การปลูกกะหล่ำดอกในภาชนะ

Καλλιέργεια κουνουπιδιού σε δοχεία | Φροντίδα και πώς να καλλιεργήσετε κουνουπίδι σε γλάστρες

Posted by

Καλλιέργεια κουνουπιδιού σε δοχεία |  Φροντίδα και πώς να καλλιεργήσετε κουνουπίδι σε γλάστρες

για να ξέρεις Πώς να καλλιεργήσετε κουνουπίδι σε γλάστρες σε αυτό το άρθρο. Καλλιέργεια κουνουπιδιού σε δοχείο Δεν είναι πολύ δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο – αν γνωρίζετε τις λεπτομέρειες.

πολλά κεφάλια κουνουπίδι

Αν και το κουνουπίδι είναι μια καλλιέργεια ψυχρής εποχής, Υπάρχουν όμως πολλά υβρίδια τόσο για εύκρατες όσο και για τροπικές περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καλλιεργηθεί σε διάφορα κλίματα.

Πώς να καλλιεργήσετε το κουνουπίδι σε ένα δοχείο

Καλλιέργεια κουνουπιδιού σε δοχείο

Είναι σημαντικό να καλλιεργείτε φυτά που ταιριάζουν στην εποχή και το κλίμα όπου ζείτε. Το κουνουπίδι μπορεί να φυτευτεί οποιαδήποτε στιγμή σε κλίματα χωρίς παγετό, όταν οι θερμοκρασίες είναι μεταξύ 50-85 F (10-30 C) καθώς ωριμάζουν τα κεφάλια. Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι 60-70 F (15-20 C) Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη γεύση και ανάπτυξη.

Γενικά, σε θερμότερες περιοχές (ζώνες USDA 9–11), μπορείτε να ξεκινήσετε τη σπορά σπόρων κουνουπιδιού το φθινόπωρο και να συνεχίσετε τη σπορά μέχρι το τέλος του χειμώνα. σε ψυχρότερες ζώνες Οι σπόροι πρέπει να φυτεύονται από τις αρχές της άνοιξης έως το καλοκαίρι για μια καλοκαιρινή ή φθινοπωρινή συγκομιδή.

διάδοση

Η σπορά, η φύτευση και η μεταφύτευση είναι ίδια για το λάχανο. Σπείρετε τους σπόρους στο μείγμα εκκίνησης σπόρων, 1 ή 2 εκ. βάθος και απόσταση 4 εκ. Μόλις βλαστήσουν τα σπορόφυτα και τα φυτά αποκτήσουν 3 ή 4 φύλλα, μπορείτε να ξεκινήσετε. Καλλιέργεια κουνουπιδιού σε δοχεία.

επιλογή κοντέινερ

Επιλέξτε μια γλάστρα που έχει βάθος 12 ίντσες και τουλάχιστον 10 έως 12 ίντσες πλάτος για να παρέχει αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν τα φυτά. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετές οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Στη γλάστρα μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά.

Μπορείτε να φυτέψετε 2-3 κουνουπίδια μαζί σε ένα μεγάλο κουβά. μισό βαρέλι ουίσκι ή ακόμα και σακιά και σάκους φύτευσης


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια κουνουπιδιού σε δοχεία

Πώς να καλλιεργήσετε το κουνουπίδι σε ένα δοχείο

θέση

Οι γλάστρες πρέπει να τοποθετούνται στον ήλιο με τουλάχιστον 6-8 ώρες ηλιακού φωτός.Σε πολύ ζεστά κλίματα, αυτό το νόστιμο λαχανικό μπορεί να φυτευτεί σε μερική ηλιοφάνεια (4-6 ώρες).

γη

Το κουνουπίδι έχει υψηλές απαιτήσεις στο έδαφος. Γεμίστε τη γλάστρα με ποιοτικό χώμα γλάστρας που είναι ελαφρύ, βαθύ, πλούσιο σε χούμο και ελαφρώς αργιλώδες. Το κουνουπίδι αναπτύσσεται καλύτερα σε υγρό έδαφος. Επομένως, επιλέξτε ένα υπόστρωμα που συγκρατεί την υγρασία και αποστραγγίζει καλά. Μπορείτε να προσθέσετε 1/4 μέρος τύρφη ή κόκκους κακάο στο μείγμα φύτευσης του εμπορίου σας.

άρδευση

Το κουνουπίδι χρειάζεται υγρό έδαφος για να ευδοκιμήσει. Έτσι θα χρειαστεί να το ποτίζετε συχνά. Είναι σημαντικό να αποτραπεί η ξήρανση του εδάφους κατά την ανάπτυξη των δενδρυλλίων και το σχηματισμό κονδύλων. Συνθήκες όπως η ξηρασία μπορεί να οδηγήσουν στο σχηματισμό μικρών ή διακριτών κονδύλων ή ολική απώλεια. Το υπερβολικό πότισμα εμποδίζει την ανάπτυξη και πρέπει να αποφεύγεται.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να καλλιεργήσετε τα καλύτερα παντζάρια σε δοχεία


Φροντίδα φυτών κουνουπιδιού

Όταν το κεφάλι ή το κουνουπίδι έχει διάμετρο 2-3 ίντσες (δεν είναι απαραίτητο για τις χρωματιστές ποικιλίες), κόψτε τα εσωτερικά φύλλα ή δέστε το κεφάλι. Αυτό ονομάζεται λεύκανση. Αυτό θα προστατέψει το κεφάλι από τον ήλιο και μετά τη συγκομιδή θα αποκτήσετε πιο υγιεινό και πιο όμορφο και νόστιμο λευκό κουνουπίδι.

λίπασμα

Το κουνουπίδι είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζώα. Μπορείτε να αναμίξετε καλά σαπισμένο λίπασμα ή κοπριά στο έδαφος κατά τη φύτευση.Επίσης προσθέστε μια χούφτα κοπριά ή λίπασμα ξανά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Αν δεν το γονιμοποιήσεις ή δεν μεγαλώνει όπως θέλεις. Εφαρμόστε ισορροπημένο υγρό λίπασμα μία φορά το μήνα ή σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος.

σάπια φύλλα

Το μούλτι μπορεί να αποφευχθεί όταν καλλιεργείτε κουνουπίδι σε δοχεία. Αλλά μπορεί να γίνει για να ψύξει το έδαφος και να διατηρήσει την υγρασία του εδάφους. Το χειμώνα, το σάπια φύλλα κρατά το χώμα ζεστό και προστατεύει τις ρίζες από το κρύο.

παράσιτα και ασθένειες

Τα έντομα που βλάπτουν τα φύλλα – οι σκαθάρια των ψύλλων, οι προνύμφες του λαχανόσκωρου και οι σκόροι αγαπούν αυτό το φυτό. Οι αφίδες και οι λευκές μύγες επιτίθενται.

μεταξύ ασθενειών θα επηρεαστεί από τη ρίζα του κλαμπ, η οποία μπορεί να ελεγχθεί εάν χρησιμοποιείται ποιοτικό χώμα ή όχι Επίσης ευπαθές στο ωίδιο. για να αποτραπεί αυτό Αποφύγετε να βραχούν τα φύλλα εάν δεν μπορούν να στεγνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

συγκομιδή

Η συγκομιδή του κουνουπιδιού γίνεται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Ανάλογα με την ποικιλία, το χρόνο σποράς και τις καιρικές συνθήκες, η συγκομιδή γίνεται γενικά 3-4 μήνες μετά τη φύτευση.

Μπορείτε να ελέγξετε ότι το κουνουπίδι είναι έτοιμο για συγκομιδή όταν τα κεφάλια έχουν αναπτυχθεί πλήρως. (διάμετρος 6 έως 12 ίντσες, ανάλογα με την ποικιλία) και συμπαγής. Μετά το ζεμάτισμα, το κουνουπίδι μπορεί να συγκομιστεί σε 7-12 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να καλλιεργήσετε αγγούρια κάθετα


Σημείωμα

  • Τα κεφάλια του κουνουπιδιού (λουλούδια) είναι έτοιμα για συγκομιδή σε 3-5 μήνες.
  • Το κουνουπίδι χρειάζεται μια μέτρια θερμοκρασία, περίπου 60-75 F (15-25 C) είναι ιδανική.
  • Οι θερμοκρασίες που είναι πολύ υψηλές ή πολύ κρύες θα προκαλέσουν πρόωρη πτώση.
  • Το κουνουπίδι χρειάζεται σταθερά θρεπτικά συστατικά και ελαφρώς υγρό έδαφος με ιδανικό pH 6,5-7.
  • Το σωστό πότισμα είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια του κουνουπιδιού. για καλύτερα αποτελέσματα Το πότισμα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά. Θα πρέπει να αποφεύγεται η βύθιση ή το πότισμα.

τότε κάνε

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε κουνουπίδι σε δοχεία σε αυτό το άρθρο.  Η καλλιέργεια κουνουπιδιού σε δοχεία δεν είναι δύσκολη αν γνωρίζετε τους κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις καλλιέργειας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *