การตัดต้นหยกที่มีรากอากาศ

Φυτά νεφρίτη που αναπτύσσονται εναέριες ρίζες (Συμβουλές για να τις αντιμετωπίσετε)

Posted by

Φυτά νεφρίτη που αναπτύσσονται εναέριες ρίζες (Συμβουλές για να τις αντιμετωπίσετε)

Αυτή είναι μια κοινή ερώτηση μεταξύ των ιδιοκτητών νεφρίτη. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και συνήθως είναι εύκολο να διορθωθεί.

Κυρίως λόγω έλλειψης νερού. και μια απλή αλλαγή στον τρόπο ποτίσματος των φυτών νεφρίτη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της αρχικής ενεργητικής και εύκολης συμπεριφοράς τους.

Η πιο κοινή αιτία των εναέριων ριζών στο φυτό νεφρίτη σας είναι κάτω από το νερό. και σε αυτό το άρθρο Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. Υπάρχουν μερικές άλλες δυνατότητες, αλλά θα τις καλύψουμε και αυτές.

Τι είναι οι εναέριες ρίζες;

Για τους αμύητους Οι εναέριες ρίζες είναι οι ρίζες των φυτών. που συνήθως προέρχεται από τον κορμό του πάνω από το έδαφος

Αν και αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία σε ορισμένα φυτά. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

Ωστόσο, αυτό το φυτό νεφρίτη είναι ο τρόπος του φυτού σας να σας ενημερώσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα παχύφυτα με εναέριες ρίζες τείνουν να αναπτύσσονται γρήγορα.

Πώς μοιάζουν οι ρίζες του αέρα;

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι διαφορετικά φυτά έχουν εναέριες ρίζες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στα φυτά νεφρίτη, αναπτύσσονται κοντά στις άκρες των φύλλων και είναι λεπτά και λευκά με ελαφρά ροζ απόχρωση. Βρίσκεται κυρίως κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Τι κάνουν οι ρίζες του αέρα;

στον απέραντο κόσμο των φυτών Οι ρίζες του αέρα εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Μπορούν να είναι ένας τρόπος επέκτασης ενός φυτικού τοπίου επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να ριζώνουν ή μπορούν να παρέχουν πρόσθετη σταθερότητα καθώς μεγαλώνουν τα φυτά.

Ορισμένα φυτά χρησιμοποιούνται επίσης ως μέσο δέσμευσης της υγρασίας από τον αέρα. Αυτές οι εναέριες ρίζες βοηθούν το φυτό να ανέβει ψηλότερα παρέχοντας σταθερότητα καθώς το φυτό προσκολλάται σε άλλα φυτά που τείνουν να σκαρφαλώνουν.

Για τα φυτά νεφρίτη, οι εναέριες ρίζες δεν εμπίπτουν σε καμία από αυτές τις κατηγορίες και μπορείτε να διαβάσετε από την εμφάνισή τους ότι σημαίνει ότι το φυτό σας αναζητά κάτι.

Θα μπορούσε να είναι πρόσθετα θρεπτικά συστατικά ή ελαφρύ. αλλά ως επί το πλείστον υπερβολική υγρασία που απαιτείται από τα φυτά

Εάν το φυτό σας νεφρίτη βρίσκεται σε δοχείο χωρίς υγρασία Θα αρχίσει να στέλνει ρίζες έξω από τον κορμό με τρόπο αναζήτησης. Πολλά παχύφυτα το κάνουν αυτό. Είναι όμως κοινό στα παχύφυτα με μίσχους.

Μερικές φορές οι ρίζες του αέρα εμφανίζονται όταν η υγρασία είναι υψηλή. Και το φυτό μπορεί να βγάλει αυτές τις ρίζες για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Δεν μοιάζει με φυτό νεφρίτη.

Προσδιορίστε και αξιολογήστε τους αιτιολογικούς παράγοντες;

Στην αρχή, μπορεί να μην είστε σίγουροι γιατί το φυτό νεφρίτη σας στέλνει αυτές τις επιπλέον ρίζες. Εάν γνωρίζετε ήδη, θα πρέπει να το εκλάβετε ως σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

πολύ λίγο νερό

Αυτή είναι η πιο κοινή αιτία των εναέριων ριζών των φυτών νεφρίτη και θα πρέπει να το εξετάσετε πρώτα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κολλήσετε το δάχτυλό σας στο χώμα και να νιώσετε την υγρασία κάτω από την επιφάνεια.

Αν το χώμα είναι ξερό μέχρι κόκαλο Η αρχική σας διάγνωση μπορεί να είναι σωστή. Για να είστε πιο σίγουροι, ελέγξτε το φυλλάδιο.

Τώρα αν χάσουν τη θολότητά τους και γίνουν απαλά και μαραθούν Επιβεβαίωσε ότι η έλλειψη νερού ήταν το πρόβλημα πίσω από τις εναέριες ρίζες. Στα φυτά νεφρίτη αρέσει το έδαφος που είναι ελαφρώς υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Για να το κάνετε αυτό με το φυτό νεφρίτη σας Τοποθετήστε το δοχείο στο νεροχύτη ή τη λεκάνη. Ρίξτε νερό στην επιφάνεια του εδάφους φύτευσης μέχρι να ρέει νερό από τις οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος του δοχείου.

όταν ναι Αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει τελείως πριν ξαναβάλετε το δοχείο στο πιατάκι και το επανατοποθετήσετε.

Μπορείτε να μετρήσετε την υγρασία του εδάφους με μεγάλη ακρίβεια πιέζοντας την άκρη του δακτύλου σας περίπου μια ίντσα βάθος. Εάν αισθάνεστε υγρασία Τα φυτά δεν χρειάζεται να ποτίζονται.

Το να μουλιάζετε το φυτό σας και να αφήνετε το νερό να στραγγίζει είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το φυτό σας σε άριστη κατάσταση.

Μην προσθέτετε μερικές σταγόνες τακτικά, γιατί το χώμα δεν θα το απορροφήσει.Μουλιάστε καλά, αλλά αφήστε το φυτό να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε.

πάρα πολύ νερό

Τα φυτά νεφρίτη μισούν να ποτίζονται υπερβολικά. Αν είναι βρεγμένο, τα φύλλα θα είναι υγρά.

Αυτή η κατάσταση μπορεί γρήγορα να επιδεινωθεί ή να γίνει επικίνδυνη. Αλλά υπό αυτές τις συνθήκες Το φυτό δεν θα ριζώσει στον αέρα. Οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

πολύ υψηλή θερμοκρασία

Τα φυτά νεφρίτη μπορούν να ανεχθούν υψηλές θερμοκρασίες. Αλλά ως φυτό εσωτερικού χώρου Η θερμοκρασία δωματίου μερικές φορές περνά πολύ γρήγορα με την κεντρική θέρμανση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το φυτό σας μπορεί να παρουσιάσει ξαφνικές και δυνητικά καταστροφικές αλλαγές. Το φυτό σας μπορεί να αισθανθεί την απειλή και να στείλει επιπλέον ρίζες ως προληπτικό μέτρο.

Για να είναι το δέντρο νεφρίτη σας χαρούμενο και απαλλαγμένο από την ανησυχία για το μέλλον. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία δωματίου στους 65 έως 75°F (18 – 34°C).

Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα φυτά σας. Τα συμπτώματα όμως θα είναι διαφορετικά. Μπορεί να μαραθεί ή να θρυμματιστεί. αλλά δεν θα αναπτύξει εναέριες ρίζες Οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από τους 7°C για μεγάλο χρονικό διάστημα και το φυτό νεφρίτη σας θα αρχίσει να δυσαρεστείται.

ακατάλληλος φωτισμός

Είναι κάτι που πρέπει να κάνουν σωστά οι κηπουροί εσωτερικών χώρων. Τα φυτά νεφρίτη προτιμούν το έντονο αλλά έμμεσο φως.

Εάν αποτύχετε να παρέχετε Τα φυτά θα αρχίσουν να καταστρέφονται. Αυτό σημαίνει ότι θα μεγαλώσει περισσότερο και περισσότερο από ό,τι θα μεγαλώσει σε ιδανικές συνθήκες.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά μετατρέπουν την ενέργειά τους για να τεντωθούν με την ελπίδα να βρουν περισσότερο φως. Μερικές φορές εκπέμπει ρίζες αέρα.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί να αλλάξετε τη θέση του φυτού νεφρίτη σας, κάντε το σταδιακά για να μην φυτρώσει ρίζες αέρα.

Μετακινηθείτε σταδιακά στη νέα τοποθεσία για αρκετές ημέρες για να προσαρμοστείτε στο φως που αλλάζει.

Η εμπειρία μου είναι ότι αυτά τα φυτά είναι ανεκτικά σε διάφορες συνθήκες. χωρίς να ξεριζώσει τον αέρα ή να αρχίσει να καταστρέφει αν του δοθεί χρόνος προσαρμογής

ένα συγκλονιστικό περιστατικό

Μερικές φορές είναι δύσκολο να φανταστείς το φυτό σου νεφρίτη να παθαίνει σοκ. Αλλά σίγουρα μπορεί να συμβεί.

Οι τραυματισμοί μπορεί να προκληθούν από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, αλλά όλοι προκαλούνται από ορισμένες αλλαγές.

Τα φυτά εξελίσσονται υπό συνθήκες σταδιακής αλλαγής. Και αν εμείς ως κηπουροί αλλάξουμε τα πράγματα πολύ γρήγορα, τα φυτά μας θα πανικοβληθούν και θα στείλουν εναέριες ρίζες ως προληπτικό μέτρο.

Υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορεί να σοκάρουν τα φυτά μας. Το υπερβολικό πότισμα και το υποβρύχιο είναι οι δύο πιο συνηθισμένες μέθοδοι. Αλλά σκεφτείτε να μετακινήσετε το φυτό σε διαφορετική τοποθεσία ή να αυξήσετε ή να μειώσετε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Εάν το δέντρο υποστεί τραυματισμούς, όπως σπασμένα κλαδιά κατά τη μετακίνηση του δέντρου Τα φυτά νεφρίτη μπορούν να τοποθετήσουν εναέριες ρίζες κοντά σε τραυματισμούς.

Ομοίως, η υπερβολική λίπανση θα κάψει τις ρίζες και θα κάνει το φυτό να σχηματίσει αυτές τις εναέριες ρίζες.

Εάν δεν υπάρχει άλλος λόγος που προκαλεί το πρόβλημα Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο μεταφύτευσης του φυτού σε νέο χώμα γλάστρας εάν γονιμοποιήσατε πρόσφατα.

Αρχικά, αφαιρέστε το γονιμοποιημένο χώμα από τη γύρω περιοχή. ρίζα όσο το δυνατόν περισσότερο Μετά από αυτό, μουλιάστε και αφήστε το υπερβολικό νερό να στραγγίσει.

χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά

Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως μπορούμε να περιμένουμε τα φυτά μας νεφρίτη να επιβιώσουν σε μια περίοδο παραμέλησης. Είναι εύκολο να παραβλέψουμε τις βασικές τους ανάγκες. Και αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί κηπουροί.

Μερικά φυτά απαιτούν την προσοχή μας όλη την ώρα. Και επειδή το φυτό νεφρίτη μοιάζει με στρατιώτη Μερικές φορές οι ανάγκες τους περνούν απαρατήρητες.

Το δέντρο νεφρίτη σας χρειάζεται φως και υγρασία. Ακριβώς όπως τα φυτά νεφρίτη χρειάζονται βασικά θρεπτικά συστατικά. Αυτές οι εναέριες ρίζες θα μπορούσαν να είναι σημάδι ότι το φυτό νεφρίτη σας πρέπει να ταΐσει ή να ξαναφυτευτεί.

Εάν το στέλεχος του φυτού δεν καταστραφεί και δεν υπάρχουν σημάδια βύθισης. Αλλά μπορείτε ακόμα να δείτε τις ρίζες του αέρα. Αυτός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ένα νέο δέντρο νεφρίτη πρέπει να φυτεύεται κάθε χρόνο.

Χρειάζονται χώμα ελεύθερου στράγγισης. Αγοράστε λοιπόν ένα ιδιόκτητο μείγμα κάκτων σε ένα κέντρο κήπου κοντά σας.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα χρησιμοποιώντας δύο μέρη χονδρό χαλίκι ή βερμικουλίτη σε τρία μέρη χώματος γλάστρας.

Τοποθετήστε το φυτό σας σε ένα δοχείο ένα ή δύο μεγέθη μεγαλύτερο από το δοχείο στο οποίο μεγάλωνε.

Αν και αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά Αλλά πρέπει να πάρετε φαγητό. Θα πρέπει να το ταΐζετε κάθε δύο μήνες με λίπασμα 2-8-8 (σύνδεσμος Amazon) και να το προσθέτετε κάθε έξι εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Πώς να απαλλαγείτε από τις εναέριες ρίζες;

Οι εναέριες ρίζες δεν θα βλάψουν το φυτό νεφρίτη σας. Επομένως, είναι απολύτως αποδεκτό να το αγνοήσετε. Ο κύριος λόγος για την αφαίρεσή τους είναι ότι δεν είναι ελκυστικά από καλλυντική άποψη.

γιατί δεν υπάρχει πραγματικός σκοπός Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να μην τα αφαιρέσετε και δεν θα βλάψουν τα φυτά σας με κανέναν τρόπο.

Μπορείτε να το κόψετε κοντά στο στέλεχος με κοφτερό ψαλίδι ή μαχαίρι, αλλά προσέξτε να μην το κόψετε στη σάρκα του στελέχους.

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε από εναέριες ρίζες;

Οι εναέριες ρίζες δεν περιέχουν το DNA που απαιτείται για τον πολλαπλασιασμό νέων φυτών, όπως τα μοσχεύματα ριζών.

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε με άκρα μίσχων με εναέριες ρίζες. Φύτευση αυτού του μοσχεύματος σε κανονικό χώμα γλάστρας Μπορείτε να είστε αρκετά σίγουροι για ένα επιτυχημένο νέο φυτό.

Ωστόσο, θα προειδοποιούσα να μην το κάνετε αυτό. Θυμηθείτε ότι αυτές οι εναέριες ρίζες δείχνουν ότι το φυτό σας είναι στρεσαρισμένο.

Κλάδεμα φυτού νεφρίτη με εναέριες ρίζες
Κλάδεμα φυτού νεφρίτη με εναέριες ρίζες

Το κόψιμο από ένα φυτό νεφρίτη είναι σχετικά εύκολο. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να το φυτέψω στο έδαφος. Και τότε θα ριζώσει και θα αρχίσει να μεγαλώνει χωρίς τη βοήθειά μου.

Μου αρέσει να περιμένω και να παίρνω τα μοσχεύματα όταν τα φυτά είναι και πάλι δυνατά. Αντίθετα, πάρτε μοσχεύματα ενώ οι εναέριες ρίζες είναι εκτεθειμένες και εξασθενημένες.

Αν θέλετε να καλλιεργήσετε περισσότερα φυτά Θα πρέπει να μελετήσετε άλλες τεχνικές αναπαραγωγής.

Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το φυτό νεφρίτη σας να ανακάμψει πλήρως.

Οι ρίζες αέρα του δέντρου νεφρίτη στεγνώνουν.

Το φυτό νεφρίτη σας αναπτύσσει εναέριες ρίζες μόνο όταν πιέζεται. όταν διορθωθεί ο παράγοντας στρες Οι εναέριες ρίζες δεν είναι απαραίτητες για τις ανάγκες του φυτού. και θα στεγνώσει και μπορεί να πέσει

ανασκόπηση

Ελπίζω τώρα να καταλάβατε γιατί το φυτό νεφρίτη σας στέλνει αυτές τις ρίζες. Και αυτό δεν είναι λόγος πανικού, αλλά σας προειδοποιούν εκ των προτέρων ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να αναλάβετε δράση.

  • Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι τα φυτά δεν είναι πολύ στεγνά. (σχεδόν πάντα αυτό προκαλεί αυτό το πρόβλημα)
  • Δημιουργήστε ένα σωστό σύστημα ποτίσματος.
  • Αναδημοσίευση εάν χρειάζεται.
  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει έντονο φως Αποφύγετε όμως το άμεσο ηλιακό φως.
  • Διατηρήστε την πιο άνετη θερμοκρασία του φυτού.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα λιπάσματος.

Εάν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα Το φυτό σας θα αναπτυχθεί και θα σταματήσει να σχηματίζει εναέριες ρίζες.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *