ไม้ประดับให้ร่มเงา

36 καλλωπιστικά φυτά για σκιά

Posted by

36 καλλωπιστικά φυτά για σκιά

Θέλετε να φυτέψετε όμορφα φυτά σε ένα σκιερό σημείο του σπιτιού ή του κήπου σας; αυτά είναι ιδιαίτερα καλλωπιστικά φυτά για σκιά καλά θα κάνει!

Δεν έχουν όλα τα σπίτια πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. Αν νιώθετε σκοτεινά στη σκιά του σπιτιού ή του κήπου σας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Αυτά είναι καλλωπιστικά φυτά για σκιά Θα ευδοκιμήσει στον ήλιο και θα είναι καλό όλο το χρόνο!

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τους θάμνους που αγαπούν τη σκιά. εδώ


καλλωπιστικά φυτά για σκιά

1 Bush Lily

Βοτανική ονομασία: λιγότερο απειλούμενο

Ζώνες USDA: 9-11

Τα κρινάκια είναι αειθαλή φυτά που παράγουν μεγάλες συστάδες από πορτοκαλί άνθη σε σχήμα χωνιού σε πυκνές συστάδες πράσινων φύλλων που μοιάζουν με ιμάντες. Αυτό το φυτό λατρεύει τη σκιά και προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως για να ζήσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Κατάλληλο για σκιερά μέρη και μπορεί να φυτευτεί ως καλλωπιστικό φυτό.

2. Ιαπωνικό σφενδάμι

Βοτανική ονομασία: σφενδάμου φοίνικας

Ζώνες USDA: 5-9

Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες ιαπωνικού σφενδάμου από νάνους έως ημινάνους που αναπτύσσονται καλύτερα σε δοχεία. Όχι μόνο αυτό, αλλά ποικιλίες όπως Mikawa, Yatsubusa, Murasaki, Kiyohime και Viridis μπορούν να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους. Ακόμα κι αν υπάρχουν μόνο λίγες ώρες ηλιοφάνειας

3. Hellebor

καλλωπιστικά φυτά για σκιά2

Βοτανική ονομασία: βοηθός

Ζώνες USDA: 4-9

Ο ελλέβορος είναι πολυετές φυτό με όμορφα άνθη. Είναι ένα απολαυστικό θέαμα στις ζοφερές μέρες του τέλους του χειμώνα και των αρχών της άνοιξης. Λόγω του χαρακτηριστικού φυλλώματος του, το Hellebore προτιμά ημισκιερές τοποθεσίες. Τα Hellbores μπορούν επίσης να καλλιεργηθούν σε δοχεία.

4. Purple Pixie

Βοτανική ονομασία: Loropetalum ‘Purple Pixie’

Ζώνες USDA: 7-10

Με το συμπαγές του μέγεθος και τη συνήθεια να κλαίει, το Purple Pixie είναι ένα φυτό που πρέπει να έχετε για τον κήπο σας. Αυτός ο χρήσιμος και χαμηλής συντήρησης θάμνος νάνος έχει πλούσιο μοβ φύλλωμα. Φυτέψτε σε κουτιά παραθύρων και κρεμαστά καλάθια για να προσθέσετε χρώμα με άλλα φυτά.

5. Ιαπωνικό καλάμι

καλλωπιστικά φυτά για σκιά 3

Βοτανική ονομασία: Carex ohimensis «Everillo»

Ζώνες USDA: 8-9

Ο Everillo σημαδεύει όλα τα κουτάκια για χαμηλή συντήρηση. δέντρα ανθεκτικά στη σκιά Που δεν απογοητεύει με την εμφάνιση Έχει ασβεστοπράσινα φύλλα όλο το χρόνο και φτάνει στο ενάμισι πόδι. Αν το νερό είναι σταθερό θέλουν λιγότερα και θα ανθίσει.

6. Ανυπομονησία

Βοτανική ονομασία: ανυπόμονος

Ζώνες USDA: 9-11

Το λουλούδι Gardenia έχει πολλά πέταλα σαν τριαντάφυλλο. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων, όπως ροζ, μοβ, κόκκινο, λεβάντα και λιλά, για να αναφέρουμε μερικά. Τοποθετήστε τα σε καλά στραγγισμένο χώμα γλάστρας σε ηλιόλουστες χώρους σε εσωτερικούς χώρους. Ποτίζετε τακτικά. Αυτό είναι όλο.

7. Primrose

καλλωπιστικά φυτά για σκιά 4

Βοτανική ονομασία: κοινό primrose

Ζώνες USDA:

Τα primroses έχουν διακριτικά φύλλα σε σχήμα τριαντάφυλλου. Αν και αυτό το φυτό έχει προσαρμοστεί στα αλπικά κλίματα σε όλο τον κόσμο. Αλλά μπορεί να αναπτυχθεί καλά σε οποιοδήποτε περιβάλλον. αρκεί να είναι καλά ποτισμένο Χρειάζεται προστασία από το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για εσωτερική καλλιέργεια σε δοχεία.

8. Aureola ή αλλιώς ιαπωνικό δασικό γρασίδι

Βοτανική ονομασία: Hakonequa

Ζώνες USDA: 5-9

Το Aureola είναι ένα αργά αναπτυσσόμενο, ημισκιερό αειθαλές φυτό. Αναδείξτε εντυπωσιακά διαφοροποιημένα χρυσά φύλλα με πράσινες ραβδώσεις που κάνουν αυτό το δασικό γρασίδι μοναδικό. Οι αποχρώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απόχρωσης που εκφράζει την εμφάνιση.

9. Κολέους

καλλωπιστικά φυτά για σκιά5

Βοτανική ονομασία: Plectranthus scutellarioides

Ζώνες USDA: 9-11

Το Coleus βγαίνει σε πολλά χρώματα.Ακόμα και το σχήμα των φύλλων είναι ελκυστικό στα άνθη του. Το Clous είναι ένα καλό φυτό ανθεκτικό στη σκιά που δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από τακτικό πότισμα. καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα σκιερά φυτά.

10. Περσική ασπίδα

Βοτανική ονομασία: Strophyllanthus tyrianus

Ζώνες USDA: 8-11

Το Persian Shield εκτιμάται κυρίως για τα σκούρα πράσινα φύλλα του με τις ιριδίζουσες μωβ ρίγες και τις ασημένιες άκρες. Αλλά τα πήγε εκπληκτικά καλά στη σκιά. καθιστώντας τα κατάλληλα για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους

11. Oxalis

καλλωπιστικά φυτά για σκιά6

Βοτανική ονομασία: Oxalidaceae

Ζώνες USDA: 5-9

Τα Oxalis είναι όμορφα φυτά που φαίνονται όμορφα σε κάθε εποχή. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε στον κήπο με Φούξια ή Τορένια και να τα τοποθετήσετε στο σαλόνι σας. Αυτό το φυτό ευδοκιμεί στη σκιά και αναπτύσσεται καλύτερα σε υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

12. Διακοσμητικά σπαράγγια

Βοτανική ονομασία: σπαράγγια κητώδης

Ζώνες USDA: 8-11

Με την εκτεταμένη ανάπτυξη που μοιάζει με φτέρη και τη συμπαγή δομή του, αναπτύσσεται καλύτερα σε μερική σκιά και ψυχρότερες θερμοκρασίες. Τα διακοσμητικά σπαράγγια είναι ένα ζωηρό και κομψό φυτό που είναι τέλειο για καλλιέργεια σε δοχεία. Η χαμηλή τους συντήρηση τα κάνει δημοφιλή τόσο στους κατοίκους διαμερισμάτων όσο και στους αρχάριους κηπουρούς!

13. Mona Lavender

Καλλωπιστικά φυτά για σκιά7

Βοτανική ονομασία: Plectranthus “Mona Lavender”

Ζώνες USDA: 9-11

με λαμπερά πράσινα φύλλα και άνθη λεβάντας Αυτός ο ταχέως αναπτυσσόμενος πολυετής θάμνος είναι αληθινός λάτρης της σκιάς και προτιμά να φυτεύεται στη σκιά. Αν και είναι τρυφερό πολυετές. Αλλά είναι εκπληκτικά ανθεκτικό στο κρύο φως. Λίγοι λάτρεις της σκιάς ανθίζουν όλο το χρόνο. Και λίγοι γίνονται τόσο ευτυχισμένοι όσο η Mona Lavender!

14. Η έρπουσα Τζένη

Βοτανική ονομασία: Λισιμάκια Νουμισάρια

Ζώνες USDA: 4-10

Το Creeping Jenny είναι ένα μικρό ποδαράκι χωροκατακτητικό φυτό που αναπτύσσεται πολύ εύκολα. Αυτό το πολυετές σε σχήμα ψάθας ξεχωρίζει για τα χρυσοκίτρινα φύλλα του και τους κυλιόμενους μίσχους που στάζουν χαριτωμένα στα πλαϊνά της γλάστρας. Το κάνει καλύτερα στη σκιά από το άμεσο ηλιακό φως.

15. Μπανάνα κρίνοι

καλλωπιστικά φυτά για σκιά8

Βοτανική ονομασία: Hosta

Ζώνες USDA: 3-9

Οι οικοδεσπότες έρχονται σε αμέτρητα χρώματα, σχήματα και υφές. Λόγω της ανάγκης για δροσερό κλίμα και υγρασία. Αυτό το φυτό είναι επομένως βασικό σε σκιερούς κήπους καθώς και σε δοχεία. Λευκά λουλούδια με όμορφες πινελιές θα προσθέσουν μια όμορφη πινελιά στο εσωτερικό σας.

16. Φούξια

Βοτανική ονομασία: Fuchsia magellanica

Ζώνες USDA: 9-11

Το φούξια ξεχωρίζει για τα υπέροχα κόκκινα λουλούδια του. Φημολογείται ότι είναι ένα ακατάστατο φυτό. Αλλά αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου Μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους. Ανθίζοντας όλο το καλοκαίρι και καλλιεργούνται καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους σε ψυχρότερα κλίματα, τα φούξια είναι κλασικά σε κρεμαστά καλάθια και ανάμεικτα δοχεία.

17. Κοραλλιογενείς χάντρες

καλλωπιστικά φυτά για σκιά9

Βοτανική ονομασία: εμείς

Ζώνες USDA: 4-9

Οι κοραλλιογενείς καμπάνες είναι πολυετή φυτά που αγαπούν τη σκιά με εντυπωσιακά περιγράμματα και όμορφα λουλούδια που διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων. Τα περισσότερα από αυτά αναπτύσσονται στη σκιά. Τα μοναδικά και ελκυστικά τους χρώματα είναι γνωστό ότι προσελκύουν πεταλούδες και κολίβρια. Αυτό τα καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη σε δοχεία.

18. Λομπέλια

Βοτανική ονομασία: Lobelia Erinus

Ζώνες USDA: 6-9

Ένα φωτεινό και ζωντανό σιντριβάνι με λουλούδια κάνει το Lobelia μια ελκυστική προσθήκη στον κήπο σας. αφού διαρκούν περισσότερο στη μερική σκιά. επομένως καλλιεργείται καλύτερα σε εσωτερικό δοχείο. αρκεί να ποτίζετε τακτικά Θα παράγει σκούρα μπλε ή μοβ άνθη.

19. Silver Falls

Καλλωπιστικά φυτά για σκιά10

Βοτανική ονομασία: Διχόντρα Αργεντινής

Ζώνες USDA: 7-10

Αυτό το συναρπαστικό συνεχόμενο ετήσιο προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο για να προσθέσετε αστραφτερό ασημένιο φύλλωμα σε φυτά σε γλάστρες. Κατάλληλο για κρέμασμα στο καλάθι κουτί παραθύρου ή δίπλα σε ένα δοχείο.Το Dichondra χρειάζεται μερική σκιά για να αναπτύξει απαλά φύλλα σε σχήμα καρδιάς.

20. Δίχτυ θανάτου

Βοτανική ονομασία: μωβ βαμπίρ

Ζώνες USDA: 3-8

Ποιος ήξερε ότι το ζιζάνιο μπορεί να είναι τόσο όμορφο! Η νεκρή τσουκνίδα είναι ένα καλλωπιστικό φυτό που αναπτύσσεται κατά μήκος των πεζοδρομίων, των ορίων και παντού. Ονομάζεται «νεκρή τσουκνίδα» λόγω της ομοιότητάς της με την τσουκνίδα.

21. Βιόλα

Καλλωπιστικά φυτά για σκιά11

Βοτανική ονομασία: Η βιόλα είναι ένα τρίχρωμο hortensis.

Ζώνες USDA: 6-9

Για έντονα χρώματα σε γλάστρες και κρεμαστά καλάθια, μετρήστε τη βιόλα! Με λουλούδια χαρούμενα και ζωηρά σαν ένα καπέλο με φαρδύ γείσο. Αυτό κάνει αυτό το αειθαλές πολυετές φυτό δύσκολο να νικηθεί. Οι βιόλες συνήθως καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα πριν φυτευτούν στις αρχές της άνοιξης. Αυτά τα φυτά αντιμετωπίζουν καλά τον παγετό. Αλλά δεν ανέχεται το άμεσο ηλιακό φως.

22. Βεγόνιας

Βοτανική ονομασία: Begonia x semperflorens-culture

Ζώνες USDA: 8-10

Οι μπιγκόνιες βραβεύονται για την ικανότητά τους να παράγουν λουλούδια που αλλάζουν χρώμα σε χαμηλό φωτισμό. Ακόμα και οι νεότερες ποικιλίες έχουν άρωμα που διαρκεί. Όλες οι μπιγκόνιες προτιμούν μέτριες θερμοκρασίες. σωστή αποστράγγιση και προστασία από το άμεσο ηλιακό φως. Είναι ένα από τα καλύτερα σκιερά καλλωπιστικά φυτά.

23. Η Μαχόνια χάιδεψε απαλά.

Καλλωπιστικά φυτά για σκιά12

Βοτανική ονομασία: Mahonia uriprocteata ‘Smooth Care’

Ζώνες USDA: 7-11

Το ‘Soft Cares’ έχει όλες τις ιδιότητες της Mahonia με τα αγκαθωτά φύλλα και την ατίθαση υφή της. Το συμπαγές και διαχειρίσιμο μέγεθός του το καθιστά ιδανικό για διακόσμηση ως δείγμα σπιτιού και για χρήση σε περιγράμματα ή θεμέλια. Αναπτύσσεται καλύτερα στη σκιά με σωστή αποστράγγιση.

24. Irish Rose

Βοτανική ονομασία: δέντρο ιονίου

Ζώνες USDA: 9-11

Τα Aeoniums είναι όμορφα παχύφυτα. Έχει σαρκώδη, κηρώδη φύλλα που μεγαλώνουν σε ελκυστικές ροζέτες διαφορετικών χρωμάτων.Είναι ανθεκτικά και αδρανούν το καλοκαίρι για να εξοικονομήσουν νερό. όταν ο καιρός κρυώσει Θα φυτρώσουν και θα βγάλουν νέα φύλλα. Φυτέψτε τα σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. τότε θα είσαι καλά

25. Δωρένια

Καλλωπιστικά φυτά για σκιά13

Βοτανική ονομασία: Tarenia Fourniary

Ζώνες USDA: 2-11

Η Ντορένια είναι μια λεπτή, λαμπερή και γεμάτη χαρακτήρα. που θα ανθίζει όλο το καλοκαίρι αλλά και στη σκιά Φαίνεται όμορφο σε συνδυασμό με διακόσμηση ή μόνο του. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε κουτιά παραθύρων, κρεμαστά καλάθια και οποιοδήποτε δοχείο με σωστή αποστράγγιση.

26. Αφρώδη άνθη

Βοτανική ονομασία: Τιαρέλα

Ζώνες USDA: 4-9

Ένα υπέροχο πολυετές φυτό, αναπτύσσεται σε συστάδες λευκών λουλουδιών στους μίσχους. Καλύτερα να το κάνετε σε εσωτερικούς χώρους Αν ψάχνετε να φυτέψετε ένα ανθισμένο δέντρο που αναπτύσσεται καλά σε ένα σκιερό σημείο του κήπου σας. Αυτό θα σας κάνει ευτυχισμένους!

27. Αστίλβη

αυξανόμενα χρώματα

Βοτανική ονομασία: Astilbe sinensis

Ζώνες USDA: 4-9

Φωτίστε τον κήπο με λευκά, ροζ και κόκκινα λουλούδια που συμπληρώνουν το σκούρο πράσινο φύλλωμα. Η Astilbe είναι ένα υπέροχο φυτό που προσελκύει πεταλούδες και ωφέλιμα έντομα. Ακόμα κι αν δεν ανθίζει, τα φύλλα εξακολουθούν να φαίνονται.

28. Foxglove

Βοτανική ονομασία: Digitalis purpurea

Ζώνες USDA: 5-10

Είναι ένα ψηλό φυτό με όμορφα λουλούδια σε σχήμα καμπάνας σε λευκό, ροζ, λεβάντα, κόκκινο, κίτρινο και μωβ. Τα πάνε καλά στον ήλιο και στη σκιά. Όλα τα μέρη του φυτού είναι εξαιρετικά τοξικά.

29. Bueng Krachod

Καλλωπιστικά φυτά για σκιά15

Βοτανική ονομασία: Euphorbia palustris

Ζώνες USDA: 4-11

Αναπτύσσεται καλά στον ήλιο και τη σκιά. Τα σπιρούνια θα τραβήξουν την προσοχή σας με τα λαμπερά πρασινοκίτρινα άνθη τους. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί και γρήγορα και είναι το τέλειο φυτό για να φωτίσει τα σκιερά όρια στον κήπο σας.

30. Caribbean Copper Factory

Βοτανική ονομασία: Euphorbia cotinifolia

Ζώνες USDA: 9-11

με πολύχρωμα φύλλα και μικρά, κρεμ-λευκά άνθη σε ωχροκίτρινα βράκτια. Αυτό το φυτό θα λάμπει σε έναν σκιερό κήπο και θα ανθίζει όλο το χρόνο. Είναι φυτό ταχέως αναπτυσσόμενο, με ύψος 4-6 πόδια.

31. Φυτό λεοπάρδαλης

Βοτανική ονομασία: Ligularia

Ζώνες USDA: 7-10

Δείχνει τη μεγάλη δομή των φύλλων και είναι άλλο ένα καλό σκιερό καλλωπιστικό φυτό. Ορισμένες ποικιλίες έχουν όμορφα πορτοκαλί και κίτρινα άνθη που μοιάζουν με ρουκέτες.

32. Καναδικό άγριο τζίντζερ

Βοτανική ονομασία: καναδόχηνα

Ζώνες USDA: 3-7

Αυτό το πολυετές λατρεύει τη βαθιά σκιά στο φως. Με τα λαμπερά πράσινα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς, θα ζωντανέψει κάθε κήπο! Επίσης κάτω από τα όμορφα μεγάλα φύλλα υπάρχουν καφέ και μοβ άνθη.

33. Κρίνος φρύνων

Pinterest

Βοτανική ονομασία: Trisyrtis herta

Ζώνες USDA: 4-9

Αν θέλετε να προσθέσετε ένα όμορφο φυτό σκιάς στον κήπο σας, προσθέστε το Todd Lily στη συλλογή σας! Τα λουλούδια ανθίζουν από τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του φθινοπώρου και προτιμούν την πλήρη σκιά.

34. Μπρούνερ

Βοτανική ονομασία: Brunner

Ζώνες USDA: 3-8

Αυτό το πολυετές φυτεύεται συχνά σε σειρές. Είναι περισσότερο γνωστό για τα μικρά μπλε λουλούδια που ανθίζουν νωρίς την άνοιξη.

35. Κορυδάλης

Pinterest

Βοτανική ονομασία: Κορυδάλης

Ζώνες USDA: 5-7

Τα άνθη αυτού του διακοσμητικού φυτού είναι βαθύ μωβ ή έντονο ροζ. Τα λουλούδια έχουν ένα ελαφρύ άρωμα. σωληνοειδής

36. Αυτιά ελέφαντα

Βοτανική ονομασία: Κολοκάσια

Ζώνες USDA: 3-8

Τα αυτιά ελέφαντα είναι μια εξαιρετική επιλογή για σκιερές περιοχές του κήπου σας. Φέρτε μια τολμηρή τροπική αίσθηση στην αυλή με μεγάλο φύλλωμα που μπορεί να μετρήσει 1-3 πόδια!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *