγμένος με τέφρα ξύλου μπορεί επίσης να θεραπεύσει τα φυτά που έχουν προσβληθεί από το ωίδιο.

εδώ Εκπληκτικές χρήσεις του κουρκουμά στον κήπο!

4. Πιπέρι
8 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα μπαχαρικά στον κήπο

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα φυσικό αντιβακτηριακό. Η ανάμειξη της σκόνης στο έδαφος θα αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων στα φυτά. Τα μυρμήγκια αποφεύγουν επίσης περιοχές όπου έχει ψεκαστεί μαύρο πιπέρι.

Θέλετε να καλλιεργήσετε ένα φυτό μαύρο πιπέρι; κάντε κλικ στο εδώ!

5. Βασίλειος

Αποφύγετε τη λευκή μύγα. μύγα λάχανου σκουλήκι λάχανου τρυπητή στάχυ καλαμποκιού Σφήκες στις ντομάτες και μικρές λευκές μύγες γύρω από τα θυμάρια Τα άνθη του θυμαριού προσελκύουν επικονιαστές όπως οι μέλισσες στον κήπο.

6. Δεντρολίβανο

9 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά κήπου

Το δεντρολίβανο έχει ένα έντονο άρωμα που μπερδεύει τα έντομα από το να ψάξουν για φυτά που τους αρέσουν. Προσελκύει επίσης ωφέλιμα έντομα. Τα κολίβρια και οι μέλισσες βοηθούν στην επικονίαση.

Για να μάθετε περισσότερα για τα ενδιαφέροντα οφέλη του δεντρολίβανου, κάντε κλικ εδώ. εδώ!

7. Μουστάρδα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μουστάρδα ως ζιζανιοκτόνο σε έναν κήπο όπου δεν καλλιεργείτε τίποτα. Προλαμβάνει επίσης ασθένειες που μεταδίδονται στο έδαφος.

8. Γαρύφαλλο

Θέλετε έλεγχο παρασίτων; Κυνηγώντας τα μυρμήγκια; Κουραστήκατε από την προσβολή από κουνούπια; δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Γαρύφαλλα σε κάλυψες! Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τις εκπληκτικές χρήσεις των γαρίφαλων στον κήπο. εδώ!

9. Neem

Το έλαιο neem δρα ως εξαιρετικό φυσικό εντομοκτόνο και μυκητοκτόνο. Εάν έχετε λευκές μύγες, αλευρώδεις κοριούς, λέπια, αφίδες ή άλλα παράσιτα Απλώς ψεκάστε το διάλυμα ελαίου neem. Θα εξαφανιστούν!

εδώ Μερικοί τύποι λαδιού neem χρησιμοποιούνται σε κήπους.

10. Μέντα

με συμπυκνωμένο νέκταρ και γύρη Τα άνθη της μέντας προσελκύουν επικονιαστές όπως οι μέλισσες και οι μύγες στον κήπο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το έλαιο μέντας για να απωθήσετε τα ενοχλητικά μυρμήγκια και τους ψύλλους!

Από ποντίκια; εδώ Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο μέντας για να το ξεφορτωθείτε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *